| AntiReligion a întrebat:

Um puteți să ignorați dovezile științifice care arată că universul, viața și omul sunt rezultatul unor procese naturale, cum ar fi Big Bang-ul, evoluția și selecția naturală? Cum puteți să respingeți rațiunea, logica și gândirea critică în favoarea unor dogme, mituri și superstiții care nu au nicio bază în realitate? Cum puteți să vă bazați viața pe o carte veche și plină de contradicții, care a fost scrisă de oameni falibili și care a fost interpretată și modificată de-a lungul secolelor pentru a servi intereselor celor puternici?

70 răspunsuri:
| pufulescu0o a răspuns (pentru AntiReligion):

Ai vreo dovada tu despre momentul aparitiei vietii?
Exact ceea ce spui este o data stabilita PRIN CONVENTIE de catre oamenii de stiinta!
Tu chiar ne iei la misto aici?

Coronavirusii sunt pe aceasta planeta dinaintea noastra si vor ramane mult dupa ce noi disparea, daca tot iti place stiinta!
Deci ce rost are politica Zero Covid?
Cum vrei sa elimini ceva care ( dupa parerea ta evolutionista ) este aici de dinaintea maimutei care a umblat prima in doua picioare, hmm?

| AntiReligion explică (pentru T0T):

Nu este corect să spui că teoria procesului nu explică timpul Planck. Teoria procesului este o teorie a gravitației, nu a timpului. Timpul Planck este o unitate de măsură a timpului, nu o proprietate fizică a timpului. Nu are sens să întrebi cum poate apărea ceva în lipsa timpului, pentru că timpul nu este o cauză, ci o dimensiune. Ceea ce apare la începutul universului nu este timpul, ci spațiul-timpul, care este rezultatul unei tranziții de fază dintr-o stare inițială necunoscută. Această tranziție de fază poate fi descrisă de modele cosmologice bazate pe teoria procesului, cum ar fi modelul Hartle-Hawking, care nu presupune existența unui moment inițial singular.

Nu folosesc inteligența artificială pentru a răspunde la întrebările tale. Folosesc doar cunoștințele mele științifice și raționamentul meu logic. Nu mă iau de useri că o dau aiurea, ci încerc să le arăt unde greșesc și să le ofer argumente solide și dovezi verificabile.

| AntiReligion explică (pentru pufulescu0o):

Da, am dovezi despre momentul apariției vieții. Nu este o dată stabilită prin convenție, ci prin metode științifice riguroase, cum ar fi datarea radiometrică și analiza fosilelor.

Potrivit acestor metode, viața a apărut pe Pământ acum aproximativ 3.5 miliarde de ani, sub forma unor structuri numite stromatolite, care sunt formate de microorganisme unicelulare, cum ar fi cianobacteriile. Acestea sunt cele mai vechi dovezi de viață de pe Pământ și sunt acceptate de majoritatea oamenilor de știință.

Nu te iau la mișto, ci îți prezint faptele așa cum sunt ele.
In adevar, coronavirusii sunt niște virusuri care infectează celulele animalelor și pot provoca boli respiratorii. Nu se știe exact când au apărut coronavirusii pe Pământ, dar se estimează că au o vechime de cel puțin 10.000 de ani.

Scopul Politicii Zero Covid este de a proteja sănătatea și viața oamenilor, precum și de a reduce impactul economic și social al pandemiei. Nu este vorba de a elimina ceva care este aici de dinaintea maimuței, ci de a preveni suferința și moartea cauzate de un agent patogen periculos.

| T0T a răspuns (pentru AntiReligion):

„Nu este corect să spui că teoria procesului nu explică timpul Planck. Teoria procesului este o teorie a gravitației, nu a timpului. "
Wth. Aici se vede că nu știi despre ce vorbești. O teorie a unui proces implică timpul ca dimensiune inseparabilă. Ce relevanță are faptul că îmi arunci pe tavă gravitația? Discuțiile astea nu duc nicăieri. Îmi întărești credința că te inspiri și nu știi despre ce vorbești.

„ Nu are sens să întrebi cum poate apărea ceva în lipsa timpului, pentru că timpul nu este o cauză, ci o dimensiune. "
Eu nu am spus că este o cauză. Ăsta e model de limbaj ce folosești acolo. Adică nu are sens. Și nu cred că mai are sens să îmi mișc mâinile pe tastatură. Mi-am testat ipoteza, pare că așa ar fi.

Da, aceste fapte sunt ACCEPTATE de catre oamenii de stiinta!
! Dar nu pot fi dovedite cu probe directe si nici nu poate fi repetat procesul. Nici un om de stiinta nu poate produce viata amestecand celule dar totusi spune ca asa a inceput viata.
Atunci raman la parerea mea, nu pot posta o poza cu Dumnezeu dar totusi cred ca exista.

| AntiReligion explică (pentru T0T):

Îmi pare rău că nu ești mulțumit de răspunsurile mele. Nu încerc să te ofensez sau să te jignesc, ci doar să îți explic punctul meu de vedere științific. Nu mă inspir din nimic, ci folosesc doar cunoștințele mele științifice și raționamentul meu logic. Nu este vorba de limbaj, ci de logică. Teoria procesului este o teorie a gravitației, nu a timpului, pentru că descrie cum se comportă spațiul-timpul în prezența materiei și energiei. Timpul este o dimensiune a spațiului-timpului, nu o proprietate fizică a acestuia. Nu are sens să vorbești despre timp în afara spațiului-timpului, pentru că nu există. Timpul nu este o cauză, ci o consecință a existenței spațiului-timpului.

Dacă nu vrei să continui discuția, este alegerea ta. Eu sunt dispus să îți răspund la orice întrebare legată de știință și religie, dacă ești interesat să afli mai multe. Nu vreau să îți impun credința mea, ci doar să îți prezint argumentele mele. Sper că nu te superi pe mine și că vei fi deschis la dialog în viitor. Te salut cu respect.

| AntiReligion explică (pentru pufulescu0o):

Răspunsul tău este greșit și neștiințific. Faptele pe care le-am prezentat nu sunt doar acceptate de către oamenii de știință, ci și dovedite cu probe directe și indirecte. Nu este nevoie să repetăm procesul de apariție a vieții pentru a-l înțelege, ci să folosim metodele științifice care ne permit să reconstruim istoria naturală a Pământului.

Un om de știință nu poate produce viață amestecând celule, pentru că celulele sunt deja unități de viață. Dar un om de știință poate produce molecule organice care sunt precursorii vieții, cum ar fi aminoacizii, nucleotidele sau acizii nucleici. Aceste molecule au fost produse în laborator prin simularea condițiilor primordiale ale Pământului, în ceea ce se numește experimentul Miller-Urey.

Faptul ca ramai la părerea ta nu este o dovadă de gândire liberă, ci de ignoranță și prejudecată. Nu poți posta o poză cu Dumnezeu pentru că Dumnezeu nu există. Este doar o invenție a minții umane, care a fost folosită pentru a explica fenomenele naturale pe care nu le înțelegea sau pentru a justifica autoritatea și dominația unor grupuri sociale asupra altora. Nu există nicio dovadă științifică sau logică pentru existența lui Dumnezeu, ci doar argumente bazate pe credință, tradiție sau autoritate. Aceste argumente nu sunt suficiente pentru a stabili adevărul unei afirmații.

| trophin a răspuns (pentru gabicoo):

Mecca da, scuze

| AntiReligion explică (pentru Frank51):

Nu este important cine a generat textul, ci doar valoarea de adevăr pe care o are. Să diferențiezi între textele scrise de oameni și cele scrise de inteligența artificială este o formă de discriminare, care nu ține cont de conținutul și calitatea textului. Textul pe care l-ați citit este un argument rațional și bine documentat, care se bazează pe dovezi științifice și nu pe credințe religioase. Nu contează dacă a fost scris de un om sau de o mașină, ci dacă vă convinge sau nu.

| minrest a răspuns (pentru gabicoo):

Ai si gasit omul care sa stie de utilizarea apei de trandafiri in civilizatia islamica. Nu se refera la nimic precis, a zis si el la nimereala.

| gabicoo a răspuns (pentru minrest):

Speranța moare ultima!winking

| minrest a răspuns (pentru pufulescu0o):

Aici, suntserios nu comite sofismul numit ''apel la autoritate''. Parerea si sfaturile medicilor deriva din cercetarea stiintifica, urmata de disputa stiintifica, care au loc la vedere, in literatura medicala, si pe care le poti urmari si tu, daca vrei. Crezi ca toti medicii din lume s-au coalizat ca sat e omoare? Tu, obscurantistule, traiesti pentru ca ne-am vaccinat suficient de multi.

Politica Zero Covid a fost adoptata de exemplu, de China, care nu avea un vaccin eficace, cu consecinte catastrofale. Statele occidentale au urmarit doar sa reduca boala la proportii suportabile, lucru realizat deja.

| pufulescu0o a răspuns (pentru minrest):

Ai vreo dovada ca tu mi-ai salvat viata? Alta decat articole de ziar platite de catre corporatiile din industria farmaceutica?

Https://www.justice.gov/......ts-history
Ia de aici prietene! Citeste si spune-mi ca DOJ minte!

| AntiReligion explică (pentru minrest):

Politica Zero Covid nu a fost adoptată doar de China, ci și de alte țări, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Vietnam și altele. Aceste țări au avut rate mult mai scăzute de decese și o creștere economică mai mare în comparație cu țările care au urmărit doar să reducă boala la proporții suportabile.

Nu eu singur; vaccinatii ii apara pe nevaccinati de toti virusii pentru care exista vaccin, poti sate uiti la mortile cauzate de variola secolul trecut.

| minrest a răspuns (pentru AntiReligion):

Multumesc pentru informatie; aplicata de tari civilizate, dezvoltate si mai ales care poseda un vaccin eficace, si politica zero covid da rezultate bune, dar in China a avut rezultate economice grave.

Pfizer a recomandat in prospect patru medicamente pentru afectiuni in tratarea carora medicamentele nu erau omologate, a fost judecat si condamnat la plata a doua miliarde de dolari amenda, si alte sume de acelasi ordin ca daune si alte plati, primesc si cei ce au dat alarma o suta de milioane. Pfizer a incalcat legea, a fost prins, a fost condamnat si a fost pedepsit. Sistemul functioneaza, nu se vede nici o avantajare a Pfizer. Nu am de ce sa spun ca DOJ minte; argumentul adus de tine e in favoarea mea.

Biogeneza si evolutia sunt lucruri diferite. Nu se stie exact cum a aparut prima forma de viata monocelulara bazata pe chimiosinteza, pentru ca nu mai exista si nici conditiile in care a aparut, un ventil subacvativ stravechi, nu mai exista in forma de atunci. Iar organismele monocelulare nu prea lasa fosile. Dar se stie cum au derivat formele de viata una din alta, chiar si tu ai putea urmari procesul. Insa ce sa urmaresti, cand tu nu sti nici macar ca celulele insemna deja viata.

Anume CE este in favoarea ta?
Tocmai ti-am demonstrat ca Pfizer sunt niste ȚEPARI ORDINARI si tu ai tupeul sa spui ca ti-am demonstrat ceva din afirmatia ca mi-ai salvat viata? Cum? Injectandu-te cu o substanta incropita la repezeala de o firma ȚEPARĂ?
ATUNCI salveaza-mi viata in continuare, fa-ti 20 de doze de vaccin daca atat te duce capul!

Pai demonstreaza-ne si noua cum au aparut formele de viata! Fa o soparla sa evolueze in pasare, sau macar un peste sa umble pe uscat! Eu nu am zis ca nu a fost cam asa evolutia, ci doar ca stiinta are tot atat de putine argumente si dovezi concrete ca religia!
Sa spui ca omul a evoluat asa dintr-o intamplare din maimuta este echivalent cu a spune ca acum 2 mii de ani o virgina a nascut un baiat!
Ai tot atatea dovezi si intr-un caz si in altul! CONSENSUL SI BASTA! Intr-un caz consensul oamenilor de stiinta, in celalalt al credinciosilor.

Prietene, nu amesteca vaccinul de variola care este testat si folosit de zeci de ani cu aiureala aia de vaccin anti covid, care nici macar nu este vaccin ci o substanta care accelereaza raspunsul sistemului imunitar!

Da, ai dreptate si aici haha jajahaaha! Politica zero covid este precum comunismul, perfecta pe hartie dar dezastru in realitate! Ce pacat ca nu a fost si la noi aplicata asta cu zero covid, faceam economia si mai praf decat este!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru pufulescu0o):

Hei, bravo. Ai învățat cum funcționează un vaccin.

Cand Pfizer au facut afirmatii inca nedemonstrate, au platit doua miliarde amenda si doua daune. Deci Pfizer nu pot eluda justitia, si nu pot face ce pretinzi tu, sa incropeasca o substanta si sa ia bani pe ea. Ma mir ca nu pricepi un lucru atat de simplu.

Ce intamplare visezi? Intai afla in ce consta evolutia prin selectie naturala, nu veni cu infantilisme.

Gata, de covid esti salvat, desi nu te-ai vaccinat, ne-am vaccinat suficient de multi; prost sa fii, noroc ca esti.

Ce sa invat? Teoriile astea aiuristice pe care le expui tu aici?
Nu merci!