Pai. batranul le-a dat camila ca sa ii ajute pe fii aluia si sa le dea un numar care se imparte exact la 3
Pai cu tot cu camila batranului ei aveau 18 camile. Cel mare a luat jumate din camile, adica 9. Cel mijlociu a luat o treime din camile, adica 6.
9+6=15
Au mai ramas 3 camile. Batranul si-a luat camila inapoi si mezinul a ramas cu 2 camile. Interventia batranului a fost mai mult pentru a usura impartirea camilelor, 17 nefiind divizibil cu 3.
daca nea batrinul ala a pus o camila la socoteala reiese asa, a 9-a parte din 18 camile este 2, adica 2 camile care i-au revenit fiului cel mic, a 3-a parte din 18 este 6, adica 6 camile i-au revenit fiului mijlociu iar fiului cel mare i-au ramas 9 camile deoarece istetul de unchiesh si-a luat camila inapoi
Site-ul funcționează aiurea : am scris fără majuscule și îmi spunea că sunt prea multe majuscule și nu voia să îmi accepte răspunsul
numărul de cămile= 17 ___ a=nc:2 ___b=nc:3_____c= nc:9____
nc=17____ a=8, 5____ b =17/3=5,66____ c=17:9=1,78 ___ deci c=2 ____b= 6 ___a= 17-2-6 =9
Nu am fost mai nicaieri, dar am dat peste problema asta, am observat ca multi aveau impresia ca stiau sa o explice, dar am gasit doar unul care sa stie intr-adevar raspunsul: eu, modestul. Nu m-am cumintit ma, m-am resemnat.
Nu am fost mai nicaieri, dar am dat peste problema asta, am observat ca multi aveau impresia ca stiau sa o explice, dar am gasit doar unul care sa stie intr-adevar raspunsul: eu, modestul. Nu m-am cumintit ma, m-am resemnat, dar poate imi trece.
Băi, numai beţi fraţilor că nu mai stiţi ce faceţi, mă diliţi cu nefolositor cand trebuia stupid.
In sfarsit, a venit unu' si treaz si destept si m-a facut nefolositor de stupid, bingo.
9 nu este 1/2 din 17, asa cum 6 nu este 1/3 iar 2 nu este 1/9 (in mod sigur sunt daca este vorba despre 18). 1/2+1/3+1/9=17/18=0,9(44), nicidecum 1.