Tu pur simplu ai vrut ce are el, e ceva normal, vrem ce au alti, asta ne face sa ne dorim mai multe, am iphone 7s dar vreau x ca prietenii au
Frumusetea,prin definitie, este relativa.Frumusetea sta de multe ori nu in obiectul/persoana/peisajul in sine,ci in ochii privitorului."Urat"si "frumos"sunt niste simple nuante,ce nu se exclud reciproc, ba chiar se completeaza.Ele nu au un sens de sine statator, mereu le regasim intr-o comparatie, directa sau indirecta, cu un alt termen, ales de privitor.
Oamenii evolueaza. Evolutia asta are loc pe toate planurile. Orice inovatie isi lasa amprenta nu numai asupra vietii oamenilor, ci si asupra mentalitatii acestora.Perceptia pe care o avem asupra vietii se modifica in functie de standardele actuale, de cerințele vremii. Este intr-o continua schimbare, gravitand atat in jurul a ceea ce se întâmpla in exterior, cat si in jurul eului nostru interior, personalitatii noastre. Eminescu era o fire romantica, melancolica.Pentru el, sa stea in natura, sa se contopeasca cu aceasta, reprezenta o placere inegalabila.Se refugia sub cerul liber, găsindu-si alinarea in inima padurii.Pentru el, era perfect, insa daca nu esti asemenea lui(o fire sentimentala)e greu sa-ți placa sa reflectezi asupra vietii având ca unica companie codrul. Poate ca, daca ar fi trait in zilele noastre, nu ar fi ajuns poetul genial care a fost si încă este. Poate ca ar fi fost prea atras de multitudinea de atracții de care ne "bucurăm"noi acum.In orice caz, era un stil de viata frumos, cel puțin ghidându-ne după personalitatea sa.Dar care copil din ziua de azi ar sta întins pe iarba, ascultând soaptele apei? Pentru el, bucuria o reprezintă lucrurile materiale, amintite de tine mai sus.Asta e "frumusetea"vietii pentru el.Nu putem sa spunem ca un stil e mai frumos ca altul, pentru ca frumusetea e subiectiva, e rezultatul a mai multi factori ce variaza pentru fiecare dintre noi.
"Orice inovatie isi lasa amprenta nu numai asupra vietii oamenilor, ci si asupra mentalitatii acestora."
Aşa e. Bomba atomică, ca să dau numai un exemplu, a fost o inovaţie genială. Şi când s-a aruncat asupra Hiroşimei a lăsat o amprentă asupra vieţii şi a mentalităţii, aşa cum zici. Acum deja ne-am obişnuit cu ea.
E ceva obişnuit să vezi de-a lungul istoriei nostalgia unor oameni după vremuri apuse. Chiar şi azi putem vedea oameni nostalgici după comunism, de exemplu. Iar prin sec. 8 î.Hr. evreii exilaţi în Babylon tânjeau după Sion-ul lor şi după rânduiala pe care au avut-o acolo. Ehe...
Tu esti in avantaj pentru ca poti face lucrurile pe care le facea el, dar invers nu.
lapusea întreabă: