Depinde foarte mult si de memoria fiekruia, de inteligenta, de felul in care invata, de ca[acitatea de sistematizare a materiei, de subiectivitate profesorului, etc. poate ca cel care a invatat 4 zile a tocit tot si nu a retinut mare lucru, iar cel care a invatat o jumatate de ora a invatat doar esentialul si i. a fost mai de folos
In acea jumatate de ora a recapitulat de fapt ce a asimilat pe parcursul semestrului, celalalt ori a invatat in salturi, ori nu-i place materia si nu-si da interesul!
De fapt eu invatam numa o juma de ora, nici nu ma prea "omoram" cu invatatul, dar avem un coleg care a invatat atata si a luat nota mica,
Depinde de mai multi factori. Capabilitatea de asimilare in timpul anului, memoria de scurta durata.
Eu in facultate ma trezeam la 4 in dimineata examenului, treceam o data prin materie (daca reuseam) si, in majoritatea cazurilor, luam o nota acceptabila. Daca examenul era mutat de la 9 la 12, sansele erau sa pic.
Colegii mei invatau cu saptamanile si luau intr-adevar note mai mari, dar nu cu mult mai mari.
Cel cu 4 zile a TOCIT.
Cel cu juma de ora a recapitulat, invatand si retinand ideile principale, care sunt usor de dezvoltat in teza.
Ca cel care a invatat o "juma de ora" retine mult mai usor anumite lucruri, in comparatie cu celalalt. De obicei si eu cam o jumatate de ora sta sa "invat" (adica imi citesc lectiile 1 data si gata).
Felicitari lui!
Asta sa fie invatatura de minte.Decat sa fi un tocilar trist toata viata, invatand ca un robot, totul mecanic si neintelegand nimic, mai bine citesti relaxat si retii ideile esentiale. Poti sa ai 30 de diplome in casa si sa castigi 10 milioane iar ala care a stiut ce sa invete castiga mai mult ca tine.Nu-i asa ca e trist?
AnnaGrohl întreabă:
AvalohAlyn întreabă: