Copii sunt învățați de părinți să vorbească. Toate acele propoziții le-a auzit la părinți. Părinții l-au învățat și cuvintele și sensul lor.
Și bineînțeles există și predispoziția genetică care vine cu "îndemânarea" de a înțelege și folosi cuvinte.
Un copil crescut în sălbăticie nu va vorbi.
Și nici un animal crescut de oameni nu va vorbi.
Nu stiu cum a apărut dar apropo de gramatica, propoziții*. Tu nu pui niciodata doi de "i"
Nu exista doi de i in gramatica mea, exista der, die, das, dar cum isi explici ca un copil poate sa faca propoziti corecte?
Nu stiu, copiii aud si invata repede deci cred ca depinde ce cat de corect vorbeste lumea în jurul lor. Dar eu nu am auzit nimic prea corect de la ei, nici de la mine cand eram mica
Eu ma refer la faptul ca leaga cuvintele intre ele, pentru a da sens, ceea ce e incredibil, inseamna ca limbajul este ceva genetic
Un copil e crescut de părinți și de la ei învață să vorbească corect (sau incorect dacă părinții vorbesc incorect)
Eu am crescut învățând două limbi. Până pe la 5-6 ani amestecam cuvintele în română cu cele din greacă. Formam propoziții combinate cu toate că nu auzisem la nimeni așa ceva.
Abia mai târziu s-au separat în mintea mea și nu le-am mai amestecat.
Eu am scris altceva, faptul ca un copil poate sa creeze propoziti logice, e ceva genetic asta, nu face greșeli majore, el a invatat doua limbi in acelasi timp, i era mai greu sa faca diferenta dar cred ca mult a contat ceea ce vorbea mama lui cu el, un bebelus face diferenta intre limba vorbita de mama vs orice alta limba