| christian a întrebat:

Un crestin adevarat merge la biserica doar la Craciun si la Paste?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un bun crestin merge in fiecare duminica si de sarbatori la biserica, dar nu este suficient! Un crestin adevarat face fapte bune, ajuta pe cel in nevoie, nu judeca pe altii, isi respecta parintii si le da ascultare, nu jigneste....cu alte cuvinte respecta cele zece porunci.

27 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Un crestin adevarat merge la biserica ori de cate ori simte nevoia sa mearga.

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Da, doar atunci ca pana atunci crestinii adevarati sunt prea ocupati cu postari stupide despre religie, certuri, replici inutile, si injuraturi. Da e prea mult, cred ca doar de Paste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Un creștin adevărat crede în putere Domnului indiferent de situație și nu îi i-a numele în deșert.
Teoretic trebuie să mergem mereu la slujbe, cel puțin duminica.
Pa, pa.

| haladita2307 a răspuns:

Normal k nu, ar trebui sa mearga mult mai des si sa tina si post miercurea si vinerea. Asa cred eu///

| Alexandrinaa a răspuns:

Un adevarat credincios, fie crestin sau de oricare religie, trebuie sa faca fapte bune, sa fie milostiv, sa fie generos, bun, muncitor, recunoscator, responsabil. Nu este relevanta neaparat prezenta in locasul religios, de ex in biserica. Este relevant ce este in sufletul lui si unde se simte el mai bine, mai aproape de Dzeu. Poate unii prefera o discutie cu Dzeu in natura, la o rugaciune la pat, si consider ca totusi, din respect pentru credinta sa si pentru ceilalti credinciosi, ar putea intr-adevar sa respecte traditiile religiei sale, sa pregateasca ce e de pregatit in preajma sarbatorilor importante, dovedind astfel ca este constient mereu de prezenta vesnica a lui Dzeu in tot ce este in jur: in oameni, in copaci, in mancare, in cladiri...peste tot! Si mai ales in sufletul lui!

| andalutza a răspuns:

Nu. Un adevarat crestin merge la biserica oricand, cand are nevoie, cand simte ca are ceva pe sufle etc.

| kh1ss a răspuns:

Un crestin adevarat merge la biserica atunci cand simte nevoia...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai omis marii sfinti gen Gheorghe, Constantin si Elena, Petru, Pavel, Sfanta Maria, Inaltarea, ca in rest. o citez pe blonda_suprema "doar atunci ca pana atunci crestinii adevarati sunt prea ocupati cu postari stupide despre religie, certuri, replici inutile, si injuraturi."

| baba a răspuns:

Eu cred că un creştin adevărat nu-şi pune problema, de câte ori să meargă şi să nu meargă la biserică.

| anonim a răspuns:

Un crestin adevarat isi construieste biserica in sufletul lui. unde oare este mai indicat sa il primesti pe iisus, nu in sufletul tau? crezi ca daca mergi l biserica si se roaga altcineva pentru tine, gata, ai scapat de pacate? asta nu inteleg anumite persoane ca religia a fost inventata pentru a inrobi popoare, si pe aceeia care sunt slabi de inger, sa nu spun altfel.

Anna
| Anna a răspuns:

Mersul la biserica nu te face neaparat crestin, dar este important pentru el in vederea unitatii si partasiei. Un crestin adevarat nu e crestin doar de duminica, de Paste sau de Craciun. El are o relatie personala cu Dumnezeu bazata pe rugaciune, ascultare, implinirea Voii Lui, citirea bibliei, partasie si mersul la biserica.

| joy a răspuns:

Un crestin adevarat cred ca merge la biserica mai des.Ma-ndoiesc ca toti "crestinii"care stau acasa se inchina in camera lor si il slavesc pe Dumnezeu asa cum o fac la biserica. E important mersul la biserica.Eu ma duc mai mult la catolici desi sunt ortodocsa.La noi mi se pare plictisitor si monoton.

| simpluEu. a răspuns:

Uite ca eu in tara ma duceam la Biserica in fiecare duminica...pentru ca asa voiam eu...in Roma nu am unde sa ma duc la biserica...am fost o singura data...cand am fost in tara in vacanta ma duceam la mitropolie...

| anonim a răspuns:

Sa ghicesc de unde mi-a aparut acel vot stupid? nici nu este greu, citind raspunsurile, insa asta este ceea ce ma incita cel mai mult.totusi,mi-as fi dorit sa fiu preot, si sa vina fetele la mine sa se spovedeasca.mai ales unele, si se stiu ele care...big grinbig grin

| clawdya a răspuns:

Intradevar este o intrebare la care cu totii putem raspunde, insa important este de unde vine rapunsul nostru.parerea mea este ca un crestin adevarat merge la Biserica de cate ori simte nevoia si bineinteles de cate ori poate, insa sa nu uitam ca a fi crestin nu inseamna neaparat sa mergem la biserica, fiecare persoana poate avea credinta sa interioara si nu trebuie sa mergem doar de ''ochii lumii''. a fi crestin inseamna nu ceea ce arati ci ceea ce simti.deci parerea mea este ca un crestin nu are neaparata nevoie de Biserica, trebuie sa tinem minte ca adevarata credinta este in sufletul nostru si mergem in cultele religioase doar ca sa invatam unele pilde si lucruri despre sfinti si bineinteles de a ne descarca sufletele in fata lui Dumnezeu stiind ca acesta este mai aproape de noi atunci cand suntem in casa Lui.

| sigmanet a răspuns:

Un crestin merge la biserica cand simte nevoia si nu din obligatii. Sunt persoane care cred in Dumnezeu dar nu merg la biserica si sunt persoane care merg la biserica, dar nu prea cred in nimeni. Mai nou a aparut si cocalarul de biserica.

| Danny _3256 a răspuns:

Sustin, ca si anna, ca mersul la biserica este important.Insa nimeni nu te obliga sa mergi intr-un mod constant la biserica. Tine de credinta si principiile fiacaruia.De-asta exista biserici-sa le populam, nu-i asa? Nu sa fie goale...

| borsec a răspuns:

Recunosc ca ma duc la Biserica doar de Pasti si de Craciun, dar asta nu inseamna ca nu sunt crestina si ca nu ma rog la Dumneazeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credinta in Dumnezeu nu este echivalenta cu respectarea traditiilor impuse de Biserica. Biserica are unicul rol in a ghida pe oameni spre o conduita morala si sprituala in concordanta cu invataturile biblice.
Nu poate sa imi spuna mie nimeni ca un pusnic care isi petrece toata viata intr-o chilie izolata rugandu-se, si care intra intr-o biserica odata la 10 ani, va crede in Dumnezeu mai putin decat unu care merge la biserica pentru a SOCIALIZA (imi pare rau, insa acesta este adevarul, si este valabil pentru 99.99% din cei ce sunt crestini practicanti)...

Credinta este ceva intre om si Dumnezeu, prezenta Bisericii este optionala!

| tradaro a răspuns:

Din pacate este foarte adevarat ca la biserica se merge de Paste si Craciun. Explicatia este legata in primul rand de timp, oamenii nu mai au timp pentru biserica iar cand ajung acolo se foiesc neincetat, circuland de colo-colo pentru a ajunge sa aprinda o lumanare sau pentru a lasa un pomelnic, distragand atentia celor din jur. Cred ca indiferent cu ce scop am intrat in biserica, ar trebui sa manifestam respect fata de ceilalti si sa-i lasam sa asculte serviciul religios si sa se reculeaga in liniste.

Toti crestinii sunt madulare ale trupului lui Hristos iar biserica face parte din Hristos.
La Epistola 1 catre Corinteni, Apostolul Pavel a scris:
Voi sunteti trupul lui Hristos, si fiecare, in parte, madularele Lui. (1 Corinteni 12:27)
Daca un madular este separat de trup nu supravietuieşte. Si madularul isi are viata si rostul doar atat timp cat este in trup, cand slujeste trupului si este slujit de celelalte madulare.
Un crestin nu se duce la biserica cand simte el nevoia. Comuniunea cu Dumnezeu este permanenta, deci, biserica trebuie sa fie deschisa oricand pentru crestini.

Crestinul adevarat face parte din biserica, asa ca prezenta in biserica este necesara.
Oamenii cu adevarat credinciosi in Domnul Isus Hristos nu fac ceva pentru ca asa fac toti ceilalti oameni sau majoritatea. Ei sunt condusi in actiunile lor de Cuvantul lui Dumnezeu.

Unii spun ca nu merg la biserica din pricina ca preotul face cutare si cutare lucru „nu bun" sau pentru ca la biserica nu primesc invatatura din Cuvantul lui Dumnezeu. Sunt anumite cazuri cand oamenii au dreptate in ceea ce spun, dar nu totdeauna. Atunci, insa, cand preotul nu invata pe oameni din Cuvantul lui Dumnezeu, sau nu traieste potrivit cu ceea ce invata, trebuie sa cauti o alta biserica locala dar sa nu abandonezi mersul la serviciile divine. Si fii la randul tau un crestin a carui viata sa atraga pe alti oameni la biserica si nu sa-i respinga, asa cum ai fost tu respins de purtarea necrestina a unora.
Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii, si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie. (Evrei 10:25).

| wale a răspuns:

Nu logic

| dyanna a răspuns:

Nu. un cresitn "adevarat" in primul rand este foarte greu de gasit, iar in al doilea rand un crestin merge la biserica pentru a se ruga atnci cand este fericit si ii merge bine pentru cand va fi nefericit. de obicei oamenii se duc la biserica sa se roage doar atunci cand au nevoie de ceva, atunci cand au greutati. sincer, nu prea am vazut oameni care sa se duca la biserica ca sa multumeasca Domnului ca sunt sanatosi si le merge bine. oamenii se duc la biserica cand au un necaz. daca te duci la biserica si stai la slujba si la tot ce se petrece acolo fiind cu gandul in alta parte nu esti cu nimic mai bun decat cineva care sta acasa la televizor. parerea mea e ca este mai bine sa te duci la biserica "din an in paste" si sa te rogi/sa multumesti sincer, decat sa te duci zilnic tras de mana de bunica, fara pic de bunavointa...

| mamarutza1 a răspuns:

Nu un crestin adevarat merge la biserica ori de cate ori simte nevoia si de sarbatori.

| ghem a răspuns:

Nu. un crestin adevarat este acela care crede in Dumnezeu si se roaga Lui si isi cere iertare pentru pacatele savarsite si Ii multumeste pentru tot ce a dobandit pana in momentul de fata.
un crestin adevarat merge la biserica cand simte nevoia, nu doar ca asa trebuie sau ca asa scrie in diferite carti sau ca daca nu vine incep sa comenteze persoanele in varsta care vin la biserica numai s ale vada lumea. un crestin adevarat e acela care se roaga si care stie sa se roage, si care nu are nevoie de martori a el a venit in biserica si ca s a inchinat la icoana x si y sau ca a facut nu stiu ce gest de caritate. cel ce crede cu adevarat in Dumnezeu poate sa se roage foarte bine si la el in camera intr un colt, pentru ca pana a urma Dumnezeu ne asculta rugamintle si multumirile si caintele oriunde am fi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cultele crestine au distrus crestinismul, bunul Dumnezeu nu a obligat si nu obliga pe nimeni sa indeplineasca diverse ritualuri. Te intreb eu, daca El ar fi vrut asta,
nu crezi ca ar fi avut puterea sa faca toate aceste"obiceiuri", eu cred ca aici este greseala, oameni nu au facut alteceva decat sa nege, direct sau indirect puterea lui Dumnezeu.
"Cel ce ma va cauta din toata inima ma va gasi", cheia e la voi, cautatil in inima voastra si il veti gasi."Lata este calea, care duce la pieire si multi sunt cei ce merg pe ea, ingusta e calea care duce la mantuire si putini sunt cei ce o afla"."Majoritari" nu vor intra in imparatia cerurilor, ma refer aici la cultele, care au cei mai multi membri, nu o spun eu ci biblia. Dumnezeu se lasa gasit, daca il cautam cu adevarat, indiferent de apartenenta religioasa.Acum nu mai avem decat un singur lucru sfant BIBLIA-credinta, nadejdea si dragostea.
Cautati pe Dumnezeu la voi, nu la oameni si il veti gasi si el va fi cu voi. AMIN

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. un crestin adevarat trebuie sa mearga la orice sarbatoare ca sa asculte fiecare slujba facuta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multe persoane care nu cred şi nu se încred în Iisus Hristos se consideră creştini pentru simplul fapt că merg la biserică sau pentru că trăiesc într-o "ţară creştină". Însă faptul că mergi la o biserică, sau că îi ajuţi pe cei mai în nevoi decât tine sau chiar faptul că eşti o persoană bună nu te face un creştin