In privinta asta as fi de acord cu ce ai citat. Dar uneori adevarurile sunt mai alambicate decat fictiunea. Asta parca era ministru pe vremea lui Iliescu, nu o sa aflam daca are ceva de ascuns. Si oricum, secretele raman secrete cata vreme nu se afla nimic, ele sigur exista, dar sunt fapte deja implinite si a trecut multa vreme. Cred ca multe zvonuri fantastice au doua meniri: una de a umple cu fantastic un miez de adevar pentru a-i distruge credibilitatea ( asta apare si involuntar dupa metoda clasica telefonul fara fir ) si cealalta de a distrage atentia de la ce se intampla in prezent. Ne pun sa ne uitam dupa OZN-uri si intre timp ne fac la buzunare. Uita-te si tu, fac galagie cu adevarul din 89, cu elodia etc. si mentin impozitul forfetar in recesiune, in loc sa ajute micii intreprinzatori, care sunt cei loviti. In fine, n-am citit inca interviul dar din ce ai pus tu aici, desi presupun ca se refera la conspiratii din anii '90, a dat raspunsuri pertinente totusi retinute daca nu chiar ambigue.
Da, unul care are sute de secrete de stat ne pune ochelarii pe ochi sa nu privim in jurul nostru.De fapt, ele nu sunt teorii, sunt ipoteze cu valoare de adevar.Si mai e vorba aia : Fara fum nu iese foc.Multe sunt simple porcarii, multe sunt pe jumate adevarate si foarte multe sunt adevarate, ascunse de multa lume pentru a nu panica, destabiliza sau pur si simplu pentru interes personal.
De obicei nu prea cred pana nu vad. Dar chiar daca nu vad adevarul, el se poate deduce din circumstante.
Gigi777 întreabă: