| ionnik a întrebat:

Un mobil parcurge consecutiv doua distante cu vitezele v1=10 m/s si v2=20 m/s. daca directiile de deplasare in cele 2 cazuri fac cu axa Ox unghiurile alfa=30 de grade si alfa 2=135 grade, determinati modulul si orientarea vectorului viteza medie.
o problema grea de fizica de clasa a9a.cine stie?

5 răspunsuri:
| unu a răspuns:

Crezi ca o sa intelegi printr-o descriere in cuvinte? Eu nu mai sunt clasa a 9-a de multi ani, dar stiu ca am rezolvat si eu probleme de-astea.
Pentru a afla vectorul viteza medie, trebuie sa trasezi cei doi vectori si sa determini rezultanta. Mai intai trasezi o linie orizontala (axa Ox). Alegi un punct pe axa si il notezi cu O. Apoi din punctul O trasezi cei doi vectori (doua sageti). Vectorul v1 o sa fie la 30 de grade fata de axa Ox (masurat cu raportorul in sens invers acelor de ceasornic). Vectorul v2 o sa fie la 135 de grade fata de Ox, si o sa fie de doua ori mai lung decat v1.
Din varful sagetii lui v1 incepi sa trasezi o linie punctata paralela cu v2. Din varful sagetii lui v2 incepi sa trasezi o linie paralela cu v1. Prelungesti liniile astea pana cand se intersecteaza. Din punctul rezultat in urma intersectiei trasezi o linie pana la punctul O, si asa obtii vectorul viteza medie.
Modulul il afli cu formula v3=( v1^2 + v2^2 + 2 x v1 x v2 x cos beta)^1/2
Note: "^2" inseamna "la puterea a 2-a"; "^1/2" inseamna "la puterea 1/2", adica pui toata paranteza sub radical; "x" inseamna inmultire (nu e vreun x din formula); beta= unghiul dinte v1 si v2 (135 - 30=105 grade); v3= viteza medie in modul. Mie mi-a dat v3= 19 m/s

| ionnik explică:

Nimeni nu se baga laughing?
hai va rog ca si asa am inca 6 probleme si sunt la filologielaughingaia de la mate info au 30 de facut rolling on the floor

| ionnik explică:

Mersi pentru raspuns.am sa scriu asta ca rezolvare la problema b-) rolling on the floor

| Oanny a răspuns:

Ce e cu problema asta?laughing)) eu nu mai stiu de clasa a sasea si eu sunt a optalaughing))) nu ma pun cu mate fizic si chimialaughing))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Voi puneti probleme pe net sa le rezolve alti si uh de duci la scoala zicand la profesoara am facut problema ...nu-i asa?