Dacă ne gândim puțin mai bine, da are dreptate, am cunoscut o bătrânică, a murit la peste 90 ani,nu era deloc deșteaptă, nu știa nici citi, nimic. Dar era mereu fericita, radea, glumea avea o viață simplă, dar era mereu fericita
Cred că vorbește despre el. O fi părerea lui. Nu este adevărat, mai ales partea cu empatia, părerea mea.
Putem adăuga și creștin daca vrei persoana despre care am menționat în răspunsul meu era și creștină,dar habar nu avea ce înseamnă,ce e Dumnezeu, deci nimic despre acest subiect, mergea la biserică pentru că așa e obiceiul, chiar ea a spus și totuși, era cea mai fericită dintre toți din acel sat
Bănuiesc ca vorbești de acel discurs de la Tedx Talks.
Se referea acolo la o fericire mai profundă, nu doar la o stare pe care o simți din când în când.
Sunt de acord, da, în contextul dat.
Oamenii simplii nu stresati din orice sunt cu adevarat fericiti
nu era deloc deșteaptă, nu știa nici citi, nimic.
Dar
era mereu fericita, radea, glumea avea o viață simplă,
dar era mereu fericita
Oameni proști și cei lipsiți de empatie nu prea sunt conștienți de ei și de câte lucruri sunt în neregulă în lumea asta, normal că sunt fericiți din moment ce nu văd mizeria din jur.
Dar un om inteligent știe să-și creeze o viață bună și știe că niciun sentiment nu e permanent.
Important e să fii mulțumit cu tine.
Împăcat cu alegerile tale.
Nu fericit.
Parere proasta, poti fi destept si fericit si cu empatie, pe ce baza zice nenea ala ca trebuie sa fi prost si lipsit de empatie ca sa fi fericit?!
Total fals. De cele mai multe ori, aceste vorbe vin din partea unor celebrități care, în secret, pe dinăuntrul lor, nu sunt mulțumiți de ceva, printre care se numără actorii, comedianții, muzicienii, modelele de fashion, și mulți alții. Aceștia prezintă o anumită personalitate pe scenă, și pe scena din spațiul public (pe Facebook sau pe stradă), oamenii/fanii vor să fie cât mai mult în contact cu aceștia, au anumite concepții despre idolii lor, iar aceștia vor dori să-și mențină imaginea.
Poate tragea pe nas ceva cocaina baba, mai in gluma mai in serios zic.
Am intalnit chiar unde m-am vaccinat un asistent, era fericit, cica "is simpatic asa-i?", si eu "daaa, sigur, normal ca esti", chiar era simpatic, radea, era cel mai tare omu`. Nu mirosea a alcool, nu era beat, deci e clar ce facuse.
La rapel cand m-am dus, era cu totul alt om, era normal, mai serios, nici nu se compara, cu, cum era prima data.
Daca ati sti voi cati se dau profesori, seriosi, si trag pe nas...ehe...
Am vazut la TV pe o batrana care tragea halucinogene, si i se parea ceva extraordinar (chiar asa si este de fapt).
Acuma serios vorbind, putem fi fericiti si daca suntem destepti si cu empatie, de ce nu?
Depinde de chimia din creier cum stam, si de mediu pe care-l aven, de impliniri, etc.
Nu cred ca e o persoana care sa ajunga atat de admirata si pusa pe "piedestal". Acum si-a creat si "citate intelepte"?
Eu cred ca un om fericit a trecut prin multe greutati, ca sa ajunga sa constate multe si sa isi faca viata cat mai placuta lui.
Pai cand te feresti sa spui ca esti prost poti spune ca esti religios fanatic. E acelasi lucru, nu este nevoie de categorie separata.
Ai explicat Tu mai bine ca mine.eu sunt mai prost nu pot să explic.
Știi că sunt prietenul lui hecate, nu?
Depinde de contextul in care a folosit aceasta fraza, nu prea ma uit la romani.
Acum nici fericit nu mai poti fi ca se gasesc clasici in viata aparuti dupa o seara de baut sa te critice.
Compliment? A putea crede în dumnezeirea Lui Hristos este cea mai mare onoare...pentru că mântuirea vine prin credință.
Pe bune?
Vrei să comentăm ce debitează Bendeac, de parcă ar fi Dr. Freud?
O fi zis și el intr-una din desele lui crize de depresie.
Nu prea avem de ce să ne supărăm pentru asta...pentru că bucuria noastră în Hristos întrece orice bucurie.
Ionutcristian012345 întreabă: