| SaveTheNature a întrebat:

Un om INTELIGETNT, DESTEPT,CULT este si CONSTIENT?
Imi pun aceasta intrebare mereu, cunoscand oameni relativ inteligenti, sau cel putin, inteligenti, destepti la nivel declarativ sau la prima vedere., DAR partiali. (de ex foarte buni in informatica si varza in literatura,istorie, geografie). -asadar din ce categorie de oameni vor face ei parte? dar sa revin:
Sunt si oameni care, sunt cu adevarat inteligenti si culti care sunt interesati de toate domeniile, fac legatura intre domenii si le aplica in viata pentru reusita. (prin reusita inteleg fericire -nu doar succes financiar sau profesional). Oameni pentru care viata este un lant,in care fiecare domeniu este o VERIGA.
Si imi pun intrebarea : Daca acesti oameni inteligenti, destepti,culti sunt si CONSTIENTI? pentru ca :
Majoritatea au o veriga lipsa. Cea mai importanta veriga din lant de fapt si anume SANATATEA. (nu neaparat ca sunt bolnavi, insa nu participa cu absolut nimic,sau aproape nimic la intretinerea ei).
Intalnesc adesea oameni care stiu de toate.
-Stiu ca Pc-ul mai are nevoie de fragmentari, de antivirusi
-Stiu ca masina are nevoie de ulei, benzina, de calitate, antigel. si piese schimbate la timp
-Stiu ca apartamentul trebuie curata sa nu ii manance soarecii,sobolanii si gandacii
-Stiu ca au nevoie de bani de educatie, de o profesie, de o cariera, de un job.
-Stiu informatica, geografie, mecanica,chimie, etc. Adevarate "almanahe"
Dar cum ramane cu SANATATEA? Si stiu ce spun -telefonul, laptopul, masina, casa, distractia, profesia, "gajika"- unse, adaptate, ingrijite si undeva la urma sanatatea(daca mai e loc).
Cunosc zeci, sute de persoane care au o cultura generala foarte vasta, dar care pur si simplu EVITA subiectul "sanatate"
Beau cola, fumeaza, baga aproape zilnic prajeluri, si baga fel si fel de tampenii in ei fara sa stie ca la un moment dat chiar sin in corpul nostru "se buleste hardul" si e mai rau daca "se buleste si placa de baza", intr-un mod absolut INCONSTIENT.
Si acum ma intreb, ai laptop, ai pc, ai casa, ai toale, ai gajika, ai scoala, ai job, si ce naiba sa faci cu ele cand esti busit si nu te mai repara nici naiba? Astept pareri

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Parerea mea fericirea o ai cand faci sport gen cardio, culturim, brian fitness sasi foosesti mintea, si o elimentatie sanatoasa

37 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns:

Problema e ca acesti oameni se dedica muncii intelectuale prea mult si uita sa traisca. Este asa-numita "Stiinta vietii" care te invata sa iubesti, sa simti, sa traiesti.

| Inferno a răspuns (pentru SaveTheNature):

Probabil ca in alte circumstante ar fi fost filosofic, insa aici chiar nu este.

Sunt anumitit indivizi care dau totul peste cap demonstrandu-ti ca termenul "inteligent" este mult mai complex decat credeai initial.

- Tu ( nu vorbesc de tine) un om civilizat, matur, elegant ce cunoaste notiuni elementare si nu numai din aproape toata stiinta. Avand o filosofie complexa despre viata, si un sistem filosofic aproape incomprehensibil. Principii complexe ce necesita timp si rabdare pentru a fin intelese.

El, cu 5 ani mai mare decat tine, dar in ciuda acestui fapt posesorul unei mentalitati infantile si nepotrivita pentru varsta sa. Comportament lipsit de stil sau logica asemeni copiilor de sase ani. Face afirmatii nefondate, bate campii si prin aproape orice lucru pe care-l duce la bun sfarsit te face sa crezi nu numai ca ar avea o inteligenta scazuta, dar si ca aceasta ar fi la nivelul celor cu retard mintal.

Si cu toate acestea, cu toate acestea valoarea IQ pe care o are este mai mare decat valoarea ta cu 8 puncte, fiind de 139.

Am dat doar un exemplu, dar este suficient pentru a ne pune pe ganduri si a ne face sa ne intrebam: "Oare comportamentul meu, pe care-l identificam cu inteligenta, este in realitate exact opusul, iar adevarata inteligenta se manifesta asa cum credem ca se manifesta prostia?"

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Alftel spus sunt lenesi.

| fightBack a răspuns:

Tocmai din cauza ca sunt cei mai constienti oameni, fac chestiile astea, ei pot sa inteleaga si sa aprecieze importanta unor lucruri si frumusetea lor.
Pentru ca la sfarsit nu conteaza cat de mult ai trait pe acest pamant ci doar si numai doar ce ai lasat in urma!

| SaveTheNature explică (pentru fightBack):

De ex niste copii orfani.

| Alphawolf a răspuns (pentru SaveTheNature):

Conteaza foarte mult cum traiesti, nu doar sa traiesti. Suntem diferiti si in caracter(sentimente, gusturi), nu doar in cunoastere si intelegenta. Am fost educati(obisnuiti) si marcati diferit in viata, e normal sa gandim si apreciem diferit.
Ce nu dauneaza? Calculator, telefon, chiar si apa dupa unele voci contine ceva daunator omului. Ce facem, renuntam la tot si mergem in pesteri?
Daca a fi constient inseamna sa nu consum din cand in cand un cola, un hamburger sau un gratar, prefer sa nu fiu constient.
Important e sa nu facem abuz(el, abuzul este problema).

| fightBack a răspuns (pentru SaveTheNature):

Daca zici asta nu prea ai urmarit statisticile si nu esti in pas cu realitatea de acuma care arata ca oamenii cu inteligenta peste medie nu se ingramadesc sa faca copii ca sa ii lase orfani tocmai pentru ca sunt constienti de faptul ca alegerile lor o sa ii afcteze.
Nu ai reusit sa incluzi toate variabilele in problema, de aia nu o intelegi!