Un singur Soare. Mai multe puncte de vedere. Unii il vad, alb, arzind in plina zi. Unii ii vad doar lumina (a zilei), caci e ascuns de nori. Unii il vad, rosu, rasarind. Altii, il vad la apus.Iar altii nu il vad deloc, nici macar lumina sa, caci afara e noapte.
Atita timp cit cauti sincer "sa vezi", sa il cunosti pe Dumnezeu, vei fi pe calea adevarului si vei avea, vrei-nu vrei, un punct de vedere, iar asta nu inseamna ca ar fi ceva in neregula. Ar fi daca nu ai baga in seama si celelalte puncte de vedere. Si e trist, caci tocmai asta se intimpla, oamenii tin doar la punctul lor de vedere, lasind deoparte celelalte puncte de vedere. Desigur ca unele puncte de vedere sunt mai apropiate de adevar, altele mai departate, insa fiecare punct de vedere exprima ceva, ceva din Intregul care este Dumnezeu, caci noi oamenii nu vom putem cuprinde pe deplin niciodata Infinitul.
Pentru ca fiecare intelege in felul sau.Nu religia ne mantuieste.Nu cel ce striga : Doamne,Doamne, va intra in Imparatia lui Dumnezeu, ci cel ce face voia Lui.Va zice celor de la dreapta:Veniti,binecuvantatii Tatalui Meu,caci am fost flamand si mi-ati dat sa mananc,mi-a fost sete si Mi-ati dat de baut, am fost gol si M-ati imbracat! Cand am facut noi aceste lucruri? Atunci cand ati facut acestea celor mai neansemnati, Mie mi le-ati facut.
Nu toate religiile sunt corecte ci doar una.Insa toti zic ca a lor e corecta.Adevarul il vom afla dupa moarte. Unele religii sunt facute de oameni si doar una este facuta si transmisa de Dumnezeu.
Hristos a inviat!
AlanTigergerid poate ne spui si noua care este acea religie "numai una" care este adevarata?
Este o intrebare foarte buna asta, dupa parerea mea. Si eu mi-am pus-o ani la rand. Bine, eu sunt un tip destul de meticulos si nu ma las pana nu gasesc raspunsul la o intrebare care ma macina, oricat de mult ar dura.
Raspunsul meu este asa. Daca tu crezi ca exista un singur Dumnezeu, si vrei sa crezi in El si nu e doar o intrebare de moft, fa si tu ca mine. Zi asa: Doamne, daca existi, arata-mi si mie cine esti! Eu am zis asa 10 ani . Iar in paralel, m-am apucat sa studiez toate religiile serioase ale lumii. Eu in final am fost convins ca religia mea cea adevarata este cea ortodoxa. Pana atunci, nu puteam sa fiu sigur. Aici am simtit prima oara ca sunt sigur.
Tu cauta. Raspunsul vine, dar la unii mai greu ( ca la mine ) la altii mai usor. Acuma depinde si cat de incapatanata esti tu.
I
Un singur guvern. De ce atatea partide? Religiile au fost infiintate de oameni, deci privestele si trateazale ca atare. Doar Dumnezeu e divin, de aceia e unic.
Pentru ca [asta constider eu] Dumnezeu nu obliga pe nimeni. De exemplu catolicii seruaga Maicii Domnului.
Nu este nimic gresit in asta.
Evrei se roaga la zei Aici se schimba...
Fiecare crede in ce vrea.
Dar la judecata de apoi...
Există o singură divinitate, putere creatoare, Dumnezeu, cum vreţi să-i spuneţi. Diferitele religii sunt interpretări ale divinităţii în viziunea diferitelor popoare.
Nu ar trebui să existe rivalitate între religii, pentru ca divinitatea este una şi nu cred că contează atât de mult modul în care e percepută, poate decât pentru noi înşine. Părerea mea este că fiecare ar trebui să se documenteze şi să se apropie de religia care îl reprezintă cel mai mult, şi cu ale cărei principii este de acord.
Unele popoare au întruchipat puterea divină ca pe o energie feminină, altele ca pe o energie masculină; unele ca pe o singură entitate, altele mai multe (pentru că şi în cazul mai multor zei, sunt întruchipări ale aceluiaşi spirit). Fiecare religie are frumuseţea ei, dar şi greşelile ei. Partea fascinantă este faptul că Omul, încă de la începuturi, a încercat să redea perfecţiunea într-un mod cât mai exact, dar şi nuanţat; diferit de la un popor la altul.
Sau cel puţin, asta cred eu.
Dumnezeu e unul, dar eretici sunt foarte multi care au format secte si de la asta s-au format multe religii, si fiecare se crede ca e mai drept...
Dumnezeu are mai multi copii in care ei au religia lor, nici eu nu prea am inteles dar poate te va ajuta
Brittanie întreabă:
LARAaungeoudemon întreabă: