Nu mai fragedă decât acum 50 de ani. Și vârsta crește.
De ce? Premisa e una relativ falsă sau, să spun așa, forțată, dar o să raspund: factorul social, presiunea socială care se traduce prin "dacă are peste 30 de ani și nu e măritată, e ceva în neregulă cu ea, ori e curvă, ori nu știe să facă nimic, d-aia n-a luat-o nimeni." Aici mă refer mai mult la cum stă treaba în România. Pe lângă gura lumii, fetele tinere se grăbesc la măritiș gândindu-se că, odată ce înaintează în vârstă, se urâțesc și nu se mai uită nici *** la ele. Ori asta e total fals, în opinia mea, o femeie își atinge apogeul de frumusețe și seductivitate pe la 30 de ani. Dar normal că, dacă unele se mărită de la 22 și stau casnice, la 30 vor fi slute.
Mai sunt și femeile care, odată ce s-au măritat, și-au atins obiectivul pe viață. Astea-s, în genere, alea cu o copilarie mai chinuită.
Avem niște mentalități de scos din capetele oamenilor și date foc. Și nu, mișcarea ultra-feministă nu e o soluție, majoritatea-s doar niște frustrate care n-au fost capabile niciodată să atingă un orgasm.
"în opinia mea, o femeie își atinge apogeul de frumusețe și seductivitate pe la 30 de ani"
Foarte adevarat, imi place gandirea ta.
Un raspuns foarte bun.Multumesc frumos.
Pentru a se motiva sa nu ramana singure, sa intre in rand cu lumea, si asa mai departe...
E ca si cand isi doresc sincer sa-si atinga un scop si-o directie, in ceea ce fac dincolo de realitatea imediata.
Curiozitatea ne impinge sa ne infruptam din placerile vietii. Sa experimentam, cu alte cuvinte.
In general alegerea vine si in functie de ceea ce apreciaza/crede fiecare.
Pentru ca au pestisorul de aur in mana si nu vor sa-l dea pe rechinul de platina...din apa.
Nu mai generaliza, e stupid. Nu toate femeile gândesc aşa.
Majoritatea se căsătoresc de tinere pentru că au senzaţia că nu se pot descurca singure şi/sau aşa au fost educate.
Luand in calcul raspunsul tau la aceasta intrebare,pot readuce in discutie vechea mea intrebare legata de diferenta de sexe si apoi iar o sa imi sara lumea in cap cand o sa spun ca barbatii sunt mult superiori femeii, chiar tu ai spus-o "Majoritatea se căsătoresc de tinere pentru că au senzaţia că nu se pot descurca singure şi/sau aşa au fost educate."
Nu am generalizat, este doar un citat foarte interesant.Nu am specificat niciunde ca TOATE FEMEILE etc.
Tot timpul exista exceptii, cunosc destule, intrebarea mea este pentru restul...
În primul rând, eu n-am spus asta, mai citeşte de câteva ori răspunsul meu. Eu am spus majoritatea, nu toate şi senzaţia. Senzaţia asta o au multe tocmai din educaţie, gândeşte-te mai bine.
În al doilea rând, eu nu o să-ţi sar în cap, am realizat deja cum stă treaba cu misoginii şi misandrele, nu-mi mai bat capul aiurea. În fond, îmi e indiferent, personal nu mă afectează cu nimic.
Ai generalizat, pentru că ai întrebat 'de ce se căsătoresc femeile'. Dacă nu vroiai să generalizezi, spuneai majoritatea, o parte, un procent ş.a.m.d. Recunoaşte când faci o greşeală!
Am mai purtat vreo două discuţii cu tine despre discrimnări, de toate felurile, şi îmi e clar că ceva nu-ţi pică bine. Ai ceva cam cu toate lumea care nu e de acelaşi sex şi rasă ca tine.
Intr-o oarecare masura am chiar am ceva cu unii,in general cu cei care nu au ochi sa vada realitatea. Si eu la randul meu sunt discriminat din cauza multor oameni care nu sunt de acelasi sex si rasa ca mine,in concluzie dau vina mai departe, dar eu cel putin cand sunt discriminat stiu sa aprob, deoarece nu ma pot exclude pe mine dintr-un grup de 10 persoane pentru ca eu am alte principii si alta educatie.
Mi se intampla des sa intalnesc oameni care imi spun mie(eu fiind roman)ca romanii sunt hoti,tigani,primitivi,etc iar eu aprob si spun ca asa este desi eu nu fur, sunt alb, etc.Desi nu ma simt in caracterizarea facuta de persoana respectiva nu pot nega si nu pot lua apararea pentru ca realitatea asta este.
Tot timpul exista exceptii,asta se stie si fiecare ne simtim o exceptie sau nu.
Stiu ca omul are instinctul de a se apara cand este atacat,dar cat timp nu te incadrezi unei caracterizari nu inteleg de ce trebuie sa ii aperi pe ceilalti.
Eu nu fac o greseala cand generalizez,este normal si firesc sa generalizam,nu vreau sa explic iar cum sta treaba cu generalizarea.
Consider ca un om inteligent stie ca tot timpul exista exceptii si intelege destul de bine ca daca generalizez,el prin raspunsul lui se auto-exclude din categoria respectiva.
Toti generalizam,fie ca vrem sau nu.
Iti dau un exemplu, tu spui ca genul rock este bun.Din start ai generalizat si ai facut o greseala, exista mult mai multe trupe rock proaste decat bune.
Eu am renunţat să 'am ceva cu unii'(excepţie făcând ţiganii, dacă n-ar trăi pe banii noştri situaţia ar fi diferită), am realizat că nu îmi e de ajutor. Să presupunem că aş fi misandră, aş avea pată pe bărbaţi toată viaţa şi niciodată n-aş reuşi să mă simt fericită în totalitate lângă unul. Şi pentru ce bun? Şi aşa lor li s-ar rupe că eu sunt misandră.
Dacă te face să te simţi mai bine, poţi discrimina şi tu la rândul tău dar tot vei fii discriminat. În general persoanele care discriminează sunt încuiate, deci nu prea poţi să te impui în faţa lor. Bineînţeles, sunt şi excepţii cărora poţi să le demonstrezi că, de exemplu, deşi eşti român, nu obişnuieşti să furi.
Da, există excepţii, dar îţi repet, tu ai generalizat! Nu îi apăr neapărat pe ceilalţi şi nu m-am simţit atunci când ţi-am citit întrebara, doar îmi susţin punctul de vedere. Oamenii nu atacă doar pentru a se apăra.
N-am spus că greşeala ta e că ai generalizat, ci că n-ai vrut să recunoşti că ai generalizat.
Da, ai dreptate, cu toţii mai generalizăm câte o dată. Dar eu când spun asta mă gândesc la o comparaţie între artiştii rock buni şi cei de pop(de exemplu) buni, o comparaţie între artiştii de rock 'slabi' şi artişti de pop 'slabi'. În fond, cea mai proastă formaţie de rock e mai bună ca cea mai proastă formaţie comercială... De obicei, specific că nu mă refer la toate porcăriile de formaţii, deci evit să generalizez.
Tu în schimb spui altceva 'Toate femeile se căsătoresc la o vârstă fragedă'. Nu e o comparaţie prea bună între ce ai spus tu şi exemplul dat de tine.
Un om inteligent evită generalizările, ele nu sunt bune, crează multe controverse.
În rest, văd că ai realizat ce am vrut să spun cu primul meu răspuns.
Eu sunt de parere ca daca incerc sa ma scot pe mine nu fac altceva decat sa dovedesc ca sunt si eu la fel.
Fiecare vede lucrurile diferit, iti apar dreptul tau de a-ti sustine punctul de vedere.
Nu am pus problema ca nu recunosc ca am generalizat, ci doar ca nu consider ceva rau in a generaliza.Creaza multe controverse? Pai asta este partea buna, astfel vezi fiecare om ce are de spus.
Uneori e de preferat să te scoţi pe tine, de exemplu, dacă ai nevoie de ceva de la persoana respectivă(să zicem o persoană care e sus pusă).
Da, controversele au şi ele partea lor bună, ca toate lucrurile de altfel. Dar ai putea jigni persoane pe care n-ai vrea să le jigneşti, poţi să aflii părerea celorlaţi şi fără să generalizezi. Dintr-un anumit punct de vedere, e corect să generalizezi, dar în situaţia de faţă mie mi se pare greşit. Dar fiecare cu opinia sa.
Unele sunt sigure pe ele ca au un loc de munca si isi depoziteaza increderea in casnicie (apoi ajung momentele dificile bagand divort sau in cel mai bun caz sa o duca bine pana la adanci batraneti), macar incearca si vede cum e, mai ales omul se schimba in orice moment.
Asa au fost educate sa se marite. Urmeaza regula parintilor; duce mai departe traditia)))
Buna
Sunt multe motive, am sa amintesc doar cateva:
1 asa au fost educate
2 la 17-18 ani e usor sa crezi ca ai intalnit persoana perfecta
3 "Suntem impreuna de mult timp,e pasul firesc!", daca se inteleg sau nu, conteaza mai putin
Nu generaliza, e vorba de unele femei. In cazul lor sunt cativa factori simplii: traditie, nevoie. Traditia e in cazurile "asa-i datina la noi in sat" iar nevoia e "am ramas gravida" sau "trebuia".
Sa te intreb si eu ceva: cum legi prima propozitie de intrebare?
Cred ca adevarata intrebare ar trebui sa fie De ce tot mai multe familii se destrama atat de repede?
Ecea si unii barbati cred ca daca dau de doua ori din c.r devin tati.asta e... incultura.si iresponsabilitate.
Da,si asta este foarte adevarat.
Demeister întreabă: