Lucrurile sunt și făcute în așa fel încât anumite programe să nu mai fie compatibile ca să îți schimbi hardware-ul și viceversa. Nu cred că e neapărat doar evoluția, cât este și spiritul economic. Eu am avut un calculator din 2014 care era foarte capabil să ruleze cam totul de acum. Nu știu, însă, ce ar fi făcut și cum s-ar fi uzat. Motivele pot fi și cele spuse anterior.
Întrebi de parcă poate să știe cineva "cât le vor dezvolta". Le vor dezvolta cât timp se va putea face asta. Nu există o limită clar stabilită. Iar dacă o anumită tehnologie își atinge limitele, vor pivota către alta.
"unde vor să ajungă?"
Cine crezi ca sunt acestia care vor sa ajunga undeva? Toata tehnologia lumii e intr-o continua dezvoltare de cand au descoperit stramosii nostri cum sa tina o piatra in mana si sa loveasca chestii cu ea.
Nu ai definit ce inseamna calculator...
PC-urile nu vor mai exista si peste 20-30 de ani, din cate se poate observa trendul este si va fi catre telefoanele smart din ce in ce mai capabile!
Industria producatoare de PC-uri si componente, traieste mai ales datorita pasionatilor de gaming, care dau sume enorme pe placile video in primul rand!
Motiv pentru care Nvidia si AMD au niste cifre de afaceri enorme, profit sa numai spun... si sunt listate si la bursa!
Daca prin calculatoare te-ai referit la modul general la orice device ce are procesor, placa de baza, GPU etc cred ca inca nu am vazut nimic, tehnologic fata de ce se mai poate dezvolta in viitorul apropiat
Insa nu putem sti ce si cum exact!
Ce program nu poti instala din 2017? eu am laptopul din 2015 si instalez tot ce vreau eu, desigur ca din cauza faptului ca laptopul meu are nVIDIA 960 m, i7 Broadwell numai suporta jocurii mai noi sau programe ca si autocad, dar in principiu ce am nevoie pot, acum depinde si de ce laptop ai avut in 2017, daca costa 1000-2000 de euro va merge, de asta e bine sa pui pret pe calitate
Companiile au o singură țintă să scoată cât mai mult profit, iar inovația a fost un element esențial pentru a vinde produse cu valoare adăugată cât mai mare.
Dar putem observa că industria se îndreaptă către un plafon, cu tehnologiile actuale nu se pot fabrica chip-uri eficiente cu arhitectură sub 2 nanometri.
Și la aspect, telefoanele și laptopurile arată toate cam la fel și au în mare parte cam aceleași funcții.
Deci singura arie de inovație ar rămâne pe partea de software, de aceea multe companii mizează pe funcțiile de AI.