A venit din propriul cuvant spus de la un nesimtit apoi s-a raspandit si in exterior in momentul de fata pentru ca unii tipa, chelacaie si smiorcaie prin injuraturi inutile, nu au nici un rost in viata.
Intr-un mediu virgin nu exista vulgaritate, dar cand apare omul, care"sfinteste locul", il poate spurca prin vulgaritatea lui.
În mediul înconjurător, pentru că vulgaritatea existentă aici se descrie cu ajutorul cuvintelor.
Daca eu iti aduc injurii legate de familia ta le iei in seama? Chiar crezi ca se intampla sau se va intampla exact ce am zis eu la nervi?
Se va întâmpla sau nu, asta nu ar face limbajul tău (în scenariul de față) mai puțin vulgar.
http://dexonline.ro/definitie/vulgaritate
Vulgaritatea o putem regăsi cam peste tot, depinde de percepția privitorului, însă cel mai des aceasta vine din partea omului. Suntem specialiști în a-i da naștere.
Din cauza desteptilor care au contribuit la acel D.E.X. (unii care fug de niste explicatii comune si care dau denumiri s.f. sau mai stiu eu ce ), un lucru cat se poate de banal adereaza la alte zeci de sinonime aiurea. A zice omului doua trei cuvinte nu inseamna cu a si-i face acelui om ceea ce tu ai zis la nervi, face parte doar cateva momente din memoria noastra dupa care e dat uitari. Si inca ceva, daca eu iti aplic acum o injuratura/amenintare ( exemplu ), cuvintele respective le crezi venite din partea mea? ar trebui sa ne dam seama de ce este real si ce nu
"A zice omului doua trei cuvinte nu inseamna cu a si-i face acelui om ceea ce tu ai zis la nervi, face parte doar cateva momente din memoria noastra dupa care e dat uitari. Si inca ceva, daca eu iti aplic acum o injuratura/amenintare ( exemplu ), cuvintele respective le crezi venite din partea mea? ar trebui sa ne dam seama de ce este real si ce nu".
"...crezi ca daca acela care ma injura de mama, exemplu "sa vezi ce-o iau si ce-i dau", transforma vorbele in fapte? gresit, acest lucru il face doar pentru intimidare si daca ai facut greseala sa-i dai curs esti halit."
...
Harababura, mama, te-ai harababurit de tot. Tu nu vrei să înțelegi că vulgaritatea (verbală) există (dependentă fiind de percepția "spectatorului"), indiferent dacă ea a avut vreun efect asupra celor din jur sau nu? E acolo. Nu ai cum s-o elimini sau să te prefaci că nu există.
Un "du-te în ___ mea" (în percepția mea) este vulgar, indiferent dacă l-am luat personal și mă și duc unde am fost trimisă sau nu. Pricepi?
Probabil înțelegem diferit sensul cuvântului "vulgar", de-aia ți-am și adus definiția din Dex.
În România "vulgar" cel mai des înseamnă "grosolan", "trivial", "indecent", "mitocănesc".
Spune-mi tu ce înțelegi prin "vulgar"...și poate ne dezharababurim împreună.
Cuvintele sunt vulgare doar daca intelegi ce inseamna, daca vine unu din alta tara si iti vorbeste calm si te injura de nu sti de tine nu te superi ca nu intelegi ce a zis
In alte tari nu este asa, nu te ia nimeni in seama omule daca il injuri, poate ca cel pe care l-ai injurat sa fie sub influenta bauturilor alcoolice sau drogat, omul intreg la minte ocoleste astfel de situatii, injura ma pana nu mai poti, crezi ca daca acela care ma injura de mama, exemplu "sa vezi ce-o iau si ce-i dau", transforma vorbele in fapte? gresit, acest lucru il face doar pentru intimidare si daca ai facut greseala sa-i dai curs esti halit.
In alte tari nu este asa, de acord! Si au injuraturi mult, dar cu mult mai vulgare decat ale noastre! Nu dau exemple, mi-e rusine si sa le scriu!
Romanul are alt caracter, mentalitate, e orgolios, tine mult la respect din toate punctele de vedere si stie sa-l acorde!
Injuraturile acestea de care spui tu, la nervi sau nu...le spui celor care le accepta, celor cu care iti permiti si iti permit! Celor care te cunosc atat de bine incat sa nu se simta lezati! Nu oricand, nu oricui!
Orgolios? atunci uite si tu ce mai inseamna orgolios in dex :
Plin de orgoliu, vanitos; mândru, încrezut, trufaș, îngâmfat. Oare vanitos, ingamfat, increzut nu sunt cuvinte care jignesc?
Sa fi sigura ca fundita o sa fie a ta!
Deocamdata trebuie sa ai mai multa activitate pe site ca sa poti fi premiata dar o sa respect promisiunea
Te pot jigni subtil, fara sa fiu vulgara!
Aici vorbim de vulgaritate sau nu?! Vanitos, ingamfat, increzut sunt cuvinte care jignesc, dar nu vulgare!
Uitati mai fratilor ce se intampla daca te iei cu o femeie, trebuie si musai sa fie ca ea, ca daca nu iti scoate peri albi
Femeia te ridica
Femeia te coboara
Femeia iti da viata
Si tot ea te omoara
Suna a conspiratiunea asta sau nu?
Mergi tu Mihaela prin Oltenia si fa-i p'aia vanitosi, increzuti si ingamfati si ai sa vezi raspunsuri, pe langa cateva bobarnace ti se va spune ca mai bine ai injurai de mama olele muicaaaaa!
Nu mai pot, ma retrag si va doresc un weekend placut tuturor
Uni oameni sunt afectati de cuvinte, eu una cred doar in fapte
Sufletel92 întreabă: