Testele clinice IQ nu se gasesc pe net si se aplica / interpreteaza numai de psihologi pregatiti special pentru asta. Pentru rezultate de incredere se aplica cel putin doua teste diferite. De obicei se fac contra cronometru.
Ce gasesti pe net (cu bani sau fara) nu iti garanteaza un rezultat corect si sunt doar pentru distractie.
Sa faci un Test IQ nu te ajuta cu mare lucru. Te poti uita la rezultatele scolare si iti faci o idee.
IQ-ul mare si/sau rezultatele scolare bune nu garanteaza succesul in viata.
Succesul in viata este corelat pozitiv cu EQ (coeficientul de inteligenta emotionala). Printre altele EQ inseamna valori clare, management eficient al emotiilor, comunicare buna, relatii bune cu altii.
Testul IQ care se gaseste pe net, contra cost, este acel test original de IQ care a fost conceput initial cu acest scop: de testarea nivelului de inteligenta prin deductii logice intr-un timp limitat. Cea mai cunoscuta varianta este testul IQ (60 intrebari, 45 minute la dispozitie) creat initial de Stanford–Binet.
De a lungul sec.XX si pana in prezent, tehnica si metodologiile stabilirii nivelului de inteligenta s-a tot dezvoltat si se dezvolta in continuare.
Si eu am avut aceeasi problema, am tot facut teste IQ pe net, dar nu am putut sa vad rezultatul, decat daca dau SMS, sau imi introduc nu stiu ce date personale si sa le trimit, ca sa fie inregistrate, si sa imi compar IQ-ul cu ceilalti care au mai facut testul. Bine inteles, ca eu nu mi-am dat datele personale, si nu am dat SMS. Nu cred ca se gasesc teste IQ autentice pe net, cel mai probabil la psiholog, poti face unul.
Oricum banuiesc, ca testele IQ, au un grad de dificultate mai mare, nu sunt chiar asa de usoare ca cele de pe net. Alea erau mult prea simple.
Oricum, la psiholog, cred ca poti face un test IQ autentic.
Bafta!