anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unde se află conștiința noastră in timpul unui somn adânc de 8 ore?

18 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Nu cred că putem interpreta ca "moarte temporală", pentru că în timpul acela tu ești tot viu: inima bate, sângele circulă. Nu s-a născut încă omul care să poată da o definiție clară conștiinței. Ce e conștiința?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

La femeilaughing

| Frank51 a răspuns:

Conștiința este tocmai opusul a ceea ce ai spus. Conștiința este rezultatul unei entități conștiente, adică în stare conștientă, trează, care răspunde la stimuli. Conștiința nu este ceva desprins de corp, este parte din corpul nostru, biologic vorbind. Atunci când dormi practic nu ai conștiință.

| NisipLaMare a răspuns (pentru Frank51):

Daia tii minte unele vise sau chiar poti sa le controlezi cum vrei?(Eu pot)
Tot acolo ramane nu pleaca nicaieri conștiința.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru NisipLaMare):

Există și nopți in care nu visăm nimic, in cazurile astea unde se află conștiința?

| NisipLaMare a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Tot acolo, ai pace sufletească cand nu visezi nimic.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Frank51):

In cazul ăstă aș putea interpreta ceea ce spui tu, cu două cuvinte. MOARTE TEMPORALĂ! sau o comă scurtă

| NisipLaMare a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Poti sa interpretezi si extratereștri tot nu sti ce spui.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru NisipLaMare):

Cu tot respectul pentru răspunsul dat. Filosofia nu-i pentru toți. Iar tu ești unul din acei oameni.

| NisipLaMare a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Raspunde tu atunci, poate te apuci sa scrii si o carte cu ocazia asta.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru NisipLaMare):

Iți simt răutate! Cred că ești un om foarte singur si nefericit, frustrat si nesatisfacut.

| Frank51 a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Nu trebuie interpretată nicicum, când dormi creierul se odihnește și se reface, conștiința ta nu există sub niciun fel de formă interpretabilă.

Creierul ca și alte organe, are nevoie de pauze, așa cum și tu ai nevoie de pauză la muncă.

| NisipLaMare a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

Iti place sa intepi lumea prin cuvinte stimate, dar eu sunt opusul.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru NisipLaMare):

Nu-mi place să ințep, insă imi place să pun intrebări și să vin cu intrerpretări. Dexemplu am un prieten care mi-a spus că nu există nici o explicatie logică între somnul de-o noapte si cel veșnic. Tind să-i dau drpetate. Nici eu nu văd vreo diferență.

| NisipLaMare a răspuns:

Tot acolo.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Conștiință:
(A nu se confunda cu Conștiență).
Conștiința (din latinescul conscientia) este un proces cognitiv care provoacă emoții și asociații raționale bazate pe filosofia morală a unui individ sau pe sistemul său de valori. În termeni comuni, conștiința este adesea descrisă ca ducând la sentimente de remușcare atunci când o persoană comite un act care intră în conflict cu valorile sale morale. Măsura în care conștiința influențează judecata morală înainte de o acțiune și dacă astfel de judecăți morale se bazează sau ar trebui să se bazeze pe rațiune a determinat dezbateri, în mare parte din istoria modernă, între teoriile moderne în juxtapunere la teoriile romantismului și a altor mișcări reacționare după sfârșitul Evului Mediu.

Conștiința privită din punct de vedere religios este legată de o morală inerentă tuturor oamenilor, de un univers binefăcător și/sau de divinitate. Diversele trăsături ritualice, mitice, doctrinare, legale, instituționale și materiale ale religiei pot să nu coincidă neapărat cu considerații experiențiale, emoționale, spirituale sau contemplative despre originea și funcționarea conștiinței. Opiniile laice comune sau științifice privind capacitatea conștiinței ca fiind probabil determinată genetic, subiectul său fiind probabil învățat sau fixat ca parte a unei culturi.

Metaforele folosite în mod obișnuit pentru conștiință includ: „vocea din interior", „lumina interioară", sau chiar încrederea lui Socrate în ceea ce grecii au numit „semnul său daimōnic", o voce interioară (ἀποτρεπτικός apotreptikos) auzită doar când era pe cale să greșească. Conștiința, așa cum este detaliat în secțiunile de mai jos, este un concept în dreptul național și internațional, este conceput din ce în ce mai mult ca aplicându-se lumii ca un întreg, a motivat numeroase acte notabile pentru binele public și a fost subiectul a numeroase exemple importante în literatură, muzică și film.
... https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Conștiință

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Diferența dintre Conștient, Inconștient și Subconștient :

Conștientul, inconștientul, subconștientul sunt cele trei niveluri ale CONȘTIINȚEI unui individ, la care unii adaugă superconștientul, ceea ce corespunde stării spirituale de trezire. Dar care este diferența dintre acestea și în ce constau?

Conștient
Conștientul este primul nivel al conștiinței și este înglobat în emisfera stângă, de logică și limbaj. Reprezintă aproximativ 10% din funcțiile neuronale ale creierului. Este îndreptat către „lumea exterioară". Include cele cinci simțuri de bază; văz, auz, miros, gust şi cel tactil, dar și capacitatea de analiză, de reflecție… Conștientul este limitat și realizează între 3 și 5 sarcini simultan. Un exemplu în acest sens: vizionați un canal de știri și în timp ce ascultați discursul moderatorului, acordați atenție imaginilor prezentate de reporter, citiți întotdeauna simultan informațiile din partea de jos a ecranului TV și în cele din urmă continuați conversația telefonică cu un prieten.

Inconștient
Inconștientul include tot ceea ce nu este conștient și care provine din automatisme înnăscute. El este, de asemenea, numit afectuos: copilul interior, sinele tânăr. El este acolo pentru a ne proteja, se spune că are capacitatea de a trata mii de traume în același timp și că el funcționează ca un copil de cinci ani. Modul său de comunicare este simplist, dă culoare, forme, el este sensibil, jucăuș sau emoțional … Este cel care ne trimite, de exemplu, senzația sau imaginea de gol în stomac, când ne simțim stresați.

Inconștientul este în afara percepției conștiente, însă în memoria subiectului. Are impact asupra gândurilor și acțiunilor individului. Inconștientul este îndreptat spre „lumea interioară".

Găsim automatisme în inconștient:

Automatismul corpului: mersul, bătăile inimii, circulația sângelui, creșterea corpului, respirația, reacția fizică la un stimul extern (exemplu: retragerea imediată a mâinii de pe un material care frige), impulsuri instinctuale…
Automatismul spiritului: vorbirea, alunecarea limbii, vise, impulsuri verbale.
Subconştient
Subconștientul este, de asemenea, numit „al doilea inconștient" care ar putea însemna sub conștient. Acesta cuprinde tot ceea ce nu este conștient și care este dobândit, adică ceea ce a fost odată conștiință și care este acum doar sub conștiință sub forma unor reflexe de intuție, amintiri, frici, fobii, traume.

Majoritatea cunoștințelor subconștiente sunt dobândite în perioada copilăriei. Asociem subconștientul cu emisfera dreaptă a creierului și cu un hard disk nelimitat în care se păstrează gânduri și experiențe, negative sau pozitive. Subconștientul nu judecă și nu face diferență între bun și imoral sau chiar real și imaginar care trece prin conștient.

Superconștient
Supraconștiința este o noțiune teoretică în domeniul metafizicii. Primește mai multe nume: energia vitală și universală, suflarea lui Dumnezeu, spiritul lui Dumnezeu, starea de trezire, chi, puterea divină, unul, etc. superconștientul este în orice, peste tot, tot timpul.

Întrebări similare