Oricand va fi sa mor, azi, maine, candva, imi place sa cred ca sufletul meu, sau cel putin o parte din el, va ramane in copilul meu...si prin el, prin cei ce vor veni prin el, va fi vesnic...Cred ca de aici s-a ivit ideea ca sufletul este nemuritor...
Raspuns pentru crestini: Geneza 2.7 " Domnul Dumnezeu a fãcut pe om din tãrâna pãmântului, i-a suflat în nãri suflare de viatã, si omul s-a fãcut astfel un suflet viu." Deci: corp din tarana + suflare de viata de la Dumnezeu = suflet viu. Concluzie: cand suflarea (nu sufletul) de viata se reintoarce la Dumnezeu ramane corpul din tarana pe care il "punem" de unde a fost luat. Prin despartirea celor doua "elemente" constitutive (suflare +corp) SUFLETUL dispare asemenea orcarui produs finit care a fost dezansamblat.
Pentru atei notiunea de suflet nu isi are locul in teoria lor extentiala, deci orice ateu ar incerca o divagatie pe aceasta tema ar fi un sperjeur.
Nu stiu unde va merge, daca va merge dar oriunde ar fi mi-ar place sa -mi vegheze copilul!
La Ezechiel 18:4 spune "Sufletul care păcătuieşte, acela va muri." Deci indiferent de data, sufletul nu merge in alta parte, ci moare. Este ceea ce biblia afirma in cel putin 30 de locuri. scrie-mi personal daca doresti detalii
Oricat ar suna de stupid, sper ca sufletul meu sa se odihneasca intr-un pian de a lui kempf.
Se duce intr-o crashma sa se-mbete.
dar daca mor maine... oare unde se duce
Nicaeri! sta linisti in stare de veghe pentru ca din punctul meu de vedere nu exista nici rai nici iad
Dr. BenZona. Dar ce sa faca sufletl tau intr-un pian?
Nu conteaza in ce zi vei muri te vei duce acolo unde meriti si iti vei gasi pacea interioara, nu te mai gandi la intrebari de genul acesta. dar un lucru nu inteleg dc unde se va duce azi este ceva special?
Fiecare om are un trup pe care si-l intretine cat poate de bine.Il spala, ii da sa manance, si nu orice, il trateaza, daca e nevoie, cu alte cuvinte are grija de el ca ochii din cap.Aici si acum, deviza multora... Dar trupul nu ar trai fara ceva viu in el si acesta este sufletul...Pe acela cum il ingrijim? Trupul merge in pamant, dar sufletul? Cum ne pregatim ca acesta sa ajunga la Dzeu si, cred ca trebuie sa ne gandim serios la aceasta, pentru ca ceea ce va trai vesnic este sufletul, impreuna cu Hristos si Dzeu Tatal... El a murit pentru pacatele noastre si a plecat la Tatal sa mijloceasca pentru noi si sa ne pregateasca un loc, ca, acolo unde este El sa fim si noi.Eu cercetez Biblia si am inteles ca fara iertarea si mantuirea Lui, nu pot ajunge acolo. TU? Mediteaza la acest lucru si cerceteaza Sripturile ca sa ai parte de viata vesnica.
Imi pare rau pentru tine dr.BenZona,dar daca nu ai grija de viata ta, mi-e teama ca o sa ramai cu pianul... E alegerea ta...
Ma nu stiu, eu am citit intr-o carte o chestie destul de interesanta. Cum ca totul este legat de autosugestie. De exemplu, esti pe patul de moarte, si te gandesti ce-ai facut in viata etc. Si ajungi la concluzia ca ai fost om bun si vei ajunge in Rai; dupa moarte te vei duce intr-un loc unde va fi "rai-ul". Daca crezi ca ai multe pacate si Dumnezeu nu o sa te primeasca in Rai, ajungi intr-un loc unde va iad-ul, si tot asa. Acum nu stiu cat de adevarata este aceasta teorie, poate nici 1%, dar tot ce este posibil Dar daca efectul Placebo este valabil in viata de zi cu zi, de ce nu ar fi si dupa ce murim?
Nicaieri...ladish, nu exista suflet, exista animarea vietii... odata cu ea, good bye... good luck. hope you will handle this
Depinde.
eu vad lumea de azi cu mintea f intetosata si confuza de tot aproape. un lucru e clar Dumnezeu exista deci... ai inteles
Tiganul cind a murit parintele ii spunea ca sufletul lui va merge intr-un loc cu multa lumina, cu multa liniste, cu multa verdeata...La care fratele lui;-Auleu parinte fara verdeata ca a mincat saracu destul in viata asta de l-a omorit... Dar mai serios sufletul meu as vrea sa prinda lumina de la capatul tunelului.
Pai presupun ca va sta 40 de zile pe pamanat si dupa se va ridica la cer...cred)
anonim_4396 întreabă: