| 4b a întrebat:

Unele broaste testoase traiesc 150 de ani, iar unii copaci 3000 de ani. Viata noastra poate fi mult mai plina de sens decat cea a unei testoase nu?!
Deci, de ce pare viata omului atat de scurta? sad

Răspuns Câştigător
| kessu a răspuns:

Depinde cum iti faci viata happy

26 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Fata de alte mamifere... oamenii traiesc chiar bine.
+ ca pentru stramosii nostri o varsta de 30 de ani deja era enorm.

Daca tot vrei mai mult atunci mai asteapta 50 de ani.
Ultimele progrese din stiinta arata ca oamenii isi pot reprima procesul de imbatranire... fapt ce ne-ar ajuta sa traim lejer peste 150 de ani.
+++ nu mai e asa de mult pana ce cyborgii o sa devina realitate.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Noi purtăm păcatele lui Adam și Eva!
Pa, pa.

Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns:

Cum sa para scurta si cum sa fie scurta? Daca ai grija de tine poti prinde si 110, sa vezi ce lunga o sa ti se para.

| Exilee a răspuns (pentru Mădă0611):

Pai eu vreau sa traiesc cat a trait Adam, dar de ce nu pot?
EU am dorinte mai ciudate...stii?

Pentru 4bb4, nu stiu sa-ti raspund filozofic sau stiintific ( doar in acest caz), asa ca tot la religie apelez laughing.
Vezi Geneza 6 5, 18 si 7 1-23.
Acum, nu stiu exact unde am citit un articol foarte interesant ( cred ca pe scientia daca nu ma insel) in ceea ce priveste potopul lui Noe. Se crede ca inainte de potop, o planta ( nu stiu exact ce era- un fel de planta etc...) genera o energie destul de puternica si miraculoasa, cat sa-l tine pe om in viata sute de ani. Odata cu inceputul potopului, aceasta a fost distrusa, iar zilele omului s-au scurtat pana la un secol. Ma rog, asa spuneau cercetarile. Roaga-te sa-l mai gasesc, era destul de interesant thinking

| Mădă0611 a răspuns (pentru Exilee):

Fizica iti zice de ce.
De ce sa traiesti 800 de ani? De la 400 incepi sa imbatranesti.

| Exilee a răspuns (pentru Mădă0611):

De la 18 ani deja am imbatranit laughing>

| Wøodenpints a răspuns:

Pe lângă viaţa unui câine sau a unui fluture nu-i scurtă.

| Lizzu a răspuns:

"Deci, de ce pare viata omului atat de scurta?"

Pentru ca suntem bombardati din toate partile de informatie pe care trebuie sa o asimilam, ne oboseste creierul si fiinta,luam pauze lungi si dese in fata pc-ul,tv-ului, lasam pe maine ce putem face azi,uitam sa traim sanatos,gandim prea mult.
Conteaza calitatea vietii,nu cantitatea.

O viata traita asa cum iti place poate parea scurta da, pentru ca facand ceea ce te defineste si implineste niciodata nu te vei satura de asta.
In schimb, traind o viata anosta, care te deprima te determina sa ti se para lunga, iar timpul de viata pare dilatat peste masura.

Noi trebuie sa-i dam sens vietii cumva, gasind ce ne incanta mai mult pe lumea asta si mergand pe drumul asta.
Traind altfel decat simtim sa o facem inseamna ca nu traim deloc.

| suffarstar a răspuns:

Eu sunt de acord cu "rielCDE ".Dar cred ca si rautatea omului, omul este singura fiinta care are constiinta, deci e posibil.
Dar ce spui de o musca, care traieste 24 de ore?

| dracu14 a răspuns:

Viata omului a devenit atat de scurta din cauza mancarii din comert, umpluta de chimicale si a stresului cu care te confrunti de la varste fragede

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Timpul exista doar pentru noi, oamenii. Pentru celelalte vietati el nu exista.
''Timpul nu exista, noi l-am inventat''. Albert Einstein

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Syter are un raspuns bun la care ma gandesc si eu cand trec pe langa o testoasa.E posibil ca ele sa ne vada ca pe niste agitati, care trag cu dinti de sanatate dar nu tin cont de recuperarea fizica, iar la sfarsitul vietii inchid ochii intr-un corp zbarcit si se mai intreaba "ce dracu am realizat?" well, aproape nimic, dar ai intrecut o testoasa! e o premiera.
Avem 80 de ani(aprox.) de viata prin care ii petrecem ca fiind sclavii altora.Ne plangem ca nu avem timp, cand el de fapt zaboveste un pic pe langa noi si apoi trece.

| BlackSulphur a răspuns:

Nu este scurta, dureaza ~75 ani in conditii bunicele! Depinde cum ti-o petreci :3

| dianaandra1467 a răspuns:

Uau, interesantă întrebare. Păi, când ajungem la această vârstă, să zicem 80 de ani... nu mai suntem în stare să facem multe lucruri. Nu mai auzim bine, mergem încet, nu ne putem descurca. Adică, degeaba am mai trăi. happy. Părerea mea, succeswinking.

| w0nderboy a răspuns:

Hm... Viata omului nu cred ca are vreun grad de comparatie cu cea a animalelor din orice punct de vedere.

| YangMin a răspuns:

Viata omului ni se pare scurta deoarece nu o "petrecem"noi cum trebuie. Daca ne plictisim intr-o zi si zicem " Ce plictiseala " in loc sa ne cautam ceva dragut de facut, cand vom ajunge la 80 de ani, iar viata va fi grea si vom dori sa facem lucruri pe care corpul nu ne mai lasa, ne vom gandi ca avem mult prea putine amintiri placute si ca viata a trecut repede, ca e scurta.

| PurceluAtomic a răspuns:

Broastele testoase si copacii nu mananca de la KFC, nu se culca la 2 noaptea, nu se joaca LOL, C.S sau WOW, nu beau, nu fumeaza si nu pierd vremea pe TPU asa ca noi.

| MuceaFloco a răspuns:

Moama ce intrebare..mai dat pe spate.

| 4b explică (pentru MuceaFloco):

Oare ce bunikmea are lumea cu intrebarile mele?! hmmm...

| Syter a răspuns (pentru MuceaFloco):

Mucea:**m-ai
Testoasele au aproape aceeași durata de viata ca oamenii doar ca pusa pe slowmotion.

| MuceaFloco a răspuns (pentru 4b):

Habar n-am. poate se plictisesc de faceb--k

| MuceaFloco a răspuns (pentru Syter):

Felicitari.acum ce te astepti sa primesti? medalie de onoare de la ambasada Romaniei?