Sunt de acord cu tine, cred că există un adevăr obiectiv, dar noi nu-l putem atinge fiindcă suntem subiectivi. Putem să ne apropiem de el prin a fi noi înșine obiectivi, dar nu putem fi vreodată complet obiectivi.
Mă întreb dacă oamenii vor atinge vreodată adevărul, poate nu avem capacitatea de a înțelege adevărul, la fel cum nimeni nu înțelege fizica cuantică. Probabil la un punct va trebui să acceptăm lucrurile chiar dacă nu mai sunt intuitive.
Propriul meu adevar ar putea sa fie o minciuna pentru tine
Nu exista ceva absolut pentru ca nu toti gandim la fel.
Niciun adevar nu poate fi absolut. Intotdeauna pot aparea alte si alte argumente care sa-l contrazica, sau, macar sa arunce o umbra de indoiala.
Din fericire, faptul ca stii ca nu exista adevar absolut te tine in priza, cu mintea treaza.
Uita-te si tu la cei care sustin ca EI sunt detinatorii adevarului absolut! Sunt condescendenti, ignoranti si limitati. Mintile lor sunt incapabile de a "procesa" un progres cat de mic.
Rezumat: adevarul absolut este ca nu exista adevar absolut.
Eu cred ca exista adevarul absolut, dar nu toti il cunosc!
De acord cu prima parte. Stiu ca tu detii adevarul absolut. Se vede cu ochiul liber. Numai ca, absolut sau nu, atata timp cat "nu toti il cunosc", nu mai e absolut.
Buna EmaS! SDat fiind faptul ca suntem la filozofat, adevarul absolut ar putea sa fie ceva dincolo de existenta noastra. In existenta asta a noastra putem observa in jurul nostru ca adevarul absolut nu exista. Dar poate exista dincolo de noi nu? Dumnezeu ar putea sa fie adevarul absolut. Dar nu stim daca El exista, putem doar sa CREDEM, sau nu...
Adevarul? Adevarul e dincolo de noi, e mai departe de perceptia noastra, de capacitatea noastra comuna de a-l intelege. Poate ca fiecare dintre noi il cauta, unii chiar au convingerea ca l-au gasit dar el continua sa ramina ascuns de noi. Cu siguranta ca exista, asa cum fiecare intrebare are un raspuns dar eu intreb : atunci cind i-l vom descoperi vom fi in stare sa-l acceptam?
Adevarul este in mintea oamenilor, el exista pretutindeni, insa unii il recunosc unii nu
Pai daca noi vedem doar fatete ale realitatii le interpretam subiectiv, prin urmare nu posedam adevarul absolut dar asta nu inseamna ca nu exista un adevar obiectiv si absolut care nu depinde de interpretarea noastra limitata si subiectiva asupra realitatii
Sunt de acord cu tine, cred că există un adevăr obiectiv, dar noi nu-l putem atinge fiindcă suntem subiectivi. Putem să ne apropiem de el prin a fi noi înșine obiectivi, dar nu putem fi vreodată complet obiectivi.
Mă întreb dacă oamenii vor atinge vreodată adevărul, poate nu avem capacitatea de a înțelege adevărul, la fel cum nimeni nu înțelege fizica cuantică. Probabil la un punct va trebui să acceptăm lucrurile chiar dacă nu mai sunt intuitive.
Adevarul este pur si simplu ADEVAR. Exista un adevar absolut deoarece asta e si definitia adevarului.Doar Dumnezeu stie anumite adevaruri...ca de exemplu nu se stie cum au disparut dinozaurii, dar Dumnezeu stie.
This world was never about truth or lies. There are only hard facts. Despite that, everyone who exists in this world mistakenly believes that only facts that are favorable to them are truths. They know no other way to live. But for the powerless who make up most of the world, facts that act against them are the only truths."
LisaJulie întreabă: