| laur1OOOGB a întrebat:

Universul a fost creat de cine? Cine este creatorul creatoruli universului? Care sunt restul de creatori? De ce am fost creati noi? Ce sar fi intamplt daca n-ar fi fosr nici un creator?

21 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Nu orice creatie are numaidecat si un creator.

| Laura a răspuns:

Nu am fost creați și universul nu a fost creat.

| morningstar a răspuns:

Universul a fost creat cu siguranta de Dumnezeu. Explozia de gaze 'bing-bang' nu are nicio baza, este imposibila. Dintr-o explozie se pot crea lucruri limitate sau mai degraba se pot distruge, dar nu se poate crea un Pamant atat de complex si nu se pot crea fiinte rationale si cu suflet.
Dumnezeu nu a fost creat ci a existat dintotdeauna. Stiu ca este imposibil sa intelegem indeea existentei lui dintotdeauna, dar atunci cand vom fi cu El, mintea noastra nu va mai fi omeneasca ( limitata) si vom intelege deplin aceasta.
Noi am fost creati pentru a-L recunoaste pe acest Creator, pentru a trai o viata pamanteasca si pentru a crede in El ca sa avem viata vesnica.
Daca nu ar fi existat niciun creator, evident ca nimic nu ar fi existat entru ca e nevoie de un creator pentru a exista si creatia lui.

| Rapplex a răspuns (pentru morningstar):

Tin sa iti spun ca este imposibil ca ceva sa existe dintotdeauna. Unde nu exista timp si spatiu nu are cum sa existe ceva. Daca vrei sa imi raspunzi la reply, ai putea sa spui ce exista in neant(gaurile negre)? Fireste, doar daca doresti.

| morningstar a răspuns (pentru Rapplex):

Fireste ca doresc. E imposibil ca ceva sa existe dintotdeauna, dar sa nu uitam ca Dumnezeu este mai mult decat 'ceva'. Asta explicam mai sus, e imposibil sa intelegem toate lucrurile, deoarece mintea umana are anumite limite, nu poate cuprinde si intelege infinitul, de exemplu. Pai unde nu exista timp si spatiu, nu exista nimic, ai dreptate, si cum Dumnezeu domneste si peste timp si peste spatiu si stie toate tainele acestora, rezulta ca exista acel 'ceva'.
Nu am cum sa iti spun ce exista in gaurile negre sau in neant pentru ca nici nu am fost in Spatiu si nici nu am afirmat ca stiu. Odata o sa stiu si o sa iti spun, dar pana atunci prefer sa cred ca Dumnezeu exista si ca suntem creatia Lui si ca a existat dintotdeauna chiar daca nu este usor sa inteleg. De fapt, prefer sa recunosc o realitate pe care toti in adancul nostru o simtim. Iar atunci cand negam aceasta, sa nu uitam ca Dumnezeu nu se desfiinteaza doar pentru ca cineva anume nu crede in El.

Tocmai limitarea mintii umane nu iti permite sa spui ca D-zeu este mai presus decat timpul si spatiul.Sa nu uitam ca in perioada in care sa scris Biblia, Universul nu era la fel cum este astazi, adica cei de atunci aveau un Univers restrans doar la planetele cunoscute la acea vreme.Si sa nu uitam ca ei considerau ca Pamantul este centrul Universului, fiindca asa spunea Biserica Catolica.Fireste, azi, tu poti sa interpretezi Biblia in 10000 de feluri, ceea ce dovedeste ca Biblia si implicit religia sunt extrem de interpretabile, aceste neoferind dovezi elocvente. Daca tu ai crede in religia pura, asa cum a fost la inceput, inseamna ca ar trebui sa consideri ca pamantul este plat, cerul este solid etc.Cum am mai spus cel mai usor lucru pe care poate sa-l spuna cineva dupa ce se intampla un lucru, este ca a fost voia lui D-zeu, dar este imposibil de demonstrat.Religia a fost creata din diferite motive, cum ar fi mentinerea ordinii, adica oamenii de atunci care nu erau prea rafinati trebuiau sa se teama de o pedeapsa, aia era constiinta lor atunci, D-zeu, ei fiind barbari fara mila.Sa nu uitam ca fanaticele conceptii ale Bisericii Catolice cum au fost Cruciadele, Inchizitia au ucis foarte multi oameni pe baza relatarilor nefondate.Eu nu il simt pe D-zeu si ca sa inchei pot sa spun si eu ca nu ar trebui sa uitam ca D-zeu nu se infiinteaza doar pentru ca cineva anume crede in el.

Nu limitarea mintii ma face sa afirm ca El este mai mult decat timp si spatiu ci El Insusi in Cuvantul lasat de El.
Nu stiu ce spunea Biserica Catolica, dar stiu ca Biblia a afirmat inaintea stiintei ca Pamantul este rotund :'jucând pe rotocolul pământului Său şi găsindu-mi plăcerea în fiii oamenilor', ca nu este asezat pe ceva anume : Iov 26, 7: "El intinde miazanoaptea deasupra golului si spanzura Pamantul pe nimic', ca aerul are greutate : Iov 28, 25-27: "Cand a randuit greutatea vantului si cand a hotarat masura apelor, cand a dat legi ploii si cand a insemnat drumul fulgerului si al tunetului, atunci a vazut intelepciunea si a aratat-o i-a pus temeliile si a pus-o la incercare.". Sunt versete care nu necesita o interpretare profunda ca sa vedem realitatile pe care oamenii de stiinta le-au descoperit cu mult timp dupa ce Biblia a fost scrisa.
Sunt multe de spus, nu am sa incerc eu sa te conving de nimic, nu asta mi-e scopul.
Pe Dumnezeu nu ai cum sa Il infiintezi pentru ca este imposibil sa iti infiintezi Creatorul.
Ai o anumita psihologie legata de religie, nu stiu ce baza ai sa faci aceste afirmatii, dar religia nu trebuie confundata cu Dumnezeu. Ea Il poate implica sau exclude, dar ea este doar o forma pe care o imbraca un crez. Eu nu cred intr-o religie pura sau impura, religia este ca o uniforma, pentru mine credinta este importanta.
Poti afirma ca nu Il simti pe Dumnezeu, dar este in subconstientul tau aceasta simtire.

Tu realizezi ce spui? Daca Biblia descoperea ca Pamantul este sferic cu mult inaintea stiintei, nu mai murea ars pe rug Giordano Bruno. Apropo, poti sa imi explici cum ai dedus tu din versetele alea ca pamantul ar fi rotund? Nu ai sa incerci sa ma convigi pentru ca nu ai avea cu ce, argumentele fiind zero.Si chiar daca ai dori, eu propun sa ezitam povestile si sa explicam clar.

Nici nu ti-am cerut sa dai nota argumentelor. Da, Biblia a descoperit asta dinanite, dar crezi ca cei care l-au ars pe rug pe acesta au studiat Biblia inainte sa faca asta? Iti zic eu ca nu.
O luam scolareste atunci daca nu reusesti sa deduci singur: jucând pe rotocolul pământului Său şi găsindu-mi plăcerea în fiii oamenilor'. Expresia 'rotocolul pamantului' se refera la forma lui rotunda : conform DEXului, rotocol = Imagine, contur, figură sau corp în formă de disc, de cerc sau de inel. De aici rezulta ca 'rotocolul pamantului' se refera la forma lui rotunda. Biblia nu demonstreaza ca este rotund ci precizeaza inainte de toti realitatea aceasta in expresia amintita mai sus si nu doar in acest verset.
Pamantul nu este asezat pe nimic : Iov 26, 7: "El intinde miazanoaptea deasupra golului si spanzura Pamantul pe nimic'. 'SI SPANZURA PAMANTUL PE NIMIC' sau daca vrei ' asaza Pamantul pe nimic, de aici concluzia ca Pamantul nu este asezat pe nimic.
Aerul are greutate : "Cand a randuit GREUTATEA VANTULUI'... El nu numai ca a cunoscut dar a si randuit legile fizicii si ale oricarei alte stiinte. Dupa cum ti-am mai scris, nu necesita aprofundare sa tragi concluziile din aceste versete. Daca nici acum nu le vezi sau intelegi, atunci eu nu am cum sa iti deschid ochii sa ti le arat. Deci ca sa vezi ca ti-am explicat dar nu am nici cea mai mica vointa sa te conving, argumentele sunt clare dar nu si pentru cei care nu vor sa renunte la idei fixe.

Rotund nu inseamnca sferic.Un CD este rotund dar nu este sferic, un capac este rorund dar nu sferic, o moneda este rorunda dar nu sferica.Mai vrei exemple? Tu ai citit ce scrie acolo la DEX? Eo vad ca scrie forma de disc, tu vezi altceva? Depinde de ideile tale de interpretare cand vorbesti despre greutatea vantului si celelalte.Eu de exemplu, raportanduma la coeficentul de inteligenta din aceea vreme, nu prea cred ca se refereau ei la legi fizice.Si lege fizica nu e doar greutatea, unde sunt celelalte?

Iti mai repet odata ca nu incerc sa te conving. Pur si simplu mi-am exprimat parerea si nimeni vreodata nu imi poate schimba convingerile. Am citit mai sus ca 'oamenii de atunci care nu erau prea rafinati trebuiau sa se teama de o pedeapsa, aia era constiinta lor atunci, D-zeu, ei fiind barbari fara mila'. Pai daca nu erau oameni rafinati, cum crezi ca se temeau ei doar de o mustrare de constiinta? Crezi ca barbarii se infricosau cand auzeau de Dumnezeu si de pedeapsa viitoare? Este o contradictie, numai la asa ceva nu le statea gandul odata ce erau barbari. Si tu de unde stii atunci ca astfel se petreceau lucrurile? Ca banuiesc ca nu ai trait si pe vremea aceea. Si inca o data, Dumnezeu nu dispare daca tu nu ii recunosti existenta; pe El nu Il afecteaza cu nimic ca tu crezi sau nu in El. Este ca si cum ai afirma ca nu exista New York pentru ca tu nu il vezi. El exista dar faptul ca tu ai afirma asta nu il face sa dispara de pe harta. In fine, nu vreau sa complic nimic, nu sunt pe site ca sa tin predici, doar iti spun sa te gandesti bine daca te inseli sau nu pentru ca in adancul fiecarui om este sufletul ce se va intoarce la Dumnezeu spre rasplata sau spre Judecata. Numai bine!

Da, se temeau, nu de o mustrare a constiintei, ci de faptul ca daca nu respecta ce zice "divinul", acesta se va supara si va abate asupra lor moarte, boli etc.La exemplul tau cu New York, am mai spus de 10000 de ori ca el se poate demonstra, nu si D-zeu.Am mai auzit exemplul tau spus si cu aerul, curentul si mai stiu eu ce.D-zeu nu dispare fiindca el nu exista.Religia de fapt se contrazice singura, in tot.Ba spune ca noi suntem unicii fii ai lui D-zeu, dar mai nou exista extraterestii si sunt fratii nostri si multe altele.Tu ar trebui sa te gandesti mult mai bine, fiindca eu m`am gandit ani de zilewinking

Apropo, vad ca mi-ai evitat unele intrebari.Si as vrea sa spun ca mi se intampla cam des cand discut cu asa zisii credinciosi.

| ImiPlaceSaEnervezLumea a răspuns:

Doamneee,ce intrebari sf! de unde vrei sa stim noi ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi fost nici un creator? Noi am fost creati de Dzeu, suntem creatia Lui, doar atat iti pot spune!

| Expertul a răspuns:

Daca o luam pe cale credincioasa Dumnezeu este cel care a creat universul pentru a impartasi invataturile lui tuturor oamenilor a carui imparatie nu va avea sfarsit...Invata crezul si ai sa intelegi cum s-a facut lumea...
Si daca o luam pe calea stintifia universul s-a creat printr-o explozie de gaze numit (bing-bang) si trecand timpul s-au creat fragmente de planete care s-au lovit intre ele formandu-se planete, galaxii etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Variante posibile 1 dumnezeu a creat universul intrebare pe dumnezeu cine la creat? nu se stie varianta 2 big bang o explozie din care s-a nascut universul dovezi sunt multe faza e sa citesti si sa vrei sa isi deschizi mintea / desi nu are rost sa pui intrebari pe TPU eu de o luna am tot pus vei primi jigniri daca gandesti rational si logic / dupa ce descoperi big bangul citeste si teoria evolutiei bafta multa

| GrizzlyRO a răspuns:

Sincer pui niste intrebari... Raspunsul este Dumnezeu. El exista din totdeauna, El este vesnic.

| FilipEmanuel a răspuns:

Universul a fost creat de Dumnezeu.

Dumnezeu nu are creator. El este din totdeauna. Ceea ce este prea greu pentru noi oamenii sa intelegem.

Dumnezeu ne-a creat pentru placerea Lui.

Daca nu ar fi fost Dumnezeu nu ar fi nimic.

Sper ca am ajutat.

| Kronix a răspuns:

Mulți spuneți „cine a creat big bangul", „ce a fost înainte de big bang ". Sunt multe teorii cum s-ar fi creat big-bangul.Una dintre ele ar fi materia neagră sau negativă s-a contopit cu anti-materia care ne ține.Cum „Dumnezeu" e veșnic, e posibil ca spatiul in care s-a intamplat crearea universului a fost la fel etern, creat de nimeni.Dar nu vă resping credința că cineva a creat totul.

| lilfreek a răspuns:

Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8)

| HelpAndYouWillBeHelped a răspuns:

Universul este "creat" de Dumnezeu. El nu este un "creator" sau o fiinta alcatuita din materie, este mai mult ca o forta. El este singurul si unicul creator, de aceea este numit atotiitorul, atotstiutorul si atotputernicul.

Ca sa intelegi mai bine citeste asta:
"Dumnezeu a creat toate cele vazute si nevazute din nimic, prin puterea cuvatului Sau. In afara de om, toate au fost aduse intru existenta prin cuvintele rostite de Dumnezeu:, asa cum sta scris la inceputul Sfintei Scripturi. Lumea esre creata deodata cu timpul, iar existenta ei se raporteaza mereu la timp, neputand fi vesnica."

Si uite de ce am fost creati noi:
"Motivul pentru care a creat Dumnezeu lumea este iubirea, deoarece El a dorit sa impartaseasca tuturor fapturilor bunatatea si milostivitatea Sa. Scopul intregii creatii este acela de a fi fericita si de a-L slavi pe Dumnezeu."

Nu sunt cea mai credincioasa persoana ca sa iti explic si nici nu pot, dar sper ca acele mici fragmente sa te faca sa intelegi.