| cornelmarius a întrebat:

Universul s-a creat el insusi sau nu? Cum argumentati?

22 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Evenimentul s-a petrecut prea demult ca sa putem noi spune exact ce a fost acolo. happy

| RAY a răspuns:

Dumnezeu s-a creat el insuti sau nu? universul a evoluat de la simplitate spre complexitate pentru a dovedi asta sunt foarte multe dovezi desigur trebuie sa ai mintea deschisa

| 6684464 a răspuns:

Nu se poate crea ceva din nimic.
Singura explicatie este ca Dumnezeu a creat Universul cu legi cu tot.

| anonim_4396 a răspuns (pentru 6684464):

"Dumnezeu a creat Universul cu legi cu tot"... din ce a creat zeul tau universul si de unde a aparut acel ceva? Mai sus ai zis ca "Nu se poate crea ceva din nimic".

Dar iti pun si tie aceleasi intrebari ca userului de mai sus :

1- De unde stii?
2 - De unde stii ca universul este o creatie?

| 6684464 a răspuns (pentru anonim_4396):

El fiind atotputernic, sigur ca poate sa faca nu numai un Univers din nimic.

1. Din Biblie.
2. Pai ce este, ma, daca nu o creatie?!

"poate sa faca nu numai un Univers din nimic"... favoritism.

"Din Biblie."... ca mai sus, favoritism.
"Pai ce este, ma, daca nu o creatie?"... tu consideri ca un nor, un fulger, o planeta, etc au nevoie de un creator si ca sunt creatii asa cum este un tablou? Daca da, atunci mai trebuie sa dai pe la scoala.

Bun. Afirmatiile tale sunt bazate pe favoritism si ignoranta. Da un search pe guagal si cauta "Special Pleading".

Inca astept un raspuns valid la cele 2 intrebari.

"tu consideri ca un nor, un fulger, o planeta, etc au nevoie de un creator...(?)" - tu chiar trebuie sa inveti niste cultura generala! Un nor nu apare din nimic! Mai ales fulgerul sau o PLANETA!

Faroritism sau nu, singura explicatie logica pana in momentul in care se va inventa ceva din nimic este aceea ca Dumnezeu a creat Universul. Si dintre noi doi, tu esti cel mai ignorant pentru ca nu ai o explicatie mai buna pentru aparitia materiei.

"Un nor nu apare din nimic"... esti prost sau doar faci pe prostul? Noi acum vorbim de creatie si de nevoia de creator nu de aparut din nimic.

Te-am intrebat daca tu consideri ca un nor, o planeta, etc sunt creatii la fel ca un tablou. Pot sa-ti arat pietre in forma de inima, talpa, etc care NU sunt creatii ci s-au format natural.

Esti incapabil sa intelegi un text? Mergi la scoala.

Cateva cuvinte mai incolo "au nevoie de un creator si ca sunt creatii asa cum este un tablou".

E greu cu cititul nu?

Eu sper totusi ca acum doar ai facut pe prostul si nu mi-ai scos cuvintele din context intentionat.

"singura explicatie logica"... pai tocmai ca nu e o explicatie logica ci e o eroare logica.

Eu ti-am pus niste intrebari iar tu inca nu ai reusit sa-mi raspunzi la ele decat apeland la erori de logica, favoritisme si ignoranta.

"nu ai o explicatie mai buna pentru aparitia materiei"... e irelevant daca am sau nu o explicatie. Tu esti cel care a afirmat ca universul este o creatie, ca universul are un creator si ca acel creator, dintre toti zeii (si nu doar zeii) posibili este zeul tau.

Eu pot sa spun ca marele zeu Zambazulu a facut totul. Aceasta afirmatie este LA FEL de valida ca a ta. Totusi, subiectul discutiei nu este acesta.

Cand ai invatat sa citesti si sa stii niste chestii elementare, sa te intorci cu un raspuns la intrebarile de mai sus la care nu ai raspuns. ATENTIE, incearca sa nu mai bagi favoritisme si sa nu mai scoti cuvintele din context.

| drutzix a răspuns (pentru 6684464):

Si dumnezeul asta cum a aparut? Din moment ce nu se poate crea ceva din nimic.

| 6684464 a răspuns (pentru drutzix):

Ti-as da cateva versete ca sa intelegi, dar sunt sigur ca nu le-ai citi.
El traieste prin Sine. El este Inceputul(a orice).
Sa intrebi cum a aparut Dumnezeu este ca si cand ai intreba cum a apartut spatiul(vidul).

Nu ca nu ai cultura generala in capatana aia, dar esti prost conform definitiei.
In primul rand, ca sa inveti si tu ceva, este ca "creare=formare" -> sunt sinonime!
In al doilea rand https://ro.wikipedia.org/wiki/Fulger,ca sa vezi si tu ca fulgerul este CREAT!
1. Din Biblie.
2. Pai ce este, ma, daca nu o creatie?! - apropo, nu mi-ai raspuns la asta.

E o diferenta intre creare si formare. Un nor este format, un tablou este creat.

Ca tu vrei sa folosesti ambii termeni in acelasi sens e altceva. Treaba asta e ca teorie vs teorie stiintifica. Faptul ca tu esti incapabil sa intelegi diferenta e problema ta.

Fulgerul NU are nevoie de un creator si nu este creat.

Aparent tu nu faci pe prostul ci chiar esti.

Tu ai zis ca ORICE creatie are un creator. Te-am intrebat de unde stii. Nu ai raspuns.

Ti-am dat niste exemple si ti-am cerut sa-mi zici daca si ele intra la categoria "creatie" si daca au si ele nevoie de un creator. Nici la asta nu ai raspuns.

Ti-am cerut sa-mi zici de unde stii ca universul a fost creat si ca are un creator. Aici ai raspuns bagand favoritismul si ignoranta dar din pacate pentru tine, raspunsurile respective nu sunt valide deci mai incearca.

Ti-am cerut sa raspunzi fara sa comiti erori de logica. Aparent nu se poate. E prea complicat pentru tine.

Uite o alta intrebare (cine stie, la asta poate raspunzi).

Eu afirm ca universul acesta a fost facut de

1 - marele zeu Zambazulu ca era plictisit
2 - de niste fiinte clar inteligente (dar care nu sunt zeitati) intr-un laborator in cadrul unui alt univers.

Cele 2 afirmatii de mai sus sunt la fel de valide precum afirmatia ta cu biblia si zeul din ea. Le accepti ca fiind valide sau nu? Daca nu, de ce nu? In p1 avem un zeu la fel ca in exemplul tau cu biblia iar in p2 nu avem zei.

Daca vrei iti pot da si exemple care nu necesita creatori cu toate ca presimt ca deja esti depasit de subiect.

"Fulgerul NU are nevoie de un creator si nu este creat." WTF! Nu este creat?! Fulgerul nu este creat?!
"Tu ai zis ca ORICE creatie are un creator. Te-am intrebat de unde stii. Nu ai raspuns." Ok, nu stiu, spune-mi tu, te rog, ce "creatie" nu are un "creator"?

"Ti-am dat niste exemple si ti-am cerut sa-mi zici daca si ele intra la categoria "creatie" si daca au si ele nevoie de un creator. Nici la asta nu ai raspuns." DA! Sunt o creatie si necesita creare!

Nu! De ce? Pentru ca nu este NIMIC si NIMENI care sa afirme ce ai spus.

"Daca vrei iti pot da si exemple care nu necesita creatori cu toate ca presimt ca deja esti depasit de subiect." Chiar te rog(inca o data)!

"NIMIC si NIMENI care sa afirme ce ai spus."... pai tocmai ti-am afirmat eu 2 exemple. Nu poti sa zici ca NIMENI nu afirma ce am zis cand eu tocmai ti-am zis mai sus.

Deci repet : accepti variantele mele ca fiind valide? Daca nu, de ce nu?

Daca o luam logic, varianta ta este la fel de valida precum cele 2 prezentate de mine mai sus.

Tu insa nu vei accepta variantele mele din cauza favoritismului.

Ai un motiv cu adevarat bun pentru care sa respingi afirmatiile mele? Daca nu ti se par la fel de valide precum varianta data de tine, precizeaza si de ce.

"Chiar te rog"... stai la rand. Tu inca nu ai raspuns la ce ti-am cerut eu.

"Fulgerul nu este creat"... facepalm. Fulgerul apare pe cale naturala si nu necesita un creator. Nu stii cum se formeaza un fulger?

"Sunt o creatie si necesita creare!"... din pacate pentru tine, scoica mea in forma de talpa umana, piatra in forma de inima, norii, fulgerele, planetele, etc NU au avut nevoie de un creator. Ele s-au format natural fara interventia unui cineva. Observ insa ca alegi sa-mi scoti cuvintele din context si sa faci pe prostul bagand afirmatii gen "necesita creare" in loc de "necesita creator". Eu stiu ca faci asta intentionat.

Sa inteleg ca tu mergi pe modelul "Lying for Jesus".

"Creatorul" este legea fizicii.
Fara legea fizicii fulgerul nu mai era creat. La fel si piatra si ce ai mai pus tu pe acolo. Toate acestea necesita creare de catre legea fizicii. Din heliu si hidrogen nu se mai ajungea la carbon daca nu erau la mijloc niste legi.

Hai sa te mai invat ceva, acum. A afirma inseamna: https://dexonline.ro/definitie/afirma,iar a inventa inseamna: https://dexonline.ro/definitie/inventa.
Invata sa scrii.

"Creatorul" este legea fizicii"... vezi ca o dai in penibil. Asa ceva NU este un creator.

Ba mai mult de atat, tin sa-ti reamintesc (deoarece stai prost cu memoria), la intrebarea 1 ai raspuns cu "din biblie". Din moment ce raspunsul tau a fost "din biblie", nu poti sa zici ca "legea fizicii" este un creator.

"Toate acestea necesita creare de catre legea fizicii"... GRESIT. Ele se formeaza datorita anumitor factori. Ele NU sunt insa create de un creator.

Imi place ca o dai din ce in ce mai tare in penibilism. La inceput o ardeai cu "creatorul este dumnezeu si stiu asta din biblie" iar acum o arzi cu "creatorul este legea fizicii".

Sunt chestii exagerat de diferite si stii si tu asta doar ca alegi sa faci pe prostul si sa minti. E ok sa minti atata timp cat o faci pentru Isus? Nu stiam.

"Invata sa scrii"... e ok si cu tupeismul dar doar atunci cand ai cu ce. In cazul tau nu ai cu ce deci stai cuminte in banca ta si ciocu mic.

| Nitunitu a răspuns:

Orice creatie are un creator.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nitunitu):

1- De unde stii?
2 - De unde stii ca universul este o creatie?

| Nitunitu a răspuns (pentru anonim_4396):

Teoretic:

Pune doua funici, mascul si femela intr-un acvariu de 100 de metri patrati intr-o camera.

In acvariu sa fie pamant si nisip si cateva mici lacuri de apa.

Planteaza si niste flori mici.

Pune acvariul intr-o camera imensa si 10 ore pe zi aprinde-le becul, noaptea le lasi fara lumina.

Pune si un musuroi de albine undeva intr-un colt sus.

Pentru furnici si albine, tu esti creatorul lor, iar ele sunt creatia ta.

Acum citeste biblia sa vezi ce suntem noi oamenii si ce facem aici in viata asta.

Suntem o creatie a lui Dumnezeu, si viata asta este un test pentru a vedea cine merge in Rai si cine in iad.

| RAY a răspuns (pentru Nitunitu):

Doar dumnezeu nu are creator in rest totul are doar el nu, el e exceptia de la regula

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nitunitu):

N-are rost sa-mi pierd timpul cu tine avand in vedere ca faci niste greseli asa penibile.

Inca nu ai raspuns la intrebarile mele.

| Nitunitu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok. Pierde-ti timpul cum vrei tu, dar pierde-l cu folos...