Măi Bachus, iar mă faci să dau explicaţii filosofice.
Kant,(pregătind romantismul), a analizat în Estetica sa ce anume se întâmplă când suntem copleşiţi de ceva frumos, de exemplu o operă de artă. Dacă ne apropiem de o operă de artă, fără alt interes decât a "trăi" această operă cât mai intensiv posibil,depăşim limita raţiunii noastre(aşa vedea Kant lucrurile).
Schiller, a dezvoltat aceste idei ale lui Kant,şi afirma că activitatea artistului e ca un joc,şi numai atunci când se joacă omul este liber, căci atunci face propriile sale LEGI. Romanticii sunt de părere că doar arta poate să ne apropie de "inexprimabil".
Şi da, unii merg şi mai departe comparându-l pe artist cu Dumnezeu.,, Fiindcă artistul îşi creează propria realitate, aşa cum Dumnezeu a creat lumea."
Georgiana, te incluzi în această categorie?
Ia asculta mai dealer,fiecare intelege in limitele sale.Ce naibii, crezi ca-ti ia cineva mintea la scuturat. Dupa parerea mea cred ca adevarata intelegere sta dincolo de cuvinte dar nu mai intereseaza pe nimeni asta, din fericire.
se zice ca"iluzia este des mama adevărului-dar nașterea poate fi lunga și dificila"
@ÉrotiqueConseils în care categorie? idealiști(transcendentali-opuși idealiștilor simpli, de obicei atei ); romantici; ...artiști? pentru ca nu vad cum ar putea creea ceva interesant un artist f a r a avea un univers personal,o viziune foarte personala asupra lumii! bine,dacă dai cu piciorul într-un bolovan,de voie,de nevoie,tot accepți ca exista ah,și @harciog, se pare ca mulți romantici din sec al xix-lea s-au convertit la catolicism pentru ca era religia epocii lor preferate din istorie... Evul Mediu ahhh, ce romantic!
Pai,daca nu l-am prea priceput pe Nietzche, si n-am fost pretin bun nici cu Soren Kirkegaard, I think this is NOT the beginning of a beautiful friendship. Abort mission!
anonim_4396 întreabă: