Daca s-ar actiona putin in favoarea calitatii alimentelor, ar exista mai putine probleme cu obezitatea. Daca mancarea este multa si ieftina, faptul acesta in sine nu duce neaparat la obezitate. Au fost destule perioade in istorie cand anumite cercuri de oameni avuti au beneficiat de mancare din belsug si nu au avut probleme. Deci, problema care ingrijoreaza cel mai mult este "calitatea". Uita-te putin pe listele de ingredienti, ca sa nu mai vorbim ca unele nici nu putem sti ce contin. Ce se baga in coca-cola? dar in chinese food? ca sa dau doar niste exemple. Nici vinul nu mai sti cum e facut. Ce fel de carne de pui consuma americanii? ce fel de oua? ce fel de porumb, de soia, de rosii, ardei? de paine? Daca s-ar remedia problema calitatii alimentelor, ar reveni si fizicul copiilor occidentali la formele obisnuite. Asa, degeaba ar face excursii in Africa, ca nu ar avea nimic de invatat unii de la altii.
Ai dreptate, dar si cei slabi mananca aceeasi mancare pe care o mananca grasii si obezii (ma refer doar la lacomi).
Oare nu ar trebui sa inlaturam sistemul monetar? E o relicva a stupiditatii manifestate dea lungul istoriei. Avem destula energie pentru toti.
Eu nu înţeleg cum se poate cheltui pentru lupta împotriva obezităţii. Din câte ştiu eu, asta este o luptă individuală, nu te afectează absolut niciun factor extern.
E simplu, mănânci mai puţin şi faci mai multă mişcare, nu-i niciun secret sau dietă minune.
Daca ar fi chiar atat de usor precum spui, cu siguranta ca nu s-ar mai face operatii de micsorare a stomacului, liposuctii, tratamente cu medicamente sau diete care mai de care mai ciudate, programe de informare in mass media, programe guvernamentale in scoli etc. ( nu stiu chiar tot dar ti-am dat cateva exemple )
Deci, obezitatea chiar e o problema de sanatate pentru care se cheltuie o groaza de bani; ca tu nu stii pentru ca nu te-a interesat, e alta mancare de peste!
Nu înţeleg, de ce trebuie să se cheltuiască bani pe nesimţirea altora?
Nici eu dar uite ca se cheltuiesc!
Da.
Ia sa vina burtosii aia de americani in Romania, sa vezi atunci progres dietetic...
Nu sunt doar americanii cu toate ca reprezinta un icon in aceasta privinta si vreo trei luni la noi la tara, in plina campanie agricola nu le-ar dauna.
Cauzele supraponderalitatii infantile se datoreaza si unor factori genetici, daca unul dintre parinti este si el supraponderal, cu atat mai rau pentru copil.
Draga filozofule in primul rand obzeitatea nu ar exista daca am face efort fizic, daca americani aia mergeau la sala isi garantez ca nu erau grasi, acum refertor la intrebarea ta eu as lua grasi americani sa lucreze 10 ore pentru 200 de euro si sa se descurce cu ei sa vezi ce ar slabi, fara medicamente scumpe, sala, da chiar ma intreb cum poti trai din banii aia e uimitor?
Traim intr-o lume destul de dezechilibrata si acum, cu aceasta criza se aprofundeaza dezechilibrul. Nu-i plang pe comunisti dar au fost singurii care au echilibrat putin lumea iar acum retrocedam in materie de drepturi sociale si crede-ma ca stiu ce vorbesc. Ipocrizia prietene a ajuns ca marile reclame la produse de top; dupa ce atatia ani ne-au bulversat sfatuindune sa consumam caci asa creem locuri de munca, acum ei cu buzunarele pline si cu un munte de bani virtuali creditati ne spun sa facem economii pentru asi recupera banii, adica a transforma pe cei virtuali in bani fizici. Au in conturi miliarde de Euro si ne invata cum sa traim economic, cum sa muncim mai mult pe bani mai putini, cum sa renuntam la asistenta de sanatate gratuita si nu in ultimul rand sa muncim mai multi ani ca in acest fel sa fie mai putini cei in care ne-am bucura de o pensie si nici aia decenta. Asa cum am spus : ipocrizie pura, rafinata!
Au echilibrat pe dracu' comunisti putin lumea, a tampit-o,, stabii avea magazinele lor si nu le lipsea nimic si fraierii traiau cu ideologii. Nu stiu cati ani ai, dar te intreb, pe vremea comunistilor nu am vazut la nicio coada vreun activist comunist, nici macar un militian, si de care sula calului echilibru vorbesti?
Glumesti? Iti trebuie 10 ore de efort sever cu bicicleta de munte pentru a arde un Big Mac.
Nu cred ca ar fi eficiente aceste excursii. Nu ar fi greu sa renunte la atatea alimente 1-2 saptamani cat tine excursia, stiind ca se intorc acasa unde se pot umple iar cu mancare (nesanatoasa in principal).
Nu se poate face nimic, omul este o fiinta egoista si ipocrita.
Daca mentalitatea adultilor este schimbata, atunci si copii se vor schimba.dar din pacate aceasta schimbare nu poate fii facuta decat prin razboi.
OMG, in primul rand m-a uimit vocabularul tau.
In al doilea rand, chiar crezi ca toti grasii americani ar merge in Africa sau Asia, stiind sigur ca o sa manance foarte putin?
Te asigur, de asemenea, ca Africanii si Asiaticii aia flamanzi ar veni instant, dar totusi, ma indoiesc in privinta obezilor.
S-ar gasi o cale prin care sa fie prostiti si dusi acolo sa traiasca numai cateva zile in compania acelor copii ce nu au un pahar cu apa, daramite mancare. Si nu trebuie sa rabde foame neaparat ci sa aiba mancare pe care s-o imparta cu cei de acolo!
Hmm..Stai sa ma uit in lucrarile mele filosofice despre "mancai","nesatui", "dezechilibrati psihic".Si uite ca am gasit si raspunsuri.
Un porc care schimba cocina, tot porc ramane.Crezi ca daca-l duci in iasla oilor va fi mai gingas?
Aceeasi regula se aplica si acelor mase gelatinoase umanoide, care se misca levitand si razuin asfaltul in acelasi timp.
Oricum toate problemele astea cu obezitatea se impart pe mai multe categorii, nu poti sa generalizezi. Unii se refugiaza mancand si cel mai bun prieten devine frigiderul, din lipsa socializarii..altii au la baza lacomia ereditara sau obtinuta in timp.Ma uit la parintii mei si vad ca le e frica sa nu ramana cu frigiderul gol.Asa au fost crescuti in saracie si au ramas setati pe modul "strange, consuma, ia-o de la capat".
Ei vor sa slabeasca, dar sa si manance cate 21212121 mc-uri si sa stea numai prin fast-food-uri Lenea-i mare.Pe astia doar sa-i trimiti cu forta, altfel nici o sansa.Viseaza la cate-o operatie si atat.
adrian350 întreabă:
LanguageMaster întreabă:
User252426 întreabă: