| aliyna a întrebat:

"Ura te aseaza sub dusmanul tau, razbunarea te pune pe aceeasi treapta cu el, dar numai iertarea te ridica deasupra lui". - Sven Hassel
Voi de cate ori ati tinut cont de acest citat?

Răspuns Câştigător
| Flav a răspuns:

'' Revenge is a meal best served cold'', replica din filmul Man on fire.
Nu neaparat ca tin ura pentru cineva, ca doresc sa ma razbun, dar pot spune ca dispretuiesc anumite persoane, imi provoaca greata. Si, de ce sa fiu ipocrit si sa spun ca, n-am dorit niciodata sa ma razbun?

22 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Răzbunarea e arma prostului dar mare prost eşti dacă nu te răzbuni.
Eu nu agreez să fiu condus, îmi place la nebunie scorul de egalitate.
Cât despre superioritate? Dacă reuşesc să fiu egal cu toţi, de ce-aş mai vrea să fiu superior cuiva?
Dacă preţul superiorităţii este prostia (iertarea), atunci nu mersi. Las' mai bine sărac şi curat!

| Vizitiul a răspuns:

Ura ma aseaza sub dusmanul meu. Asta inseamna ca sunt mai prost decat el. Razbunarea ma pune pe aceeasi treapta cu el. Inseamna ca suntem amandoi la fel de prosti. Pai, daca eu il urasc sunt mai prost ca el, daca ma razbun sunt la fel de prost ca el. Pai, unde-i gravitatea? Intre ura si razbunare e o mare diferenta.
Practic, daca -l dusmanesc, sunt la nivel cu el, daca doar il urasc sunt sub el, adica mai prost ca el. Mi se pare mie sau n-are logica citatul? Cred ca acest citat instiga la razbunare pentru a nu ramane mai prost ca el, ci prost ca el. Poate ma insel...
Nu, nu am tinut cont de acest citat si nici n-o sa tin.

| Vizitiul a răspuns:

Anonimule- Ura fata de cine, nu fata de dusmanul meu? Nu de el e vorba in context? Sau, tu crezi ca se referea la faptul ca daca-mi urasc o cunostinta sunt sub dusmanul meu? Este vorba de mine si dusmanul meu, nu de unul anume pe care il urasc si dupa sa fiu comparat cu dusmanul meu.

| AvalohAlyn a răspuns:

Lupt ca sa port ierta cu adevarat.Citatul e foarte adevarat.Iertarea apartine celor puternici, oamenilor adevarati. Dar de cele mai multe ori ierti dar nu poti sa uiti.Incerc foarte mult sa lucrez la asta, sa iert si sa uit.Multumim pentru citat

| Alphawolf a răspuns:

Normal, de multe ori mi-am zis: "Nu-mi pun mintea cu asta, ca nu are sens!"
@fiorello, depinde ce intelegi/intelegem prin iertare. Un copil problema trebuie pedepsit, dar trebuie si iertat.

| Alphawolf a răspuns:

@costi, nu e chestie de orgoliu, este de omenie, inteligenta si putere. Eu cred ca a ierta este o virtute. Tinand cont de proverbul "Razbunarea este arma prostului" putem deduce ca, a ierta inseamna ca te poti autocontrola, iar daca te poti autocontrola inseamna ca esti o persoana cu caracter puternic.

| Alphawolf a răspuns:

@costi, faptul ca nu ii raspunzi cu aceeasi moneda te face mai puternic decat persoana pe care o ierti, deci e corecta comparatia.

| Razvan a răspuns:

Nu urasc si nici nu am urat niciodata. Dar mereu pun distanta intre mine si celalalt. E mai bine sa pui raul in fata mereu.Iertarea e o chestiune subiectiva iar ce zic ca nu au nevoie de ea sunt primii a caror constiinta cerseste asta

| costi a răspuns:

Adica sven hassel ne spune ca, nu-i asa, a ierta e o chestiune de orgoliu, pentru ca, asa cum ne spune el, cand ierti te ridici deasupra adversarului, ii esti superior. si atunci e bine sa ierti, cum zice el, doar din orgoliul de a fi deasupra lui?happy sven hassel greseste, hai sa nu mai luam tot ce zice unul sau altul fara sa trecem prin capul nostru, indiferent de cat de scriitor/artist/om de stiinta/etc ar fi el

| costi a răspuns:

Da, dar nu despre autocontrol vorbeste sven hassel cand spune ca 'numai iertarea te ridica deasupra lui'. deasupra lui este o comparatie directa cu persoana pe care o ierti, deci iertarea vine pe un fond de comparare, ceea ce mi se pare incorect

| RUMBURAK a răspuns:

Iertarea te ridica si deasupra diavolului.Pentru ca orice poate baragladina.Doar sa ceara iertare nu.Iertarea este primul pas spre dragostea de aproapele tau.

| ATHOS a răspuns:

Ura, razbunare, dusmanie! Nu tin minte, frumoasa domnita, sa fi cunoscut aceste sentimente. Pana azi nu am simtit ura, dorinta de razbunare sau dusmania. Sunt convins ca Cel de Sus a avut mereu grija de mine.
Desigur as putea face o analiza la ceea ce a spus Hassel. Si ea ar trebui sa plece de la contextul in care a spus-o. Eu cred ca marea majoritate nu putem aborda problema decat din punct de vedere ipotetic. O situatie ca adevarat reala te face sa gandesti si sa actionezi altfel decat iti imaginezi. In consecinta nu pot decat sa doresc tuturor lipsa unei astfel de confruntari.
Imi pare rau ca raspunsul nu va fi conform asteptarilor tale.
Bafta!

| magicianul19 a răspuns:

Buna! de multe ori accepta si sustinem acest citat dar tot de atate ori uitam sa iertam ne credem mai buni asa este firea noastra umana inclinata spre pacat dar atunci cand iertam ne dam seama ca ne simtim mai bine si in loc sa uram mai bine iubim. este greu dar rezul; tatul este de succes.

| Fiorello a răspuns:

Nu sunt de acord cu iertarea pentru ca astfel in ochii lui esti o persoana de nimic, am ajuns la aceasta concluzie dupa ce am iertat foarte mult si am vazut numai rautate la cei pe care i-am iertat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da am tinut cont de citat fara sa-l fi stiut. Deci sunt cazuri in care am iertat iar prin faptul acesta persoana de langa mine a avut de invatat ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Are dreptate. dar tot el a spus, ca nu poti ucide intr-un mod frumos si sa spui iarta-ma, sau sa te asezi sa-ti faci necesitatile fiziologice langa terasamentul liniei ferate, in timp ce te privesc, femei barbati si copii cum te stergi cu o frunza, si sa spui PARDON.sven hassel a trait cosmarul tineretii lui.nimeni nu vrea sa traiasca asa ceva, si sa aiba pretentia ca mai e om.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu urasc pe nimeni si nu ma razbun. Daca vine vorba sa ma razbun, o fac in cel mai simplu mod. Devin fata de acea persoana pasiva, rece, indiferenta si ridic un zid invizibil intre noi. De iertat iert, dar nu uit. Si atunci iar apare acel zid invizibil de care spuneam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Flav rabunarea e arma prostului, iar educatia te opreste sa nu cazi in ipocrizie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Momit ura te aseaza sub dusmanul tau nu esti mai prost dar daca il urasti atunci te pui in aceeasi balanta, si totul se leaga, dar daca ai iertat si ai inteles sa nu arunci cu piatra, atunci ai depasit fiind deasupra iertand si intelegand, mama ei de logica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@alina cel mai ipocrit rasp ai ales nu toti sunt razbunatori nu toti suntem ipocriti banuiesc ca te'ai regasit in acel rasp deodata ce e aleswinking

| MariusPopa a răspuns:

Nici nu stiam acest citat happy

| User_9182 a răspuns:

Daca m-as fi razbunat, pana la urma tot eu as fi ajuns sa regret. O fapta rea aduce regrete. Asa le-am lasat lor regretele.

Întrebări similare