Danut, ce încerci să ne explici, că uneori pedeapsa e binemeritată, chiar dacă implică o crimă? Păi nu e un mare păcat? Ca şi creştin, pentru orice palmă primită ar trebui să întorci şi celălalt obraz, nu? Ori suntem golani, ori nu mai suntem! Şi uite că şi tu dai citate, e drept că trebuiesc înţelese în context, dar tocmai această bivalenţă între a ierta, a face bine şi a te răzbuna, a pedepsi mi se pare că scade mult din credibilitatea Bibliei. Indiferent că nu e vorba chiar de canibalism sau ritualuri păgâne...numai ideea de a năpăstui pe cineva pentru modul în care ţie ţi se pare că greşeşte, este în contradicţie cu esenţa creştinismului, cu mesajul său pacifist.
Din pacate Biblia nu e o carte pe care poti sa te bazezi 100% in cautarile tale. Cauta-l pe Dumnezeu in inima ta, nu intr-o carte modificata convenabil de biserici care nu vor de la enoriasi decat banii.
E foarte simplu. Autorul vrea sa transmita ca fiecare isi are soarta sa si sa nu mai spere toti saracii, bolnavii si sclavii ca au vreo sansa sa scape. Apoi, se stie ca multi crestini cred ca vechiul testament e tabu, nu il atingem si nu il discutam, de ce sa vorbim despre imaginea lui iahve (dumnezeul "drept", figura de tata punitiv), cand putem vorbi despre isus (dumnezeul iubitor). Ne place mai mult varianta noului testament, ca si cum acesta ar sterge tot ce s-a scris in VT.
Nu prea are sens sa iti bati capul cu a demonstra ca 80% din biblie e plina de blesteme, reguli inaplicabile in zilele noastre si povesti de speriat copiii, ca oricum cei mai multi crestini nu au deschis-o vreodata. Paradoxul e ca mai multi atei decat crestini citesc biblia. Sau nu e un paradox?
Cu toate ca vor fi destui "sacali" pe aici voi da o explicatie pentru cei ce citesc aceste mesaje fara sa cunoasca "opinile" interlocutorilor. Unu (1) orice fragment din Biblie se citeste IN CONTEXTUL EVENIMENTELOR (celelalte paragrafe, versete). Deci pentru a intelege ce a vrut autorul sa spuna trebuie sa citim si ce se mai gaseste "imprejurul" respectivului text. In momentul in care se "extrage" doar un paragraf (verset) se dovedeste DOAR rea vointa, blamare, josnicie de caracter, pe scurt etalarea jegului din mintea umana. Doi (2) Daca un parinte are un copil, ADOPTIV, pentru care nu stie ce sa mai faca, il hraneste cu ce este mai bun in lume, il rasfata, ii da bogatie cu o singura conditie, sa -L recunoasca de TATA iar copilul se duce la vrajmasul de moarte al parintelui, se drogheza, se imbata, ce prostitueaza, isi omoara copii in inchinarea la noul parinte, devine un gunoi umant si asta o data si inca o data si asa zeci de ani si de fiecare data Parintele adoptiv il scoate din canale si din ghena de gunoi si iar il aduce in casa sa si ii da ce este mai bun si la sfarsit acest bastard iti mai omoara si copii buni si iti vinde casa si iar la ghena de gunoi la nesfarsit, TU ca PARINTE adoptiv ce ai face? Un verset din Biblia cea atat de blamata de tine spune: "cu aceiasi moneda cu, care ai judecat cu aceiasi vei fi judecat", curand, foarte curand vei regreta ce spui acum, sigur.
"(30 Noiembrie 2010 19:50 ) AndrogynBeauty a răspuns:
Danut, ce încerci să ne explici"
Am incercat sa explic ca Biblia reda anumite evenimente si pentru a le putea intelege trebuie privit tot ansamblul istoric care a declansat acel eveniment, nu sa luam doar o particica si sa o "manipulam" noi cum vrem. Crestinul trebuie sa fie bland dar Dumnezeu spune clar ca El a venit pe pamant nu sa aduca pacea ci sabia, nu contra oamenilor dar contra pacatului si acelora care NU renunta la el. Dunmezeu mai spune ca "razbunarea este a MEA" si totodata mai spune :" dau popoare pentru tine", un credincios este mai de valoare in ochii lui Dumnezeu ca o natie de necredinciosi. Este DREPTUL CREATORULUI sa faca ce vrea cu produsul creatiei Sale, iar noi suntem lucrarea lui Dumnezeu. Fie ca acceptam sau nu acest lucru.
Trebuie să se înţeleagă faptul că, mai ales VT a fost scris într-o perioadă în care practicile sălbatice (canibalism, sacrificii umane şi animale) erau normale, iar superstiţiile erau cele care practic conduceau lumea din punct de vedere spiritual. Oamenii se închinau la Soare, la Lună, diverse constelaţii de pe cer, astea erau "divinităţile", iar ploaia, cutremurele, inundaţiile erau pedepsele venite din cer, deci de la Soare, Lună, stele. Asta e, oamenii, deşi cunoşteau unele lucruri despre stele, care ne uimesc acum prin precizia lor, nu înţelegeau aproape deloc ceea ce noi cunoaştem acum apropo de sistemul solar şi ceea ce sunt aceste corpuri cereşti. Părerea mea este că în vremurile străvechi au existat contacte cu extratereştrii (poate aşa se explică şi apariţia omului modern) care au dat unele informaţii, dar puterea de înţelegere a lumii antice străvechi nu a fost capabilă să proceseze aceste mesaje, şi le-a transformat în mituri religioase. Sunt foarte foarte multe elemente care conduc către această concluzie, inclusiv Biblia şi celelalte scrieri similare sau din acele timpuri, abundă de dovezi în acest sens. Numai o minte limitată nu le poate interpreta decât mot-à-mot şi numai o astfel de minte îşi poate imagina că Dumnezeu, dacă există, e acel arhaic şi răzbunător descris în aceste evanghelii.
Bine ai revenit @Navarre
Ne-a fost dor de tine omule, pe unde ai umblat?
Mai lipseste si @Traian din peisaj si decorul e complet .
TheBugDude ( ateu´ )
Cap 2:12 - Si ma doare in fund de tot ce scrie in cartea cartilor.Si de fiecare daca cand cineva se foloseste de versete si intamplari nedigerate si luate mot a mot din acea carte voi continua sa vomit.
Cap 2:13 - Si ma voi taia cu lama, ma voi lasa muscat de caini, imi voi bate copiii intr-o veselie daca as crede vreun cuvant.
Cap 2:14 - Si voi face un gratar cu mici, voi topi 5 kile de bere si ma voi jura pe chilotii bunicii ca nu mai citesc in viata mea porcarii.
Cine sa iti raspunda la intrebare? sunt foarte foarte putini crestini care au citit biblia . Cunosc 3 atei... 2 dintre ei au citit-o.Am intrebat foarte multi crestini daca au citit biblia si pana acum, doar o fata mi-a spus ca a citit-o integral.Majoritatea nici nu a deschis-o.
Re:danut
ma bucur ca aud un raspuns care denota intelepciune, ai spus adevarul.
dar despre cei care cauta si judeca Cuvantul lui Dumnezeu nu fac altceva decat sa se judece pe ei, sa se afunde si mai mult in nebunia lor, ca sa nu mai poate iesi din ea ca sa nu vada si sa cunoasca adevarul!
explica si spune ce semnifica versetul de mai jos navarre?
Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă
Apocalipsa 20:15
Navarre
stai putin, stiu ce vreau sa spui cu preoti dar nu e adevarat si o sa iti spun de ce dar trebuie sa tu sa recunosti ca.
Biblia ori de cate ori citesti cateva capitole le citesti parca le citesti pentru prima oara, chiar daca tu ai idee ce spune, ti se par tot mai noi, si aici intervine adevarul Cuvantul Lui Dumnezeu e viu! si aici vine si versetul :
Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu şi lucrător şi mai ascuţit decât orice sabie cu două tăişuri, şi pătrunde până la despărţitura sufletului şi duhului, dintre încheieturi şi măduvă, şi destoinic este să judece simţirile şi cugetările inimiiEvrei 4:12(asta ai putea experimenta tu singur)
deci eu personal daca o carte anume am recitito nu mai avea nici un farmec pentru mine, iar daca Biblia este scrisa si inventata de oameni atunci lucrul asta sar vedea categoric.
si cu asta am incheiat!
toate cele bune!
Nu trebuie luat totul mot a mot cum nici engleza nu o luam de la cap la coada, cind se refera la carnea fiilor si fiicelor sale nu inseamna ca este vorba de canibalism, ia exemplu cind cineva blesteama pe x nu va cadea pe el si nici pe copilul lui ci pe copii copiilor lui.
si v-a minca carnea aproapelui sau, da aici inseamna ca prin forta fizica se va indopa din mincarea aproapelui sau, aproapele sau inseamna om nu rudenie. daca vrei sa aflii mai multe scrie-mi u mesaj, sunt om cu frica lui Dumnezeu, nu ortodox, nu catolic si nici alte inventii de secte
Si cati dintre ei jura drept? navarre? chiar luind la cunostinta ca Dumnezeu e atotputernic, si razbunator? si tit jura stramb, si tot fac rele, si crime, si talharii, si multe nelegiuiri la adapostul intunerecului. ce crezi ca ar trebui sa faca un Dumnezeu pentru a-si curati gradina de uscaturi? si a taia raul de la radacina? fiindca ei aveau reguli stricte, si individuale si care priveau toata comunitatea sau cetatea? aduti aminte de Sodoma si Gomora.nu da un simplu citat sa arati ca domnul e rau si noi santem buni ca painea calda.sau ca santem liberi sa facem numai faradelegi, iar Dumnezeu sa ne ierte ca alta grija nu are? santem iertati in numele singurului sau fiu. dar in privinta juratului nu vad logica de vreme ce este scris; sa nu juri niciodata pe nimic, si sa nu-ti iei angajamente pe care nu le poti respecta, si nici poveri pe care nu le poti duce.
RAY întreabă: