Ceva, ceva cunosti tu, dar ai pus intrebarea intr-un mod pe care cred ca ceilalti nu l-au inteles foarte bine.
1. "Drog" este orice substanta care provoaca dependenta/sevraj/halucinatii, fara a fi VITALA.
2 Oxigenul este vital, suntem dependenti de el, cresterea sau scaderea concentratiei de oxigen duce la halucinatii, fiind insa un element vital, NU poate fi considerat drog.
3. Oxigenul este "o otrava", pentru ca ...ARDE.
De la oxihemoglobina din sange si pana la respiratia celulara si procesele de oxido-reducere, etc, oxigenul face posibile arderile interne.
Asa e construita viata, foarte putin "ecologica", toate organismele vii avand "motoare" cu ardere interna, la fel de paguboase ca si cele din domeniul auto.
Concluzie:
Oxigenul este o "otrava" prin ceea ce face in organism, fiind insa un element absolut necesar vietii, nu poate sa fie considerat drog.
Cam atat de simplu e.
Wow. Albert Einstein.
Drogurile au halucinogene de aceea vedem viața în alt fel (halucinații)
Fără oxigen nu poți rămâne în viata mai mult de câteva minute...
Pun pariu ca crezi și în paranormal
Nu zic ca este o întrebare postească din contra.
Noi nu suntem de acord cu asta.
Du-te la cele 10585 cadliri anti in potriva drofurilor
Nu am gândit niciodată așa.
Otravă, ucidere, droguri, adevăratele droguri, a lua droguri, realitatea.
Ți se pare că dta gândești.
Doar ți se pare.
Pai asta e chestii. Daca noi ne-am adaptat (ca specie umana, dar si animalele) iar atunci cand consumam droguri, nefiind obișnuiți cu ele, se întâmplă de cele mai multe ori cazuri de deces (daca sunt consumate în cantități mari-cu oxigenul deja ne-am obișnuit in cantitati mari) De ce credeti ca unele droguri sunt FOLOSITE in medicina? (pentru ca ele calmeaza durerea? - nu cred - > asta ducandu-ma cu gândul ca si durerea nu e reala. De fapt chiar nu este. Durerea este "simțul" care este pus in funcțiune, sa zic asa, ca sa fim avertizați cand corpurile noastre sunt in pericol. Iar atunci consumam droguri, durerea, dispare, din ceea ce rezulta ca oxigenul este cel dăunător de fapt.
Care sunt adevaratele droguri?
As consuma si eu ceva, poate intru in "realitatea" aia unde nu mai vad intrebari stupide pe TPU...
Intr-adevar, durerea este doar o avertizare ea nefiind neaparat necesara. Cel mai simplu exemplu este acela cu plita incinsa.
Pui mana pe o plita incinsa si o iei imediat pentru ca te "doare". Daca nu ai simtii durerea, probabil ai tine mana acolo pana s-ar arde foarte grav.
Totusi, ce face ca durerea sa fie ireala? E pe cat se poate de reala.
Si ba chiar de asta unele droguri sunt folosite in medicina... Nu toate sunt folosite pentru a scapa de durere.
Ai tras ceva pe nas cred
Sau ai bagat iarba.
cu intrebari de-astea "deep".
Raspunsul este evolutia.
Viata a evoluat in functie de mediu, de ce ne inconjura.
Oxigen, apa, temperatura, clima, co2, etc,.
Viata a evoluat pe baza acestor conditii.
Cum sa fie otrava, cand corpul tau este produsul evolutiei, si a ce a avut el, in natura, sa se dezvolte.
Daca nu era pamant, si doar apa, probabil ca erai peste si aveai branhii.
Daca traiai pe alta planeta, care avea si sulf in compozitia aerului, evoluai dupa conditii.
Deci tu zici ca ii ia intre 70-100 de ani sa omoare un om; bunicul meu a murit la 101 ani.
Ce inseamna drog si ce inseamna droguri adevarate?
Dupa cunostintele mele oxigenul este ceva ce sustine corpul omenesc, atunci cand acesta este privat de oxigen devine instabil si nu mai functioneaza.
Unele substante naturale sau create in laborator pot produce o modificare in corp incat sa percepi mai mult din realitate, din ceea ce exista.
Sunt de acord cu tine pana la ultima propozitie, daca aveam sulf sau alt gaz toxic in atmosfera intr-o cantitate mai mare decat aerul nu evoula nimic, pentru ca nu putea trai ceva din care sa evouleze, nu putem evolua intr-un loc unde nu avem toate conditiile necesare. Noi suntem foarte norocosi ca ne-am nascut si am evoluat unde trebuie, cu oxigen destul, de aceea nu exista viata inteligenta pe Marte Venus si celelalte planete cunoscute, ca nu au conditiile necesare, oxigen, lumina apa si tit ce trebuie. Pana cand vin omuletii verzi sa ne viziteze, sau mai rau sa ne vaneze, pana nu apar planete asemanatoare cu a noastra sau altele cu substante si caracteristici favorabile vietii, inimaginabile de un om, nu putem spune ca orice poate evolua oriunde dupa bunul plac.
Vezi ca aerul e compus in principal din azot, nu din oxigen. Mai sunt si alte gaze
Cum sa nu evolueze nimic? ai zis ca nu exista viata inteligenta pe marte. Gen zici ca totusi exista viata acolo?
Ai fost tu acolo pe marte si pe venus sa vezi? sau a trimis cineva rovere cum ziceau care sa mapeze toata planeta, si la suprafata si la scoarta si sa zica 100% ca nu exista viata acolo?
Nici la noi evolutia nu a venit asa, bati din palme si gata omu. A durat ceva timp, cateva milioane de ani
Mie imi ajunge sa ma otravesc 70 -100 de ani! Fara sa apelez la adevaratele droguri!
Totusi, din cate stiu eu, nu exist a alte planete fara oxigen... unde ar trebui sa ne mutam sa traim 200 de ani?
PS.Solicita mutarea postarii la,, stiinta si filozifie'', poate gasesti pe cineva sa te lamuresca!
Dar, te-ai gandit vreodata ca oxigenul este viata, iar ceea ce noi mancam, bem, gandim, facem, este moarte usoara si lenta care tine 50-60 de ani in ziua de azi. Oxigenul e viata, restul sunt alegerile noastre care ne duc la pieire. Pt ca nimeni nu moare la o varsta fixa, dar toti inspiram cam acelasi volum de aer. Noi suntem diferiti, ca port, ca gandire, deci rezulta ca datorita alegerilor noastre viata se va imbunatati sau nu, de aceea si acea diferenta de 20-30 de ani intre mortile oamenilor.
Frate... dacă oxigenul este o otravă care ne „ucide", atunci... de ce murim dacă suntem deprivați de oxigen mai mult de câteva minute? de ce niciun fel de organism de origine animală nu poate supraviețui fără oxigen? Hmmm?
Și dacă „adevăratele droguri" ne-ar face să vedem „realitatea", de ce e realitatea diferită pentru fiecare? nu cumva fiindcă acestea sunt doar HALUCINAȚII?
Cred ca ai tras un part baban in urma contemplarii tale profunde. Asa-i?
"Daca noi ne-am adaptat (ca specie umana, dar si animalele) iar atunci cand consumam droguri, nefiind obișnuiți cu ele, se întâmplă de cele mai multe ori cazuri de deces (daca sunt consumate în cantități mari-cu oxigenul deja ne-am obișnuit in cantitati mari)"
Te citai.Dar ce stii tu este gresit, ca urmare nu ai dreptate.Ar trebuie cineva sa iti explice cum sta treaba, dar asa sa pricepi.Incerc eu nitel, nu stiu daca o sa fiu cat de cat clar sa poti pricepe.
Deci noi oamenii si animalele cum spui tu, ai omis sa spui si plantele, nu ne'am adaptat cum spui, ori crezi tu la concentratii mari de oxigen.
Viata aparu pe planeta dupa ce au existat aceste conditii, adica oxigen si etc.Mai simplu spus nu am aparut noi prima data b,apoi aparu si oxigenul multi fac confuzii de genul asta la greu.
Deci nu am aparut noi, sau viata si dupa aparu conditiile actuale sau cele care puteau sustine viata.
Planeta avea aceste conditii inainte de aparitia vietii, viata sa pliat pe conditii, nu invers.
Daca aopareai tu primul ce anume respirai? Ori poate tu crezi ca initial viata nu avea nevoie de oxigen asta e tare de tot.
E ceva, adica anumite teorii cae sustin ca initial nu era oxigen, dar eu ma indoiesc de asa ceva.in sf teoria spune ca ar fi existat ceva viata care nu avea la baza oxigenul,apoi aparu ceva plante care eliminau in procesele lor fiziologice oxigenul,asa ca viata respectiva a fost distrusa,apoi inlocuita cu alta care folosea oxigenul in proceselor lor fiziologice.
Dar indiferent care ar fi adevarul viata actuala aparu dupa ce aparu oxigenul,deci nici vorba sa poti spune ca viata actuala s-a adaptat la prezenta oxigenului ca si cum noi respiram altceva,apoi aparu oxigenul si ne'am adaptat.
Viata aparu in conditiile astea,deci daca ar fi fost alte conditii nu am mai fi fost noi acum aici,deci nu ai fi avut ce respira,sau ce folosi.
Oxigenul nu este otrava,nu patesti nimic folosind oxigen in conditii normale.
Daca in schimb folosesti concentratii mari,aia da te arde dar asta se intampla cu toate am putea spune. Daca consumi mancare multa te ingrasa,nu mai poti te misca bine,te prinde animalu de prada si te haleste.
In mod natural orice omul consuma este bun,nu-ti face nici un rau.
Ce spui tu alea sunt substante in concentratii mari,concentratiin care normal nu se gasesc in natura,noi le facem,deci daca e sa vorbim de viata la modul general nu ne face nimic rau,aproape,ca sunt si plante otravitoare,dar pe care nu le consuma nimeni.
Durerea este reala,daca nu era mureai de mult este intr-adevar un simt dar este real,sunt informatii de la locul respectiv care arata ca acolo se intampla sau s-a intamplat ceva anormal,ceva rau,sa te faca sa remediezi situatia.
Deci oxigenul nu este daunator deloc,nu are cum. Poate daca ar creste concentratia lui in atmosfera atunci da,insa ar distruge toate formele de viata, am disparea.
Cand consumi droguri de fapt durerea aia nu dispare, cum ziceai si tu daca durerea nu-i reala, luam ce spui tu, deci daca nu-i reala cum sa dispara? Deci tu nu mai simti pentru ca acea substanta iti blocheaza informatia, de aia.Organismul este plin de nervi care duce informatii de peste tot la creier.Cand folosesti un drog,alaface sa amorteasca,sa iti cum sa zic inactiveze acei nervi,ca urmare ei nu mai transmit informatii la creier si nu mai simti durere.
Dar aceste droguri nu se gasesc natural,astea sunt facute de noi oamenii, scoase si folosite in concentratii mari, concentratii care iti fac bine doara pe termen foarte scurt. Daca continui sa iei acele substante o sa aluneci in alta parte, te duci la fund incet dar sigur
Oxigenul nu este daunator deloc, ba daca cumva te privezi de oxigen te duci pe alta lume oxigenul este daunator doara daca maresti concentratia, altfel la cat este acum stai fara grija cat traiesti. Fara oxigen esti mort
"3. Oxigenul este "o otrava", pentru ca ...ARDE." Oxigenul NU arde, intretine arderea, este o diferenta mare. In prezenta sa si in cantitatea necesara aproape orice arde. Deasemenea el intretine viata; am aflat ca sunt si vietuitoare care traiesc fara nevoia de oxigen, dar sunt exceptii care dovedesc posibilitatea prezentei unor astfel de vietuitoare pe alte planete lipsite de oxigen. Posibil ca oxigenul sa fie o "otrava" pentru acest tip de viata, de asta nu am aflat!