| EmaS a întrebat:

V-ati gandit vreodata ca prin raspunsurile date de voi, aici, puteti sa influentati viata cuiva intr-un mod pozitiv sau negativ?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Da, bineînţeles.
Recunoaştem sau nu, încontinuu inevitabil ne influenţăm unii pe alţii. Voit sau nu, conştient sau inconştient, mai mult sau mai puţin, pentru o scurtă perioadă de timp sau pentru toată viaţa. Orice acţiune de-ale noastre are un efect în mintea, inima, viaţa cuiva. Este imposibil să nu lase o urmă oricât de mică.
Şi da, încerc să influenţez negativ de la "puţin" spre "deloc". Sper să şi reuşesc.

43 răspunsuri:
| EmaS explică:

BigBang
Imi place cum gandesti.Si eu ca si voi ceilalti,imi rup zilnic din timpul meu cu scopul de a ajuta pe cei mai tineri care se confrunta cu diferite situatii,si eu avand mai multa experienta pot sa spun ca din fiecare experienta am avut de invatat cate ceva,si am devenit mai matura. Sper ca impreuna,fiecare sa gasim cele mai bune solutii pentru ca ei sa invete mai bine din greselile altora,decat sa simta pe pielea lor consecintele. Sper ca fiecare dintre noi sa ne aducem aportul ca ei sa aiba o viata mai buna, mai linistita, plina de impliniri pe toate planurile.

| EmaS explică:

Viseu
Fiecare cu rolul lui.Nicidata nu strica putin amuzament.Ne mai descretim si noi fruntile.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Cui îi pasă? Lumea trebuie să înţeleagă că, atunci când iese din mediul virtual, revine la viaţa reală care n-are nicio legătură cu părerile unor oameni care stau ascunşi în spatele unui ecran.

Apache
| Apache a răspuns:

Da m-am gandit ...si daca ajut poztiv bine. daca nu, atunci si mai bine!
. pana la urma ajut pe cine merita, si critic pe cine chiar merita!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Da. Asta e si motivul pentru care evit cu incapatanare sa dau "sfaturi populare" raspunzand intrebarilor foarte personale. Nu ca mi-as face vreo iluzie ca sfaturile ar fi si urmate, dar, chiar nu tin neaparat ca cineva care nu e in stare sa-si rezolve propriile probleme sa-mi reproseze apoi ca nu i-am dat raspunsul pe care il dorea.
Tu nu ai observat ca majoritatea zdrobitoare a celor care vor sfaturi asteapta NUMAI aprobarea cuiva si nicidecum parerea de bun simt?
Asa ca, raspund cu drag si spor la intrebari de cultura generala sau ceva, tocmai ca sa nu "influentez" pe nimeni.

| FucktheSystem a răspuns:

Sincer, îmi e milă de oamenii care se lasă înfluențați de opiniile unor necunoscuți, îmi e milă rău.

| DianaScorpio a răspuns:

Da, m-am gandit. Tocmai de aceea in general nu scriu decat ceea ce realmente gandesc ca este corect si trebuie facut.
Insa cei ce citesc raspunsurile celorlalti useri, ar trebui sa isi cunoasca clar principiile si sa nu se lase atat de usor influentati.

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Probabil de aceea stau numai pe la Ştiinţă şi Filosofie.

| Hăgiul a răspuns:

Mie sincer imi pare rau de aia care se lasa influientati. Si nu mi-e mila despre faptul ca isi pot strica viata datorita site-ului acestuia, ci despre amaratul creier care sta acolo si nu este folosit.

| Laminin a răspuns:

Hey!
da, m-am gandit! happy
Gbu :]

| BigBang a răspuns:

Da,bineinteles! Sunt foarte constient de aceasta probabilitate si tocmai de aceea cand dau un raspuns o fac in mod nepartinitor.
Probabil si/sau posibil sa nu fie ceea ce cauta unii, insa prefer sa fiu obiectiv decat sa produc erori care mai tarziu sa se lase cu repercusiuni.Desigur,sa gresesti, se mai intampla.Asta e,important este sa iti asumi greselile si sa inveti din ele,ca data viitoare sa nu le mai repeti.
Pozitiv:depinde de perspectiva fiecaruia ce cauta, unii prin pozitiv, intelegand negativ.Caz in care"nu cred ca ii ajut".Ci incerc sa-i influentez spre"rau",daca se poate, daca nu,"sa fim sanatosi".
Ema, parerea ta care este?
salut

| BigBang a răspuns:

Ema
Modul in care te-ai exprimat, m-a ajutat in mod clar, sa reflectez asupra problemei.
Ai dreptate in cele spuse de tine.Educatia si invatamantul, ar trebui sa beneficieze de o mai mare atentie.Si,aici nu ma refer la educatie fortata,ci pregatirea individului,pas cu pas, pentru "experienta vietii". Pana la urma, schimbarea apare atunci cand se incepe de la individ si nu de la societate.salut

| Bezea a răspuns:

Sansele ca asta sa se intample sunt extrem de mici si sincer sper sa nu fiu eu persoana care le schimba viata fie intr-un mod negativ sau chiar pozitiv.

| PetreConstanta a răspuns:

Nu ma baga in seama daca raspunsul meu nu este pe gustul tau Te supara adevarul? Eu nu ma supar

| Azazel_2358 a răspuns:

Nu si nici nu-mi pasa...nu pot sa zic altceva decat ce gandesc doar pentru a influenta pe cineva la asa zisul bine

| AdelinaC a răspuns:

Da,chiar daca persoana respectiva nu lasa sa se vada asta este aproape imposibil sa nu il influentam.Sa fim seriosi, pe toti ne deranjeaza un raspuns rautacios si ne face sa ne simtim bine un raspuns inteligent.Intr-adevar,aici este o lume virtuala dar ceea ce scriem noi releva personalitatea noastra reala pentru ca in spatele unui ecran se afla o persoana fizica reala.Ar trebui sa ne gamdim mai intai...noi cand avem o problema cum ne place sa ni se raspunda? si de abia apoi sa postam si noi.Sunt aici destule intrebari puse in gluma si nu se obliga nimeni sa raspundem la ele,insa sunt destule care noua ni se pot parea niste prostii dar pentru cei care le adreseaza sunt importante si orice raspuns poate influenta,chiar si o parere.

Eu am fost patita odata sa intreb ceva(pe un site ortodox, nu aici) si lumea(sau pardon, sfintisorii de barbati-asa cum sunt vazuti ei in ortodoxie)in loc sa ma calmeze mai rau punea sare pe rana.Nu o sa uit niciodata cat am plans atunci si nici acum,cu toate ca a trecut un an nu mi-am revenit complet adica eu si acum ma tem de casatorie,de baieti, am o parere proasta despre mine, din cauza a celor spuse atunci m-am indepartat si de Biserica...In fine, vreau sa spun ca inteleg la ce te-ai referit cand ai pus intrebarea asta, dar din pacate multi ignora faptul ca in spatele unui ecran sunt persoane reale...

Răspuns utilizator avertizat
| InnocentSmile a răspuns:

Desigur.cel mai bine ar fi sa influentam respectiva persoana intr-un mod pozitiv, nu negativ! insa nu avem de unde sa stim cum primeste fiecare informatia acelui raspuns.
pupici mici:*

| 1fluturas a răspuns:

In mod normal ar trebui sa dam raspunsuri pozitive si la obiect,dar se intampla de multe ori sa judecam persoana care pune intrebarea si sa raspundem ironic,sarcastic sau in bataie de joc. Uneori putem influenta negativ mai ales daca persoanele care intreaba sunt minore si au mai putin discernamant, din cauza asta ar trebui sa fim mai responsabili cand dam un raspuns, niciodata nu se stie cum interpreteaza interlocutorul nostru mesajul. Chiar am citit un mesaj aici pus de un pusti "ce metoda de sinucidere mai sigura exista?".Ori era cineva pus pe shoti ori putea fi reala intrebarea crying((

| vlad_4949 a răspuns:

Cred ca si itrebarile ar putea sa ne influenteze pe noi!

| lplostonyou a răspuns:

Este posibil,mai ales daca persoana la care ai raspuns se lasa influentata, manipulata si nu are propria imagine asupra vietii si a lumii inconjuratoare, altfel nu cred happy

| GoguSteriade a răspuns:

Daca influentez viata cuiva in mod pozitiv aici, ma bucur. Daca o fac in mod negativ, ma bucur si mai mult. De ce? pentru ca dau raspunsuri sarcastice celor care chiar merita asta si daca merita, de ce m-ar deranja cum ii afecteaza?

| TMI85 a răspuns:

Da,dar raspunsurile date de noi sunt niste sfaturi sau idei,cel ce primeste raspunsul culege doar ce vrea din el si il poate lua doar ca pe un sfat si atat,nu poti influenta pe cineva care nu cunosti personal, cei care se lasa influentati doar de niste cuvinte, inseamna ca ei nu au o perspectiva despre viata si despre ei insasi!

| stress a răspuns:

Nu ai cum sa influentezi viata cuiva in mod pozitiv sau negativ. raspunsurile sunt doar un punct de vedere al cuiva, asta nu inseamna ca ii forteaza pe ceilalti sa tina cont de raspunsurile lor pentru a ii influenta. totul depinde de acea persoana daca vrea sa fie influentata sau nu de ceilalti.

| yasser25 a răspuns:

Nu, funda?

| ღViS3CoLoRaT3ღ a răspuns:

Da,m-am gandit insa de obicei ii influentez viata intr-un mod pozitiv/... doar pentru asta e facuta site-ul

| Evans a răspuns:

Da happy Desi sunt nou pe TPU cunosc site-ul de foarte mult timp.Incerc sa dau raspunsuri cat mai multe dar unde stiuwinking nu ma bag in alte domenii si sa dau raspunsuri gresite big grin

Funda big grin?

| luvisluvbby a răspuns:

Nu nu m-am gandit.

| schindlerww a răspuns:

Daca as da un raspuns sarcastic, cu siguranta nu ar fi pentru o intrebare normala, ar fi pentru una nefondata. Astfel, daca este vorba de gluma, "vrajeala", este clar modul de gandire al persoanei ce a intrebat. Cu siguranta ca aceasta va reactiona ca de obicei: injura putin, rade de glumele ei si apoi trece mai departe.