| Lili_4370 a întrebat:

V-ati gandit vreodata, ca prin raspunsurile date pe acest site, ati putea schimba complet viata unui tanar, aflat in plina dezvoltare si fara un sistem solid de valori?

Răspuns Câştigător
| Vizitiul a răspuns:

Da, m-am gandit la acest aspect, dar nu-l pun in practica numai acolo unde este cazul, acolo unde simt ca, in spatele cuvintelor exista autenticitate. Dupa parerea mea, tinerii din ziua de azi, nu mai asculta nici de parinti, daramite sa mai deprinda vreo paradigma din vreun text virtual. Posteaza ce posteaza pentru a capta atentia. Asta fac cei multi, dar exista si minoritate. Minoritate pentru care merita sa pui suflet intr-un raspuns, si sa fii atent la continutul textului pe care-l postezi. Sansele ca un tanar novice pe ale vietii cai sa -si contruiasca gresit drumul gratie unor texte de pe net sunt infime, dar exista. Daca tot e, o sa spun ce am in gand, chiar daca o sa ma trezesc cu injuraturi pe privat sau jigniri direct pe site. Unele sfaturi sunt bune pentru copii, dar nu in totalitate. Unele sunt mult prea bune pentru a intelege un copil la o anumita varsta, si n-o sa se aleaga decat cu incertitudini, ceva mai grav. Nu putem da un sfat pe masura pentru ca nu cunoastem cum este omul de fapt, nu cunoastem mediul in care a vietuit si vietuieste. Nu cunoastem care-i cu adevarat problema lui, nu stim cu exactitate daca ne minte sau nu prin postare, nu de fiecare data, se mai si descopera. De unde stim noi ca, dand un sfat la o anumita intrebare (un sfat pe care noi il credem pertinent) nu afecteaza alte parti gingase ale tanarului? De asta vorbesc despre mediul de viata si cunoasterea persoanelor in cauza. Cele mai bune si utile sfaturi se dau intre oamenii care se cunosc si vietuiesc impreuna. Bine, exista legaturi puternice si pe internet, dar trebuie sa existe confienta aici mai mult ca oriunde. Ok, dupa toate astea, ne retragem de pe TPU?

9 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Da, bineinteles. Tocmai de aceea incerc sa fiu mereu cat mai atenta, precauta, cui si ce sfaturi dau, ca sa-i schimb viata/perceptia in directie buna/corecta, nu cea gresita.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Desigur. Păi altfel de ce-aş mai răspunde?

| Angel0 a răspuns:

Cam greu sa schimbi complet viata cuiva.
Daca nu are un sistem solid de valori si vine pe TPU o sa realizeze ca sint altii si mai rau decit el.

| Dmonik a răspuns:

Eu nu m-am gandit niciodata, ma crezi?

| AndrogynBeauty a răspuns:

Influenţe există de peste tot. Deschide televizorul, citeşte revistele şi ziarele şi vei fi influenţat negativ prin proastele modele umane care se transmit prin intermetiul acestor mijloace media (dar care fac audienţă la TV, vând ziarul şi revista). Culmea e că toate acestea le sunt adresate, cu precădere, tinerilor, adolescenţilor. Spre deosebire de aceste medii de informare, TPU, prin caracterul său non-profit (la nivel de utilizatori), este mult mai puţin nociv. Aaa, că mai există şi derapaje, da, nu zic nu, dar sunt mult mai rare şi evidente (uşor de categorisit ca neimportante) decât mesajele negative transmise de media orientată către profit. Sunt oameni aici, pe TPU, care chiar îşi dau interesul pentru cei ce pun întrebările; chiar poţi învăţa din experienţele lor şi, repet, totul fără vreun cost. TPU este valoros şi măcar pentru faptul că afli înainte dacă placa de păr de la Remington merită banii sau nu, şi măcar pentru că, adolescent fiind, vezi întrebările şi răspunsurile adolescenţilor şi ajungi să conştientizezi faptul că nu eşti singur, că şi alţii au problemele tale şi vezi cum au făcut ei ca să treacă peste ele. Eu zic că un loc ca acesta, în care să poţi discuta liber, la adăpostul anonimatului (dacă doreşti asta), cu persoane ca şi tine, este foarte valoros.

| RUMBURAK a răspuns:

Un tanar, aflat in plina dezvoltare si fara un sistem solid de valori nu ar trebui sa-si organizeze viata si sa ia decizi in functie de raspunsurile primite pe acest site.Salvarea este in cultura si informare.

| muzicalBoX a răspuns:

Da si nu deoarece unele raspunsuri sunt date la misto.

| ioana_6047 a răspuns:

Da, eu m-am gandit ca prin raspunsurile primite de pe acest site pot ajunge sa fac si lucruri urate, unele raspunsuri care poate sunt date aici doar in joaca pot afecta viata fiecaruia.sad

| Michelle_5585 a răspuns:

Da m-am gandit pentru. ca am patit si eu.Am pus o intrebare si mi-au raspuns in bataie de joc. m-am simtit foarte prost in momentul de fata.adica nici nu te cunosc si te judeca fara sa stie cum esti tu de fapt.straight face Dureros.pentru. ca acest site este ca sa ne ajutam intre noi nu sa ranim oamenii.