Ridurile acelea sunt viata fiecarui varstnic. Fiecare rid este o intamplare nefericita, sau un zambet, un hohot de ras, un hohot de plans, o ingrijorare... Acestia sunt varstnicii care au trait frumos viata cu toate cele bune sau cele rele si, acestia sunt varstnici frumosi, senini. Sunt insa chipuri cu riduri adanci, cu chipuri aproape schimonosite, cu o privire rea, cu colturile gurii cazute...chipuri neplacute vederii. Acestia sunt varstnicii cu patimi grele, neingaduitori, necrutatori, etc. Cred ca putem citi viata aproape fiecarui om vazandu-i ochii si ridurile.
Sincer chiar mi-as dori sa pot face asta, desi recunosc ca uneori mai "citesc" gandurile celor din jurul meu.Bineinteles ca chipul unui batran este mai expresiv decat al unui tanar pentru ca el este oarecum stabil emotional pe cand un tanar isi poate schimba dispozitia imediat
Cel mai bine e sa stii sa iti ascunzi emotiile negative si sa le dai frau liber celor pozitive
Nu intamplator portetele de batrani ale marilor pictori sunt mai bogate in intelesuri, sunt adevarate meditatii pe tema timpului. Portetele tinerilor sunt un omagiu adus frumusetii intr-un moment de exuberanta a naturii.Se subliniaza astfel ideea ca toate varstele sunt frumoase, expresive si interesante.
Din punct de vedere fizic, la batranete ajungem o caricatura a ceeace am fost candva. Mintal, lucrurile sunt diferite, de la caz la caz, pentru ca vom ramane cu rautatea sau bunatatea gandurilor noastre ce le-am cultivat o viata intrega.
Ma uit la fetele de 14, 16 ani, la fata sunt f mature, de multe ori ma gandeam la asta
Sunt de acord cu tine, eu cel putin cand vad chipul unui om pot vedea cum este el cu adevarat mai ales ochii care sunt oglinda sufletului.chipul unui batran ascunde multe intamplari bune sau rele, bucurii si invataminte.trebuie doar sa stii sa privesti dincolo de trup
Sa sti ca este chiar interesanta intrebarea ta. dar totusi, faţa unui batran nu mai este asa de expresiva din cauyatesuturilor care imbatranesc si ele si se laasa in timp. Gandeste+te cum ar arata un om daca ar trai 200 de ani...
Un om in varsta este mult mai intelept decat unul tanar, deci un om trecut prin multe.