Asta e primul raspuns al meu [mi-am facut cont acum 10 minute]:
Eu, personal nu cred ca omul ar avea un scop in aceasta viata. Unii tind spre a avea o familie, altii spre a avea un job bun, altii sa aiba bani, altii sa se distreze etc, insa eu mai bine le-as numi teluri decat scopuri.
Un astfel de tel am si eu:
Vreau sa fac ceva ce va aduce schimbari [pozitive] intregii omeniri.Inca nu m-am gandit ce anume dar as vrea ca sa gasesc tratamente pentru cele mai grave boli,sa demonstrez ca bisericile doar ne manipuleaza [ ca si multe institutii de altfel precum medicina, parlamentul, scoala dar intr-o masura mai mica], sa demonstrez ca longevitatea vietii noastre depinde de ce mancam, sa demonstrez ca plombele sunt doar niste bombe cu mercur menite sa distruga omul...
As mai avea mai multe de spus dar nu te voi plictisi.
Odata va suna ceasul pentru fiecare.Nu vor mai fi zile cu soare, ore, minute,secunde.
Tot ce ai adunat vor trece in mainile altora; bogatia,celebritatea se vor risipi ca fumul de tigara; Nu va mai conta ce ai avut sau ai datorat; pica resentimentele, gelozia,frustrarea nu vor mai fi; la fel sperantele, ambitiile,planurile si promisiunile tale vor expira; victoriile si esecurile care pareau atat de importante vor fi uitate; la sfarsit nu va mai conta de unde vii si unde te-ai asezat; nu va mai conta dace esti frumos sau inteligent;
Te vei intreba acum ce va conta?
Cum va fi masurata valoarea vietii tale?
Nu va conta ce ai cumparat ci ce ai construit; nu ce ai luat,ci ce ai dat; nu va conta succesul ci ce ai lasat in urma; nu va conta ce ai invatat,ci ce i-ai invatat pe altii;
Va conta orice gest de integritate,compasiune, curaj ori sacrificiu care i-a ridicat, i-a insufletit, si i-a facut pe ceilalti sa-ti urmeze exemplul; nu va conta compententa ci caracterul tau; va conta nu cati oameni ai cunoscut, ci cati iti vor simti multa vreme lipsa;
Sper ca te-am ajutat.Salut! Apropo buna intrebare.Si scuze de greseli.
Scopul meu este sa ma simt bine, sa am servici, o familie si sa ma distrez!
Paa...
Sa imi fac datoria la servici apoi vreau sa intru in armata tot ca sofer pe camion - trailer sau autobuz si daca ma satur pot opta pentru opozitiile la guardia civil (jandarmerie de trafic, patrula normala, etc).
Ma uit la raspunsurile voastre si cred ca aveti scopuri cam mici pe care aproape fiecare dintre noi le va avea.
Gen :familie, casa, serivici...
Eu cred ca scopul tutror in viata este sa ajute comunitatea. Sa ne ajutam intre noi si sa facem ca lucrurile sa mearga in tara asa cum fac cei care protesteaza impotriva proiectului Rosia Montana si a cainilor maidanezi. Fiecare sa faca ceea ce se pricepe si ceea ce-i place (sa-si urmeze visul) dar avand ca scop intrajutorarea. Cel putin asa gandesc eu...
Pe primul loc este să devin o avocată de succes, iar pe locul doi, dar nu cel din urmă să-mi întemeiez o familie frumoasă(de preferabil un viitor soț cu bani, carieră , eu merg pe zicala "Banii aduc fericirea!"!
Concluzia? Să duc o viață fără griji, să-mi fac toate poftele...doar o viață am până la urmă!
Care e scopul tău?
Sa ma perfectionez.
Nu vreau sa am un loc de munca stabil, vreau sa castig cat mai mult, sa aspir la mai mult si nu-mi stabilesc un tel fiindca s-ar putea sa imi intrec asteptarile.
In general, doresc sa ma distrez, lasand la o parte munca si mai gustand din viata in drumul spre succes, fiind sigur ca o sa ajung undeva.
Reformulez pentru tine:
V-ati inteles scopurile vietii voastre? Daca da, care sunt acelea?
Acum poti sa-mi raspunzi?
Habar nu am dacă am un scop sau mai multe. Și nici nu mă strofoc să aflu. Pur și simplu, supravietuiesc și-mi trăiesc viața.
V-ati inteles scopul vietii voastre? Daca da, care e acela? de la varsta de 13 anisori sa tintesc mereu Sus si sa traiesc mereu fericit / inplinit
Daca stau sa caut un scop vietii,viata va trece pe langa mine inainte sa-l gasesc...
acum sa fiu sincer,obiectivul meu este sa devin politician, sa-mi creez propriul meu partid politic, sa dau o lovitura de stat si sa instaurez dictatura, nimic complicat, nu?
Scopul vietii mele este sa fac orice pentru a nu ma plictisi, indiferent daca asta imi face bine sau nu.
anonim_4396 întreabă: