| Sebastian74 a întrebat:

V-ati intrebat vreodata ce-ar insemna realitatea daca oamenii ar fi capabili sa citeasca viitorul?

9 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Viitorul nu prea exista, asa ca e greu de "citit"...

| T0T a răspuns:

Viitorul ți-l faci și tu, nu numai factorii din jur. Să zicem că baba cloanța îți zice că mâine vei fi lovit de o mașină. Tu vei sta numai în casă la etajul 4 toată ziua. Deci ce a spus baba cloanța s-a adeverit a fi fals. Nu va exista niciodată ceva cum ar fi citirea viitorului și chiar prin absurd de ar exista ar fi realizabil fără să știi ceea ce va fi că deja dacă știi îți vei schimba deciziile și îți vei influența viitorul într-un mod diferit.

| Mayhem666 a răspuns:

Da, m-am intrebat asta, si nu cred ca ar fi prea placut sa stii ce ti se va intampla, ca o sa stii cand o sa mori si nu o sa ti se mai para viata interesanta din moment ce stii ziua in care o sa te duci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Peste cel mult 200 de ani, cand umanitate va fi o civilizatie interstelara, oamenii vor dobandii capacitati ale constiintei si tehnologii foarte avansate care vor permite oamenilor sa vada in viitor si desigur sa calatoreasca in viitor sau in trecut. Oricum nu se va schimba nimic..Stai fara grija.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbesti de parca ai sti deja ce se va intampla. Eu unul cred ca mai de graba nu mai apuca omenirea 200 de ani decat ce ai spus tu. laughing

| MihaiGe a răspuns:

Cred ca ar fi ceva foarte ciudat, mai ales daca toata lumea ar stii viitorul nu cred ca ar mai fi ceva interesant.

| DinuStie a răspuns:

Nu se poate vedea viitorultongueoti doar sa călătorești in el.Dar nu sa il si vezi înainte sa se întâmple. Daca ai fi pus sa alegi intre 2 drumuri in viață, neștiinduți viitorul poți sa faci cealaltă alegere si îți schimbi viitorul...Dar nu poți sa vezi asta înainte de a se fi întâmplat.Cat despre călătorirea in viitor...Aceasta este posibila cu ajutorul teorii relativități generalizate, Aceasta spune:Cu cat mai repede mergi prin spatiu, cu atât de repede mergi prin timp, deci sunt proportionale.

| T0T a răspuns (pentru DinuStie):

Că tot te-am prins, de mi-ai comentat la un răspuns și nu am mai avut modul de a îți răspunde.

"În relativitatea restrânsă, ceasurile care sunt în mișcare în raport cu un sistem de referință inerțial se mișcă mai încet. Acest efect este descris exact de transformările Lorentz."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Dilatare_temporal%C4%83

Din câte văd în relativitatea generală dilatarea timpului este pusă mai mult pe seama apropierii de o sursă cu câmp gravitațional, decât pe mișcare.

| DinuStie a răspuns (pentru T0T):

Este si pe mișcare... când e un camp gravitațional foarte puternic cum ar fi o gaura neagra, timpul trece mai greu acolo decât pe Pamant... Daca mergi foarte repede prin spatiu, mergi mai repede si prin timp(In comparație cu cineva de pe Pământ).Dar, apare întrebarea. Daca mergi cu o viteza foarte mare orbitând un obiect cu camp gravitațional foarte puternic.Ce se v-a întâmpla?