Ba da,omul nu e programat sa se adapteze la lumea din prezent,omul e inca acolo in pesterea unde asteapta sa vaneze si sa culeaga fructe,legume,sa se reproduca, tehnologia a evoluat nu omul, de asta sunt atatea cazuri de depresie, sinucideri, obezitate, suferinta, boli, Donsavas are dreptate Ne naștem cu un anumit tipar temperamental, nu cu o personalitate completa. ADN ul si psihicul nostru ce tine de normalitate ne face sa percepem lumea intr-un anumit fel in care probabil ca se dorește
Ne naștem cu un anumit tipar temperamental, nu cu o personalitate completa. ADN ul si psihicul nostru ce tine de normalitate ne face sa percepem lumea intr-un anumit fel in care probabil ca se dorește. Imi place intrebarea ta si Da, m-am gandit. Nu degeaba exista oameni nebuni pe pământ și atatea animale. Nebunii sunt doar diferiti si nu se încadrează în mentalitatea noastră iar ființe pot exista si in mediu extratereștru de vreme ce universul e infinit, cu un alt creier, cu o alta minte.
Omul e programat sa gaseasca un sens in viata, sa-si caute creatorul sau provenienta, sa tinda doar spre bine ca de rau e satul.
Clar e că suntem predispuși să avem așteptări de la lumea/mediul în care trăim. Așteptări care s-au format genetic în milioanele de ani după care am fost modelați de evoluție. Deci ceea ce percepem noi e corect, doar nu e în consecință cu așteptările normale dictate de toți anii ăia de evoluție. E și normal, fiindcă ne-am modificat artificial mediul de trai cu o evoluție tehnologică forțată, evoluție artificială care pe scara evoluției naturale, în comparație s-a petrecut instant, evident, noi, ca ființe care încă evoluăm pe cale naturală, am rămas mult în urmă. Am ajuns într-o discordanță totală între mediul natural pentru care ne-am adaptat natural și mediul artificial pe care ni-l impunem cu forța. Deci da, "suntem programați să vedem lumea într-un anume mod", dar... asta nu înseamnă că o percepem noi greșit, că "în realitate nu e așa", de fapt chiar așa este, așa cum o vedem noi, atât că e "defectă", e modificată artificial în ceva ce nu ar trebui să fie. Cu asta îți mai confirmi încă odată ca argument răspunsul la o altă întrebare de-a ta, de-a lui nenea "e=mc2" de fapt, cum că am intrat într-o eră unde suntem dependenți de tehnologie și e jale de noi.
Dar ești convins că omul a evoluat natural și a ajuns la nivelul la care e în ziua de azi fără nici un fel de intervenție exterioară?
Tot ce-i posibil, convins sunt, de știut nu pot să zic că știu ca fapt. Oricum nu suntem capabili de mai mult... Și dacă am fi avut "intervenții din exterior", sporadic, deși nu prea cred, tot cât ne duce capul am făcut și o să facem, tot la același nivel vom rămâne pentru mult timp. Asta dacă nu ne autodistrugem până acolo. Singura evoluție de care suntem apți este aia impusă de limitele construcției, complexității noastre în contrast cu mediul în care ne aflăm. Și aia este lentă, guvernată de micile diferențe de la individ la individ, generație după generație. Te întrebi de piramide, de Maiasi, de obiecte antice de o complexitate fenomenală pentru timpurile lor, de tot felul de semne, construcții și rămășițe care par a fi piese din design-uri ingenioase, de aia zici de "intervenții din exterior"? Păi ori pot fi pur și simplu minți geniale, ori coincidențe, ori interpretări greșite și exagerări, ori... pot fi "intervenții din exterior". Și dacă ar fi "intervenții din exterior", cât au durat și de ce nu am evoluat mai departe de acolo? Fiindcă atât putem, atâta complexitate și putere de rațiune avem, suntem până la urmă niște maimuțoi cu bețe, niște mamifere triste, niște animale la bază, până la urmă. Deștepte animale, dar, animale în final. Nu putem să ascultăm de rațiune în fața instinctului și a cerințelor primare. Până la noi descoperiri, da, biologic cred că ne-am dezvoltat fără nici o intervenție externă. Dar, la fel de bine, poate că ramuri sau toată viața de pe pământ or fi venit din exterior, din spațiu, nu am fost acolo nici acum câteva miliarde de ani în urmă, nici milioane, nici mii sau zeci de mii de ani în urmă, deci nu știu, doar cred ce îmi dictează rațiunea, "bunul simț", atât, cred în posibilități și în logică, în rațiune, în procentaje, în șansă, etc.
Noope cine esti tu si in special mediul in care traiesti iti va da o interpretare asupra lumii realitatea este greu de perceput intr-o lume in care fiecare are cate un interes( inclusiv tu) Deci esti modelat de experientele pe care le ai si pastrezi ceea ce te face unic personalitatea si caracterul pe care le creezi.
Sunt de acord cu seularts. Ne nastem cu un anume ADN, cu o anumita personalitate si predispozidie de a vedem lumea in care traim
ADN-ul tau e un sistem de programare. Iti creaza pana si comportamentul instinctual care se transfera automat din fiecare generatie. Realitatea nu e deloc ce credem noi oricum. Cauta teoria E8 si ai sa intelegi
Vernusio întreabă: