Nu imi e frica de moarte. Stiu ca intr-o zi va suna telefonul ca s-a dus mama-mare, care are aproape 90 de ani acum. Ca se va duce tata, care, deja jumatate paralizat, e jumatate mort. Ca intr-o zi va pleca si mama. Apoi sper sa urmez, firesc, eu. Dar daca nu va fi asa, ci altfel, stiu de pe acum ca nimic nu e intimplator si prin asta trebuie sa trec. Nu o sa ma mai intreb cu disperare: de ce mie? Sunt lectiile mele, crucile mele de dus. Ma stiu cu moartea bine, iar proximitatea ei m-a facut doar exceptional de viu.
Mai bine sa mori ca un om bun si sa stii ca ai trait si ai adus fericire in sufletul oamenilor decat sa traiesti ca un om rau bun cu multa ura.
Trebuie sa traim viata la maxim, sa facem din fiecare clipa o sarbatoare, sa nu ne fie frica sa indraznim!
Toata viata ne pregatim pentru moarte.
Moartea e eliberare. Stii melodia Now we are free (Lisa Gerrard)? E chiar despre moarte. Doar cand mori o sa fii liber, desi n-o sa mai existi, sa constientizezi, macar ai scapat de absolut orice te apasa. Baiul e cand ma gandesc la pufoşenia mea, ca nu vreau s-o las cuiva; daca as sti cand mor, as eutanasia-o inainte. Atat, in rest nu ma intere.
Si daca totusi dupa moarte mai e ''ceva'' si viata nu se sfarseste cu acea ce o numim noi moarte? Te-ai gandit la asta?
M-am gandit, doar nu ma arunc eu asa usor in necunoscut. Oricum ai da-o, viata dupa moarte e putin probabil sa existe, atat de putin ca e deloc. Nu exista suflet, si daca ar exista, nu exista bine si rau, iar daca judeci dupa intentii, "all dogs go to heaven".
Nu poti fi sigura 100% ca nu exista viata dupa moarte. Poti fi doar 90%.
Si pana la urma nu stie nimeni din cei in viata ce e 100% dupa moarte sau daca e ceva sau nu.
Dar sunt interpretari, filosofari, credinte, supozitii..si mie imi place sa cred ca mai e ''CEVA'' ca asta ii da sens vietii mele sau pentru ca asa a zis Iisus Hristos si toti marii intelepti, filosofi ai lumii, de exemplu multe carti de spiritualitate new age, esoterism sau cele de dezvoltare spirituala vorbesc despre existenta vietii dupa moarte..la fel poate si unii psihologi, la fel si crestinii, budistii, musulmanii etc
Marii invatati care se ocupau cu spiritualitatea spun ca e cel mai probabil sa existe ceva.
Si mai ales exista experientele NDE care nu sunt deloc de ignorat..chiar daca unii zic ca de fapt e doar''jocul'' creierului.
Faza e ca daca crezi ca e ceva dupa moarte dai sens mai bun vietii. Daca nu crezi cateodata poti sa intri in depresie.
Eh
Dar pe tine, Mada, vreau sa te vad dupa ce mor, in viata vesnica, te anunt ca ne vom intalni acolo. Tine minte asta.Vom vorbi noi.
"Marii invatati" credeau in existenta sufletului, nu? In cazul asta e logic sa crezi ca exista ceva dupa moarte, ca doar sufletul e imaterial si doar materia e supusa mortii, doar ca ce sa vezi? sufletul e creat si modelat de perceptie, iar asta nu exista in afara materiei/corpului.
Oky, daca ne vedem, dai un kiwi, ca suc din fructe de padure am de luat de la Ema, CinevaNou si nu mai stiu care.
Okey.Iti dau si o lada de kiwi si o sacosa plina de Lion, Snickers si Bounty, Big Joe.
''Pentru tine draga mea, ca sa te simti bine'' (in Rai))))))))
Fac carii, si la cati bani cer dentistii, cred ca-s posedati :)), deci n-o sa existe in rai. Fructe doar, desi Bounty e =p~, cocos...
Daca stai sa te gandesti, aproape in fiecare secunda iti pui un tel, astfel ca si daca ai muri la 150 de ani, tot nu ai facut tot ce ti-ai dorit. Mie mi-ar placea sa existe suflet, dar doar cateva momente dupa moarte, ca altfel te plictisesti, sa vad cum atomii care m-au compus la momentul respectiv devin caramizi in corpurile altora. Sa ii vad intr-o anumita culoare, cum se aseaza in alte organisme sau obiecte, si cum de acolo isi continua drumul. Sau sa fie ceva gen https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08, dar pana la inceputul lumii, oricare si oricum ar fi fost. 8-> Sonar no cuesta nada.
Fain.
Ce imi place melodia si clipul
Stiu ca ti-ar placea sa fii constienta si dupa moarte,dar sa fii spirit, nu mai nega asta, ca nu e adevarat.
Cine nu ar vrea sa traiasca si dupa ce mori? Intr-o alta dimensiune, existenta, plan etc?
Eu insa cred ca o sa traim si dupa.Asa a spus Iisus, iar eu tind sa-l cred tinand cont si de NDE si de filosofi sau maestri spirituali, profeti, invatati si tot felul de oameni cu intelepciune si har.
Totusi daca nu exista viata dupa moarte, nu am pierdut nimic ca am crezut in viata vesnica si Iisus..no?
Apropoe ce ti-au murit catelusii?
Mi-ar placea daca e doar o perioada, ca avand corp, nu imi permit sa merg sa vad toata lumea, asta poate fi usor atacat, asa ca stau cuminte in zona de confort. Daca ai trai in alta dimensiune, existenta, plan, etc, cel mai probabil ai uita ce ai fost in viata asta, si atunci care e farmecul?
N-am stiut ca este in curte un anumit virus (stiam ca astia "traiesc" si 1000 de ani, fara gazda) si au fost primii catelusi pe care i-am tinut, nu stiam ce si cum cu puii de caine, asa ca fix la 3 luni, cand mama a incetat sa-i alapteze, adica sa le dea anticorpi, s-au imbolnavit. Popular boala se numeste jigodie. Mi-a ramas doar catelusa, dar intr-un fel e bine, nu puteam sa-i tin pe toti 4, si nu stiu cat de bine i-ar fi grijit persoanele carora i-as fi dat. Catelusa e asa cuminte ca o pap, tătă, tătă, tătă.
Fain.
Eu am un motan alb cu negru de 1 an jumatate...e febletea familiei
Sa o cresti sanatos si sa te bucuri impreuna cu ea(cu catelusa)
Eu am avut caine Beagle dar ala era caine de vanatoare si facea in casa prapad plus ca nu prea dormea noaptea si avea chef de joaca si alergat..pff
Dar acum cu motanul nu am treaba,doarme mult,mananca, se uita pe geam, se urca pe dulap, e linistit. Asa imi place, lenes si linistit ca mine
Alintatul si printul casei
Si noi avem o mâţă, dar nu imi place. A adus-o mâţa vecinului la noi si tatal meu "vaai, hai s-o tinem". Nici nu stiu ce e, dar ma enerveaza ca-i grasa, de lenesa; la fel, mananca, doarme, mananca, doarme, si mai face treburile pe trotuar. Mi-e si mila de ea, ca a prins-o cainele batran de coloana, de nu isi poate folosi picioarele din spate. Nu imi plac mâţele de fel, sunt niste pufosenii, dar cred ca sunt o rusine pentru neamurile lor, tigru, ghepard, leopard, leu...
Eu le ador.
Mai ales motanii..al meu are o fata si niste ochi de nevinovat ca iti vine sa ''il mananci''
Oricum motanul meu, Fulg se aseamana cu stapanul la comportament...=)
Http://bit.ly/1WjHNcE Pufulicia e fix cea careia nu i se vede fata. Pozele sunt din iulie 2014.
Ce dragute sunt Si ce poze frumoase
Apropo de poezia chiftelutei. O chestie ma macina, n-am vazut toata lumea si n-o sa vad cum evolueaza, dar daca eram nemuritori, probabil nu era asa frumoasa, deci, asta este.
"I sit beside the fire and think
of all that I have seen
of meadow-flowers and butterflies
in summers that have been;
Of yellow leaves and gossamer
in autumns that there were,
with morning mist and silver sun
and wind upon my hair.
I sit beside the fire and think
of how the world will be
when winter comes without a spring
that I shall ever see.
For still there are so many things
that I have never seen:
in every wood in every spring
there is a different green.
I sit beside the fire and think
of people long ago
and people who will see a world
that I shall never know.
But all the while I sit and think
of times there were before,
I listen for returning feet
and voices at the door." - J.R.R. Tolkien
Mie mi-e frica.
Mi-e frica ca nu voi apuca sa ma mantuiesc. Sa fac tot ce mi-am propus in viata.
SI eu la fel
E tristut
Exact
Da,cred,normal.
Si imi place religia.
Aaa, pff, chiar ma asteptam la alt raspuns...
Si de ce ti-e frica de moarte? Oricarui credincios trebuie sa nu-i fie frica de moarte pentru ca stie ca ajunge langa Dumnezeu.
Si daca stii ca esti un pacatos si de asta ti-e frica de moarte, de ce nu retifici asta?
Nu mi-e frica de moarte neaparat, ci de moartea prematura, care vine inainte sa iti traiesti viata, sa te bucuri de ea si sa iti urmezi pasiunile, visurile etc.
Sa mori tanar e o tragedie, o adevarata tragedie.
Adum deja nu se mai leaga... Deci nu esti un credincios?
De ce nu se mai leaga? ce am zis?
Mi-e frica sa mor prea devreme,de tanar inainte sa fi apucat sa ma bucur de viata.(bucuria de viata NU inseamna distractii,cluburi,alcool, femei, trebuie sa mentionez asta)
Si da, cred in Dumnezeu, sunt crestin.
A...,nu stiu ce sa spun...
Dar stiu sigur ca in Biblie scrie ca trebuie sa-L iubesti pe Dumnezeu cel mai mult si daca o faci, automat vrei sa ajungi langa El cat mai repede(cand vrea El) => nu vrei sa stai pe Pamant decat daca vrei sa aduci la pocainta alti oameni, sa faci "roade". La asta te-ai referit?
M-am referit ca viata asta pamanteana e foarte scurta si plina de greutati si ca in orice clipa poate veni moartea si te poate lua pe neasteptate poate nepregatit pentru intalnirea cu Dumnezeu..sau poti sa mori de tanar inainte e a te fi bucurat frumos de viata..Si am zis ca mi-e frica de asta, de a muri tanar, nepregatit.Mai am multe de citit si de invatat in aceasta viata..nu neaparat ca nu vreau sa fiu langa Dumnezeu.Dar El decide cand e timpul si mai ales viata asta a fost data si cu scopul de a te bucura de ea(NU in moduri negative ci pozitive, asa ca un exemplu simplu:sa te joci cu un animalut frumos, care iti place, e si asta o mica bucurie a vietii)
In fine am zis ca mi-e frica de moarte momentan.
Si v-am intrebat si pe voi daca va e frica daca ati muri acum.
Acum intelegi?
Salut.
Da, inteleg. Dar stai linistit ca daca mori si ajungi in Rai o sa stii tot despre Pamant si Univers.
Grabestete si pocaiestete daca esti credincios
Bafta!
Crede-ma o ard in asa fel incat nu regret daca mor acum.O gluma buna intre prieteni era ca imi iau motor si bag in mine numa jack si iarba.De ce? pai cand ma deschid aia sa doneze organe sa fie praf.Live as long as you can How you can.Be happy life is to short to be sad.
DE ce sa-ti fie frica de moarte? De ce sa-ti fie frica de ceva ce nu exista cat timp existi tu, iar cand ea exista nu mai existi tu?
Neeeeee...glumesc . Pararea mea e sa traiesti la capacitatea maxima.CE vreau sa zic e ca trebuie sa faci tot ce faci cat de bine poti sa nu ramai cu gandul ca ai fi putut sa faci mai bine.Si bucura-te din orice. Orice e frumos si orice poate fi apreciat parerea mea...
Nu moartea in sine e rea!
Ci faptul ca noi toti suntem efemeri, fragili. Printr-un oarecare incident, cat de simplu, ne trezim orbi, surzi, schilozi, si putem ramane fara amintirile dragi. Asta ma ingrozeste