Inteleg intr-un fel cum vezi tu lumea spirituala, dar nu in totalitate, nu am cum sa fiu in pielea personajului.
Si eu pot spune ca ma bucur mai mult cand vad oameni fericiti cu principi si directi, oameni care stiu ce vor de la viata.
Oameni pentru care este mai important sa aiba langa ei alti oameni, sa socializeze si sa ajute.
Ca pana la urma contam doar pentru noi ca rasa si neam.
Oameni care traiesc fara "injecti".
Dar nu-i nimic anormal sa iubesc tot ce este material atata timp cat este un fenomen global.
Traim intr-o lume materiala, tu ca sa poti socializa acum cu mine, ai nevoie de bani.
Totul se invarte in jurul banilor, vrem nu vrem traim intr-o lume materiala, bani ne sunt atat scop cat si mijloc.
Bucura-te de peace in haven si lasa gargara pe marginea spiritualitatii a caror raspunsuri mi se par directionate deja de felul in care ai pus intrebarea.
Aleg prima variantă. PEntru că eu oricum mă plimb aşa mai singurel, chiar şi când sunt înconjurat de oameni. Majoritatea mă plictisesc. Dar să zicem că m-aş bucura de un câine comunitar sau de o furnică.
Aceiasi gargară manglită din biblie pentru alde gură cască, săraci si idioti care crede că stă cu scula mai ţeapănă decat cei cu bani.
Ambele. si daca nu se poate, aleg prima varianta; la urma urmei, orice are un pret.
Nu la asta ma referam.
Stiu ca nu ma crezi (asta e) dar pe mine chiar ma bucura mai mult sa vad o furnica, niste copaci si un lac cu rate decat sa am o masina bengoasa si o casa mare.
Si nu pentru ca ma invata Biblia sau altceva. Ci pentru xca asta simt.
Hai serios nu te iubeste nimeni mai lasa vrajeala banii cumpara orice lucru, care sta cu tine fara banii vreau sa o vad si eu
Binenteles ca pacea si dragostea interioara sunt minunate si nu as vrea sa pierd niciodata acesta bucurie pe care o simt defiecare data cand sunt implinita spiritual, dar recunosc ca imi doresc o casa frumoasa unde sa ma simt bine, nu am carnet dar imi doresc si o masinuta decenta si bani pentru a-mi permite sa traiesc decent si sa vizitez multe locuri din acesta lume
Eu as aleg implinirea spirituala deoarece daca ma plimb cu o masina si dintr-o data e se strica n-am cei face, dar daca ma plimb cu o persoana iubita se la un moment dat en certam acest lucru se poate repara formand relatia mai stransa!
Si de ce crezi ca daca ai si o masina bengoasa nu te mai bucura natura? Am un amic cu multi bani, mereu am crezut ca in capul omului acesta exista decat un cuvant, banii, dar m-am inselat. Si-a construit un domeniu de vis cu toata natura de care vorbesti si-ti place tie si sincer sa fiu nu l-am crezut in stare sa dea atata insufletire si frumusete unui loc unde era o mlastina oribila.
Si seicii din Arabia Saudita isi construiesc domenii de vis in natura. nu in desert sau pe plai de beton.
Cand iubesti natura te apropii de ea profund.
Cand esti preocupat de afaceri, sa poti produce banii, nu mai ai timp de natura. Si a privi furnicile ti se pare o prostie. Intr-adevar, multi bogati fac excursii pe munti, pe lacuri etc etc.Dar asta pentru ca se iubesc pe ei insusi, nu natura.
Dar per ansamblu eu m-am referit la altceva. Poti avea acel "domeniu de vis" si pur si simplu sa nu te poti bucura de el pur si simplu.
Tintind la lucruri mari, nu te mai poti bucura de cele mici.
Implinirea spirituala implica si pe cea materiala, implica tot - e o realizare a modului de functionare a realitatii in care te regasesti, a naturii tale; din moment ce esti la un anumit nivel spiritual esti constient(a) ca-ti creezi realitatea si poti manifesta tot cea ce vrei
Prima variantă, clar, fără discuţie.
Nu de alta dar totul merge ca uns când nu-ţi chiorăie maţele de foame.
Nu poti sa renunti la bogatii materiale ca sa fii fericit din punct de vedere spiritual. Poti sa duci o viata spirituala profunda si cu o avere impresionanta. Nu e nimic rau in a avea afaceri care sa produca, sa creeze. Rau este in momentul in care tu pui banii pe primul loc si crezi ca mai multi bani iti pot aduce fericirea dupa care tanjesti. Primordiala e propria fiinta. Banii cad pe locul doi.
wdexwjmwd întreabă: