| fadnox a întrebat:

Va prezint doua cazuri:
1) o femeie oarecare avea un handicap fizic minor si se considera ghinionista nefiind maritata datorita urateniei, lucrurile astea o faceau sa sufere intr-atat incat isi blestema parintii si sora. intr-o zi, a cazut din picoare, toti ceilalti crezand-o moarta; ei, in schimb, i s-a aratat o alta lume in care a recunoscut multi vecini care de fapt au murit si care o strigau si o chemau. ea ar fi vrut sa li se alature, doar ca o fiinta care o insotise mereu fara a o putea vedea si, spunea ea, nu mergea ci plutea; i-a spus ca se v-a intoarece la familia ei, insa v-a trebui sa-si schimbe modul de viata, si anume sa devina mult mai credinciosa si sa-si iubeasca familia. atunci femeia s-a trezit si intr-adevar si-a schimbat viata.
2) ati auzit probabil de cantareata de muzica populara ileana sararoiu, aceasta a lesinat pe scena si crezand-o moarta, a fost, cum era si firesc, inmormantata. dupa un timp rudele sale au cerut sa o deshumeze constatandu-se, astfel ca nu murise atunci ci mult mai tarziu.

intrebare: voi, adepti ai stiintei (care ati spus ca stiinta poate explica orice), cum comentati\explicati asta? dar stiinta ce raspuns\expicatie are?

(tin sa spun ca nu-i decat o chestiune conversationala, expusa doar din curiozitate, in niciun caz o dezbatere-vreau sa evit certurile- si nu-i nici tema pentru acasa!)
multumesc pentru atentie si pentru raspunsuri

15 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Îmi poți demonstra că e ceva mai mult decât niște basme?

| fadnox explică (pentru NOname):

La partea cu `demonstreaza` nu ma bag niciodata, dar eu una cred; si ma refer la primul caz, e, probabil, o moarte clinica in care ti se arata un astfel de vis -sau cam asa ceva- spre a ti se oferi ca un fel de `a doua sansa` in viata, sunt multi oameni care au trecut prin asa ceva--parerea mea

| NOname a răspuns (pentru fadnox):

Și eu poate CRED...că dacă sunt cuminte, vine Moșul cu daruri de Crăciun, însă dat fiind faptul că ai postat la "ȘTIință", speram să ai și ceva dovezi.

Ești liber să crezi în ce vrei.
Însă, dacă tot suntem la "Știință", pune-ți o întrebare: de ce musulmanii sau budiștii, aflați în moartea clinică, nu au halucinații cu Isus/Dumnezeul creștin...și invers? Nu cumva pentru că sunt doar reflecții subconștientului fiecăruia și fiecare vede doar ceea ce se așteaptă să vadă, doar ceea ce a fost învățat, doar ceea ce îi proiectează creierul lui?

Dacă ar fi convinși că după moarte vine Zâna Măseluță, îi îmbracă într-un tricouaș roz, îi așează pe un căluț de mare și îi duce să-și viziteze rudele care trăiesc sub apă, oare atunci nu asta ar fi visat/halucinat (cu mici modificări, în funcție de jocul subconștientului fiecăruia)?

Încearcă să gândești și logic...

Daca ma gandesc logic (si dupa logica mea) dumnezeu nu face diferente intre oameni, asa ca de ce nu i s-ar arata si unui budist, hindus etc? el nu are dreptul la o a doua sansa (sau o noua viata)?
din cate mi s-a spus mie, visul sau momentul asta e un fel de cumpana in care majoritatea ii vad pe cei morti din viata reala dar pers aia de langa ei le readuce in viata lor

"Daca ma gandesc logic (si dupa logica mea) dumnezeu nu face diferente intre oameni, asa ca de ce nu i s-ar arata si unui budist, hindus etc? el nu are dreptul la o a doua sansa (sau o noua viata)?"

Tocmai, nu "i se arată".
Nu te-ai întrebat de ce? (recitește primul meu comentariu)

Nu, nu intreb `de ce`
doream o oarecare explicatie

dar ca de obicei, cer prea multe

Și nu ți-am explicat mai sus? Însă tu refuzi (la un nivel aproape inconștient) să vezi răspunsul.

Poate mai vorbim peste câțiva ani, când vei fi ceva mai maturizat și realist. Acum, din câte văd, încă nu ești pregătit să înțelegi anumite lucruri și să accepți realitatea. E ok...
O zi bună.

La fel

| introduaicinumele a răspuns (pentru NOname):

Mai vad si eu oameni inteligenti pe internet happy

Acum pentru @fad
Daca tu iei de exemplu un medicament, care este facut din nimic, doar "apa chioara" acel medicament iti va face intr-un fel bine, pentru ca tu asta crezi, si subconstientul stie ca medicamentul acela face bine... mai cauta pe Google despre "efectul placebo"
Bun, deci uite ce poate face subconstientul.
Daca tu iti repeti in gand ca esti sanatos, te vei si simti sanatos, pentru ca influentezi subconstientul intr-un mod bun.

Iar acea femeie de la punctul 1, tot se considera ghinionista, si isi influenta subconstientul intr-un mod rau... iar cand avea "moarte clinica" probabil cineva de langa ea spunea lucruri de bine si a reusit intr-un fel sa-si faca bine singura... in fine, nu prea stiu cum pot explica, dar subconstrientul ei a facut-o "sa isi schimbe modul de viata".

| Woodenpints91 a răspuns:

1. Este cea mai penibilă chestie pe care am auzit-o, cine crede aşa ceva, cu siguranţă este ultimul om din univers.
2. Moarte clinică. Se mai întâmplă.

| Miauti a răspuns:

1. cand esti in coma ai vedeni... visezi... iar creierul functioneaza. Ce a auzit ea in acel vis poate fi constienta care ii spune bla bla bla.

2 exista sidromul acela care te i a lesinul si lumea te crede mort. Din cauza ca nu se aude inima.

| doctorandus a răspuns:

O adventista a avut o experienta la limita mortii in care a vazut-o pe zeita Ceridwen, asa ca s-a convertit ulterior la Wicca.

| M25M a răspuns:

1.Cand esti in coma, creierul continua sa functioneze, de aceea ai tot felul de vedenii, vezi luminite calde si puternice, auzi voci etc. Inconstientul tau este sursa dorintelor ascunse, temerilor, impulsurilor toate suprimate. Cand dormi acesta cutreiera liber prin capusor si de aceia ai vise. Acest fapt este valabil si aici. Daca o dorinta ascunsa a ta este sa ajungi in Rai atunci asta o sa iti apara in vis, daca o frica ascunsa este sa mori intr-un fel atunci ai sa visezi acel mod.
2. Au mai fost cazuri in care mortii au revenit miraculos la viata. Asta nu inseamna ca a intervenit o entitate ci este un stand by al organismului. Daca te documentezi ai sa mai gasesti si cazuri si explicatiile.
3. Stiinta nu poate explica orice, insa ofera piste mult mai plauzibile decat :"Eh, daca asa a fost sa fie!"

| introduaicinumele a răspuns:

Crezi ca este adevarat?
In ziua de azi oamenii n-ar trebui sa mai creada tot ce se aude...

| adrianamara a răspuns:

Moarte clinica!