Unei actiuni e necesar sa-i urmeze o reactiune; e o lege care guverneaza Universul, Mihai.
Nu cred ca trebuie sa te lasi calcat in picioare de orice "gibon" doar din cauza unei cugetari a unui anonim, scoasa din context si transformata in regula.
Razbunarea e necesara, de cele mai multe ori, indiferent de cata ipocrizie o contesta.
Parerea mea ca numai credulii in aceasta sintacma nu se razbuna. Cea mai proasta vrajeala ca numai prosti se razbuna of, biblia asta "intoarce si obrazul celalat".
Aici nu vad decit incapacitatea individului de a vedea libertatea celorlanti.M-a tradat? Ok,e libertate, nu mai vrea combinatia cu mine(dragoste, afaceri, prietenie etc, etc). Cred ca totul nu este decit lucrarea propriului ego care da dimensiuni nebanuite unor fleacuri.
Este corectă şi varianta ta dar vendeta nu duce în general decât la un lung şir de răzbunări a răzbunărilor.
"Răzbunarea este arma prostului" o spune cel care deşi ar vrea să se răzbune, nu poate, şi se consolează cu asta.
Dacă cineva îţi dă o palmă, trebuie să fii imbecil să nu-i dai şi tu una. Dacă cineva îţi dă o palmă şi tu întorci şi celălalt obraz, trebuie să fii extrem de imbecil.
Razbunarea e buna atat timp cat are un scop care sa ajute in rezolvarea problemei cauzate de catre persoana pe care te razbuni.
Tu ce cauti se numeste vendeta. Dupa pictograma, imi imaginez ca ai vazut filmul.
Razbunare =/= vendeta
Razbunarea n-are logica, baza sau motiv. Vendeta o are.
In jur sunt prea multe nedreptati pentru a fi toate razbunate. De ce unii ar fi mai speciali decat altii?
P.S. Am uitat sa precize, nu incurajez razbunarea doar de dragul conversatiei am adus aceasta problema spre dezbatere.
Nu promovez razbunarea, dar nici nu pot indura ''atacurile'' tuturor cretinilor, care se cred mai presus de orice si oricine. Nu e nimic rau in a te razbuna pe persoana care te face sa suferi, bine nu ma refer sa te duci sa-i dai un pumn, sau sa-l calci in picioare, asta nu-i razbunare, daca faci asta nu esti mai presus de-o gorila. Trebuie sa stii sa te razbuni inteligent, prin ''atacuri'' verbale inteligente. Apropo, harciog are si el dreptate, trebuie sa respectam libertatea celorlalti.
Deşi aşa se zice, nu mii se pare că răzbunarea ar fi arma prostului, fiindcă cel care ţi+a greşit merită să şi-o ia înapoi.
anonim_4396 întreabă: