anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai pe larg: Daca doua sisteme termodinamice in contact au aceeasi temperatura, dar unul are presiune dubla fata de celalalt, cum putem sa le aducem la aceeasi temperatura?

Răspuns Câştigător
| LPCTSTR a răspuns:

Pai, presiunea era parca dictata de temperatura si invers. S-ar putea sa se verifice si matematic prin legea gazelor ideale.
Eu zic asa: daca ambele au aceeasi temperatura, dar unul are alta presiune, sistemele sunt tot in echilibru termic, deci nu ai la ce temperatura sa le mai aduci... se ocupa entropia de asta.

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă au aceeași tepmeratură și sunt în ccontact, ce vrei să le mai faci, ele sunt deja la aceeași temeperatură.

| relian a răspuns:

Ce spui tu nu are logica, ma refer la presiune, daca sistemele sunt in contact, atunci si presiunea este aceiasi.
Spune cum faci ca un sistem sa aiba presiune dubla cum spui tu, daca sistemele sunt in contact.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru relian):

Eu voiam sa imi explice cum se intampla 'presiuni diferite' si 'aceeasi temperatura', dar am pierdut startul.

| relian a răspuns (pentru Dorotheea21):

Daca ai presiuni diferite nu ai cum sa ai aceiasi temperatura, presiunea mai mare face sa creasca temperatura.Cred ca nu stie ce voia sa intrebe, sau daca stie ceva, na formulat bine.Habar nu am cea rvtu de fapt sa stie.

| Zuzu1991 a răspuns:

Daca doua ciuperci, sunt ciuperci, cum le facem ciuperci?
sau
daca deja au aceeasi temperatura cum le aduci la aceeasi temperatura... HA?!?

| GoldenAle a răspuns (pentru Zuzu1991):

Inteleg la ce va referiti, dar ceea ce m-a indus in eroare e diferenta de presiune dintre cele doua sisteme. Nu le influenteaza cu nimic?

| GoldenAle a răspuns (pentru LPCTSTR):

Entropia! Asta era. M-ati salvat! Multumesc frumos! Raspunsul la intrebare trebuia explicat in 7-8 randuri si nu stiam de ce ma puteam lega.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru GoldenAle):

Nu prea vad cum, nu stiu eu atata fizica, dar chiar nu vad cum

| LPCTSTR a răspuns (pentru GoldenAle):

Pai, presiunea era parca dictata de temperatura si invers. S-ar putea sa se verifice si matematic prin legea gazelor ideale.
Eu zic asa: daca ambele au aceeasi temperatura, dar unul are alta presiune, sistemele sunt tot in echilibru termic, deci nu ai la ce temperatura sa le mai aduci... se ocupa entropia de asta.