Când o să ai o poză cu detalii clare (cu cât mai mulți pixeli și cu focalizarea corectă), poate s-o putea desluși ceva.
Si cum sa fac aceasta poza. Pot sa modific setările aparatului foto?
Editare foto, sunt aplicații in magazin play, daca ai pc o faci cum vrei, dar tu ce vrei? Îmbunătățirea clarității? Un alt telefon, nu se vede bine
Ochelari de vedere, o lupa, o lentina pui in fata camerei foto
Nu știu ce aparat foto ai, dar în principiu da, se pot modifica setările.
Și mai ales, se poate focaliza corect și eventual pune pe un trepied ca să nu iasă poza nici mișcată.
Sunt mici, nu se vad decât cu ochelari+lupa. Telefonul meu nu e performant, dar nici nu doresc sa editez poza pentru ca vreau sa fie originală 100℅. Mai bine folosiți lupa si o sa se vadă mai clar.
Nicio lupă din lumea asta nu poate face o fotografie să fie clară dacă din start aceasta ștearsă și neclară, dimpotrivă.
E neclara pentru ca sunt f. mici dar eu am o Lupa pe care scrie f=100 mm. Nu stiu ce înseamnă dar se vad clar, chiar daca tot mici, atât in realitate cat si in poza.
Doar cu un microscop se poate face astfel de poza. Sunt microscoape usb ce pot mari de 20 - 100 de ori cu reglaj contrast etc. Eu am un astfel de microscop electronic ce se leaga la calculator pe usb. Nu e la fel de puternic ca microscopul utilizat in biologie. Am si din acela care e doar optic si poate mari mult mai mult.
Cu un aparat foto obisnuit nu faci mare lucru. Acela e pentru vedere panoramica la distanta de cel putin 2 metri fata de planul fotografiat. E vorba de lentile si focalizare. Degeaba ai lentile daca nu ai si focalizare. Chiar si cu setarea aperturii nu faci nimic. Poti face apertura si la obiecte aflate la mai putin de 2 metrii cu focalizare insa la imaginea despre care vorbesti trebuie microscop.
Poti incerca cu un aparat foto digital cu obiectiv cat decat puternic. In plus iti trebuie un trepied ceva pe care sa stea fix aparatul foto. Detin si un astfel de aparat.
Lupa nu e buna pentru ca focalizarea e centrala si nu pe toata imaginea. Nu merge sa agati o lupa la un aparat foto. Obiectivul e un sistem de lentile care concentreaza imaginea in aparatul foto si nu pentru ochii tai. Lupa concentreaza imaginea pentru ochi si nu pentru vreun aparat foto
Eu folosesc lupa doar ca sa mărească fotografia. Fotografia e facuta fara lupa. E drept ca nu pricep mare lucru dar se vede clar puțin mărite, dar clar. Shunt foarte mici unele dar cu lupa se pot observa.
Am incercat cu aparatul foto digital cu obiectiv sa apropii cat de mult pot o tesatura insa n-am putut sa ma apropii cu aparatul la mai putin de 20 cm ( fata de tesatura ) ca sa pot face o fotografie. Am iluminat tesatura cu lanterna de kla telefonul mobil. Am folosit si blitul la aparatul foto. Daca apropii aparatul la mai putin de 20 cm nu mai reuseste sa faca focalizarea la imagine si refuza sa faca poza. Focalizarea o face digital. Si abia la a doua a treia apasere face poza. E un aparat Canon. Apoi vizualizez cu zoom digital poza si se vad patratelele de la tesatura dar nu suficient de multumit incat sa vad firicelele impletite ale unui fir ce alcatuieste tesatura. Asa ca neaparat microscopul electronic cu usb ca sa poti face o poza cat decat. Aparatul are rezolutie de 8 Mega pixeli. Insa obiectivul compeneaza. Dar cu toate astea concluzia e clara.
Am folosit setarea automata si nu manuala a aparatului foto.
Si cum pot face rost de microscop si cat costa?
Acel microscop, din cate-mi amintesc, l-am luat de la un magazin de electronice cu 9 ani in urma. Il foloseam la vizualizare cablaje electronice cu trasee de 0.2 mm ca sa vad cum se aliniaza cu pinii cipurilor pe care le lipeam. Gasesti pe net. Insa nu merita decat daca chiar te pasioneaza sa faci astfel de poze.
E cam ca acesta:
https://www.emag.ro/......D4BPVFBBM/
Problema la acest microscop este orientarea oblica fata de obiectul urmarit. E vorba de suport. Dar poti sa-l fixezi pe un suport suplimentar ca sa stea orientat perpendicular pe imaginea fotografiata.
Sunt si mai puternice adica maresc de peste 800 de ori insa sunt mai scumpe.
Https://www.emag.ro/......D7HS97BBM/
Cel cu 500 RON e cam prea scump cu 5 MP. Cel din acest link are 8 MP rezolutia si e mult mai ieftin.
Cauti pe net pe google si gasesti orice vrei. Conteaza rezolutia in MP si de cate ori mareste. In plus sa fii atenta la sistemul de operare al pc la care se leaga prin usb. Pare ca unele se leaga si la telefon adica la Android. Sunt microscoape pentru toate buzunarele.
https://www.emag.ro/......20biocular
Microscopul biologic utilizeaza lamele in care se introduc fluide. E posibil sa poti introduce si materiale mai fine insa cred ca risti sa se zgarie lamelele care sunt din sticla.
Https://www.emag.ro/......D07TZCBBM/
Acesta e bun in sensul ca vezi direct fara sa ai nevoie de altceva. Nu poti face poze dar vezi direct ce vrei sa analizezi. In plus poti vedea cu ambii ochi ceea ce permite o focalizare mult mai buna decat cu un ochi.
Hmm
- ai dat pe langa cand ai pus cafeaua solubila in cana, undeva pe blatul din bucatarie, cu fereastra situata in partea stanga, si as plusa chiar cu un aparatament decomandat;
- pamant/nisip/tarana, ca in varianta de mai sus (dar fara cana);
- ceai pe langa cana, cum ar fi acelea de la Carturesti, cu mai multe prin el;
- reziduri adunate pe... ceva (poate chiar si pe camera);
- un intreg univers.
Ceva imi spune ca astepti un raspuns de genul "microchipuri", "antene 5G", "dispozitive de control al mintii" sau "figura lui Isus Cristos".
Par a fi resturi de semințe de hrișcă, unele mai întregi (cele maro), altele mai fărâmițate din care a rămas pulberea albă.
Ar fi fost mai util dacă ne spuneai unde a fost făcută poza.
Interesant este că ateii sunt cei care au venit cu explicații mai năstrușnice în loc de răspunsuri realiste. Ei văd chipul Lui Iisus unde nu e și nu-L văd acolo unde este.
Cred că sunt semințe bio de varză roșie https://www.covera.ro/......_18731.jpg
E mizerie fa curat da-i cu aspiratorul sau cu matura pana nu te va prinde mama ta ca o sa o incurci