Stii cum se spune "Mama prostilor este mereu gravida". Daca ignoram prostia vom fi limitati de regulile ei. Crestinismul este in scoli. - Oare am ignorat prostia? Eu cred ca da. Un conducator prost nu trebuie ignorat, pentru ca vom suporta consecintele. Totusi, probabil sunt si cazuri in care trebuie ignorata prostia.
"Nu-ti pune mintea cu prostul", povata din batrani, este intelepciune--- altfel, s-ar fi pierdut in negura timpului!
Nu cred că această " povaţă" se referă la ignoranță față de proşti ci mai degrabă la a nu intra în jocul lor. E o părere și nu trebuie să o tratezi ca un adevăr!
Ma gandeam asa superficial ca poate ar fi bine nici sa il ignori, dar nici sa iti bati joc de el (sa il jignesti sau sa-l tratezi sarcastic). Ci sa incerci sa-l ajuti, tratandu-l chiar cu respect, pentru ca e si el tot om. Sa-l ajuti sa inteleaga, atat cat poate el, cat ii permit lui limitele. Daca nu poate mai mult, nu e vina lui, asa e de la natura. Dar daca pe langa ca e prost mai e si fudul, atunci poate ca da, e bine sa il ignori.
Nu trebuie ignorata, dar daca vezi ca iti usuci gura degeaba, la un moment dat trebuie sa te opresti. De obicei e bine iti spui ideea, si apoi sa lasi acea persoana sa o analizeze, in cateva zile va constata ca ai dreptate, dar pe moment te va contrazice. Nu are rost.
Ma gandeam la "daca ignori rautatea, dai dovada de bunatate?", raspunsul e nu.
Alege si tu alta categorie. AM auzit ca Dragoste& Sex e cea mai potrivita.
Ce rost mai are? La urma urmei, ne consideram dupa voia perceptiilor noastre. Indiferent daca unul este destept /prost, acesta are pe langa semenii sai persoane care-l ''judeca'' dupa modul de afi/starea sociala si nu dupa fapte/mentalitati.
Ignor prostia evident.
''Diferenta dintre un geniu si un idiot este ca geniul isi cunoaste limitele'' ( Albert Einstein)
E mai bine sa-l lasi pe prost cu prostia lui, decat sa te injosesti la standardele sale si sa devii la fel ca el. De ce am senzatia ca prostii sunt adesea orbi?
De-ar putea fi nimiciti pentru totdeauna asemenea incompetenti cu siguranta ca omenirea va ajunge la standarde demne de toata atentia.
Te contrazici mult în intervenția ta!
Spui că trebuie să ignorăm proştii dar asta înseamnă că trebuie să ignorăm prostia, ceea ce nu cred că aduce beneficii.
Spui că trebuie să ignorăm proştii dar ei sunt orbi. Păi dacă sunt orbi, celor înțelepți nu le revine sarcina să le arate drumul?!
Spui că trebuie să ignorăm proştii dar apoi vorbești de eventualitatea unei lumi mai bune prin nimicirea acestora!
Scuze dacă am înțeles greșit!
Da. Pentru ca persoana care o consideri proasta sau da dovada de prostie, isi va da seama mai tarziu ca a fost ignorat din simplul motiv ca este prost.
Tu chiar crezi că prostul are asemenea spirit de observație?!
Un prost poate deveni destept, doar in cazul in care prostia nu ii va ramane ca proasta.
Am înțeles!
Ți se întâmplă des?
Sa intalnesc prosti? Normal!
Nu la asta mă refeream, dar las-o așa.
Poți să si dezvolți puțin că e cam vagă afirmația ta? Doar dacă vrei!
Ha, ha, nu scapi din abisul afirmatiei mele!
Bine, atunci stai liniștit!
Depinde ce intelegi tu prin prostie! Daca prin prostie intelegi greseala(urmata totusi in urma gandirii alterate de niste factori perturbatori) ce trebuie reparata si tine de tine pentru remediere SAU inseamna lipsa oricarui neuron si nu te priveste pe tine atunci vorba aia:cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia(in cazul asta tot prost).
Exemple:
Nu ma deranjeaza pe mine prostia unor minori de a face sex in baia scolii in localitatea X, judetul XX (sau regiunea la un anumit moment). N-are de ce. E intelept sa am lumea mea, orizontul meu. (scoala e lacas pentru educatie, nu bordel, dar ce sa stie acei actori a unor asemenea fapte? )
Nu ma deranjeaza ca unul a baut un vagon de tuica, a condus beat si a murit pe o trecere de cale ferata. In cel mai bun caz m-ar fi interesat niste victime colaterale. (un om care gandeste mai stie de o masura/limita; prostul n-are limita)
Daca prostia e a ta, inseamna ca devine greseala, pentru ca o recunosti si vrei s-o eviti altadata. Greseala nu apare fara gandire. Prostia n-are tangenta cu gandirea.
Îți mulțumesc pentru că ai adus în cele din urmă lămuriri la afirmația anterioară dar întrebarea mea era mai mult retorică și nu voiam să o încadrez punctual.
E adevărat ce spui dar nu la asta " băteam "!
O seară faină!
După standardele sociale, da, fiindcă se spune să nu te pui la mintea prostului că, dacă e prost, oricum nu o să înțeleagă fiindcă e... prost, te expui aiurea, creezi conflicte, antipatii, când de prost ai nevoie e mai greu.
După mine, mi se pare lipsă de responsabilitate, cât și de înțelepciune să ignori prostia. Devin complice parcă și rămân cu un gust amar în gură știind că puteam să rezolv ceva și nu am făcut-o. Deșteptul cedează primul, cică... nu chiar. E mai pacifist sloganul, dar nu înseamnă că e adevărat. Cea mai ușoară metodă de a nu te stresa, dar, dacă devii mai profund, te apucă regretul.
Interesant cum de nimeni nu s-a simtit!
Mi se pare mie ori, in general, oamenii au o parere prea buna (una eronata) despre persoanele lor?
Prostia are multe fete dragilor, foarte multe.
E discutabila treaba.
Prostii nu-si dau seama ca sunt prosti, deci nu vor sti niciodata de ce au fost ignorati asa ca nu prea are sens.
Bine, aici intervine si faptul ca n-are rost sa-ti bati capul cu prostii.
E o intreaga filosofie aici. Alegi ce vrei
Da, ai punctat bine căci e o întreagă filosofie.
Nu-si va da seama si te va lua drept prost, clar nu trebuie sa-i lasi sa te calce in picioare.
anonim_4396 întreabă: