| RAY a întrebat:

Va rog sa răspundeți la întrebarea asta, am citit in cartea paradoxul bunătății cum ca de 10 mii de ani specia s-a auto domesticit si ca masculul alfa era dat jos de către masculii beta, am cercetat istoria Greciei Antice, Rome Antica, erau cam multi trădători, oare masculii alfa au dispărut?

In fapt ma interesează daca a afectat mult acești 10 mii de ani

7 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Incluziv tipul care a inventat conceptul asta la lupi a zis ca nu e valabil in salbaticie, studiul a fost facut pe cativa lupi in captivitate. In realitate haita de lupi e doar o familie, iar celebrul cuplu alfa sunt parintii/bunicii clorlalti. As vrea sa va vad cum faceti cand auziti ca lupii sunt mai degraba organizati ca tiganii decat ca in fanteziile voastre.

In plus, ideea cu dispartia e o prostie, pentru ca ar fi posibil doar daca ar exista o gena alfa, ceea ce e fals. La toate animalele care traiesc in grupuri masculul sau femela care conduce haita nu e acolo pentru ca are vreo gena, pur si simplu castiga rolul dupa ce bate predecesorul. Vezi asta si la lei si la maimute, lupii pleaca si isi fac haita lor etc. Animalul care conduce haita e doar ala mai puternic.

Asta ar trebui sa fie o veste buna pentru voi, daca nu esti un cartof lenes, poti sa evoluezi pe ierarhia asta imaginara. happy

| T0T a răspuns:

Citește despre evoluția pisicilor, de exemplu. Vezi cum s-au transformat după procesul de domesticire. Ceva asemănător se întâmplă și cu omul. Acum nu știu cum definești tu acel „alfa".
Oricum eu nu cred că are legătură cu trădarea. Domesticirea asta are mai mult legătură cu comoditatea, aparenta siguranță etc.

| RAY explică (pentru T0T):

Corect,asta si vorbisem cu mossoti despre domestitirea speciei umane, e experimentul pe vulpi, recomand cartea paradoxul bunatati, acolo scrie ca de 10 mii de ani masculi beta sau unit sa darama masculul alfa, am citit despre roma antica si Grecia antica si ii dau dreptate

| RAY explică (pentru T0T):

Trei caracteristici fizice asociate cu dominația socială includ:

Înălţime. A fi înalt are o serie de beneficii sociale: bărbații mai înalți demonstrează mai puțină sensibilitate la indicii de dominație la alți bărbați (de exemplu, masculinitatea) și arată mai puțină gelozie față de rivalii dominanti social și fizic decât bărbații mai scunzi. Bărbații înalți sunt, de asemenea, percepuți ca fiind mai dominanti decât bărbații mai scunzi. În mod similar, bărbații dominanti „joacă mai mari", deoarece se estimează că sunt mai înalți decât bărbații mai puțin dominanți. Luate împreună, aceste rezultate oferă o oarecare explicație pentru binecunoscuta asociere dintre înălțime și statutul social.

Bărbații înalți se bucură mai des de roluri de conducere, au salarii de început mai mari și au venituri generale mai mari. Iar inteligența ar putea să nu corecteze această diferență: un studiu a raportat că profesorii cu drepturi depline erau cu 0, 47 inci mai înalți decât profesorii asociati, care erau cu 0, 26 inci mai înalți decât profesorii asistenți, care la rândul lor erau cu 1, 24 inci mai înalți decât media neacademică.

Înălțimea este, de asemenea, foarte apreciată pe piața împerecherii umane : studiile arată că femeile preferă bărbații înalți nu doar în experimente controlate de laborator, ci și în contexte reale, cum ar fi reclamele de întâlniri online și evenimentele de întâlnire rapidă. Astfel de bărbați obțin, de asemenea, mai multe răspunsuri la profilurile de întâlniri online; au mai multe șanse să obțină o întâlnire și au șanse mai mari să fie căsătoriți. Există o avertizare curioasă, totuși, deși în Occident înălțimea este legată de preferințele de partener, studiile au arătat că dorința pentru bărbați înalți nu este universală transcultural.

Voce. A avea o voce profundă a fost denumită „Efectul Barry White". Studiile arată că vocea unui bărbat comunică mult mai mult decât cuvintele rostite: este, de asemenea, un semnal de mărime fizică și, la rândul său, capacitatea sa potențială de a predomina în lupta mano-a-mano. De asemenea, bărbații cu voci joase sunt percepuți ca mai în vârstă, mai înalți, mai grei și mai dominanti. El ar putea să fie mai bun pe un concurent într-o ceartă.

Și așa cum s-ar putea aștepta, bărbații cu voci eufonice prezintă un nivel mai ridicat de succes în împerechere. În sondajele efectuate de nord-americani, bărbații cu voci joase au numărat mai mulți parteneri de sex total, iar printre vânătorii-culegători Hadza, tonul scăzut de voce a fost legat de a avea un număr mai mare de copii. Mai mult, cei considerați a avea voci atrăgătoare au raportat, de asemenea, că au făcut sex mai devreme; mai mulți parteneri de sex total; si mai multe treburi. Ar putea exista un dublu sens al expresiei „un vorbitor lin", deoarece cercetările au descoperit că femeilor le este mai greu să reziste vocilor atractive.

Față. Un chip frumos face, de asemenea, reclamă pentru dominația unui bărbat. Se crede că o față robustă semnalează niveluri optime ridicate de T femeilor în căutarea genelor de înaltă calitate pe care le pot transmite copiilor lor. În timp ce acest hormon masculinizant produce aceste trăsături seducătoare, se crede că a avea prea mult este de fapt o povară pentru sistemul imunitar. Gândirea: Doar bărbații cu un sistem imunitar puternic pot rezista efectelor puternice ale lui T. Iar pentru strămoșii noștri, un sistem imunitar puternic care putea lupta eficient împotriva bolilor avea o mare monedă evolutivă. În concordanță cu acest argument, studiile au arătat că masculinitatea facială este legată de niveluri mai ridicate de T circulant, precum și de nivelurile percepute și reale de sănătate.

Fața masculină ca comunicator al dominației a primit un interes deosebit din partea cercetătorilor. Oamenii de știință au găsit chiar și o măsurătoare reală pentru a evalua aceste atribute la bărbați: raportul dintre lățimea feței și înălțimea feței superioare (fWHR). Această trăsătură devine pronunțată odată cu creșterea T la pubertate și este asociată cu diferite trăsături de dominanță. De exemplu, bărbații cu fWHR mai mare au testosteron mai mare și sunt comparativ mai violenți, exploatatori și mai bogați.

De-a lungul unor linii conexe, fWHR prezice puterea și succesul auto-percepute. De exemplu, directorii generali cu fWHR mai mare demonstrează o mai mare pricepere financiară, iar ofițerii militari cu fețe mai dominante au obținut ranguri mai înalte pe parcursul mandatului lor. Mai mult, bărbații cu fețe mai largi sunt adversari mai formidabili: sunt mai puțin probabil să moară din cauza violenței fizice, ceea ce sugerează că sunt fie luptători mai feroce, fie chiar că craniile lor sunt mai rezistente la răni. Și asta are sens. Caracteristicile masculine, cum ar fi maxilarul cizelat și o sprânceană grea, s-ar putea să fi evoluat pentru a susține loviturile de la un concurent - o falcă ruptă ar fi putut semnifica moartea în lumea antică. https://www.psychologytoday.com/......or-reality

| Hammurabi a răspuns:

Habar n-am, man.
Eu sunt sigma. Mi se rupe.
Dacă grecii au inventat idioțenia asta de ierarhie, îmi pare rău că sunt grec.
laughing

| RAY explică (pentru Hammurabi):

Nu greci mann si acum 10 mii de ani, ne am auto domesticit ca specie