| Kleopatru a întrebat:

Vi s-a intamplat sa simtiti sau sa aveti impresia ca anumite ganduri sau idei care va apar in minte vin din afara creierului vostru si sa nu stiti de unde vin acestea sau cine va interfereaza gandirea?
Si cum se poate scapa de astfel de ganduri sau interferente negative?

12 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Da, cu siguranta sunt ganduri bune si inspiratii de la Dumnezeu.Sau poate fi influienta celui rau. Daca indemnurile care vin sunt impotriva voii lui Dumnezeu, inseamna ca este vocea celui rau.Trebuie sa le cercetam si sa alegem ce este bun pentru sufletul nostru.

| Hăgiul a răspuns:

Cum sa vina gandurile/ideile din afara creierului?! Pur si simplu, in starea aceasta, emisferele creierului se armonizeaza pentru cateva secunde si iti vin ideile geniale de care habar nu aveai ca le ai.
De ce ai scapa de ele daca sunt asa benefice? Alea negative le simti ca venind din afara doar pentru faptul ca ti-este frica de ele si vrei sa le ignori.

| LoveYou_6409 a răspuns:

Da, si mie mi s`a intamplat. Cand sunt ganduri urate sau ciudate, care nu`mi palc, incerc sa ma gandesc la ceva care ma face sa ma simt bine, la ceva care ma face fericita. Inceraca si tu.happy Sper ca te-am ajutathappy.

| blondissima a răspuns:

Eu cred ca toate gandurile si toate ideile, oricat de geniale, tampite sau absurde ar fi sunt ale mele.Ca uneori imi convine asta si alteori nu e partea a doua. Despre implantarea unui gand in subconstient este vorba in Inception, un film interesant care apartine genului Fantasy, cel putin pentru mine.

| Eva a răspuns:

Nu vine nimic dinafara creierului. Mentalul are un nivel constient, unul subconstient si unul inconstient. In subconstient sunt plantate toate gandurile, senzatiile, experientele, trairile pe care le-am uitat, dar care raman acolo si pot rabufni uneori. Este o constiinta stinsa, un rezervor in care se depoziteaza informatii care momentan nu ne mai servesc, dar raman in latenta pentru a putea fi accesate cand constientul are nevoie de ele. Visele, reminiscentele, deja-vu-urile, toate se pot explica prin interferente ale subconsientului. Se spune ca purtam in subconstient chiar si amintiri din viata intrauterina. Cei care cred in metempsihoza sustin ca tot acolo sunt si amintirile din existentele anterioare...
Daca nu te multumeste explicatia asta, poti citi despre campul akashic http://ro.wikipedia.org/wiki/%C3%8Enregistr%C4%83rile_akashice. Mereu mi s-a parut interesant subiectul asta :)

| Skylar a răspuns:

Ai psihoza? O.o
Vorbesc serios, fa un control ca (cu) asta nu e de gluma.

| harciog a răspuns:

Eu beau cafeaua cu Brucelee.

| Azazel_2358 a răspuns:

Da dar e doar o impresie nimeni nu iti poate baga direct ganduri in cap...
@Ema "De la un timp am inceput sa fac baie c lumina stinsa"-spike

| EmaS a răspuns:

XTREME
De ce? Si cum te gasesti sa te speli pe intuneric?

| EmaS a răspuns:

XTREME
De ce?Si cum te gasesti sa te speli pe intuneric?

| MMihai a răspuns:

Grupezi ideile externe în :

1...idei externe bune
2...idei externe neutre
3...idei externe rele

La ideile externe rele zici Câhhh! și nu le iei în seamă!

| costis a răspuns:

Prima data am observat ca luni si mai ales marti imi veneau ganduri aleatoare despre fotbal, desi aveam atatea pe cap (si de serviciu si de famile) incat habar nu aveam ca seara e meci. Cred e un termen, emulatie, legat de chestia asta. Pe urma mi-a cazut in mana o carte unde am gasit ceva legat de ce spui tu, dar din punct de vedere religios, asa ca daca esti ateu nu cred ca titlul ti-ar produce vreo "vibratie". Am citit si din domeniul fenomenelor PSI niste chestii. Cine e interesat cauta si gaseste.