Intuitia este procesul prin care gandim mai multe lucruri simultan si gasim raspunsuri neasteptate pe care nu le putem justifica rational ( adica nu putem sa explicam imediat pas cu pas cum am dat de acel raspuns ). Gandirea este lineara si constienta iar intuitia este non-lineara si inconstienta.
Tu probabil intrebi daca putem avea o gandire non-lineara si constienta, asta ar insemna sa fim constienti de procesul intuitiv si in consecinta de inconstient. Daca cineva este in stare de asta nu e prea departe de a fi dumnezeu.
In multi-tasking faci o serie de lucruri ce au intrat in reflex si sunt preluate de inconstient, oricat de rapida este alternarea intre obiectele gandirii ramane tot lineara.
Ca sa fi constient de mai multe ganduri ar trebui sa fi si constient ca esti constient de mai multe ganduri simultan.
Interesant.
Cand te gandesti, la ceva in fiecare zi, acea gandire poate deveni instinctiva, iar tu sa te poti gandi la altceva peste ea?
Devine instinctiva in sensul ca este preluata de inconstient. Cand ai invatat sa mergi pe bicicleta, ai fost nevoit sa te gandesti la mai multe lucruri pentru a reusi, eventual ai inceput sa mergi si dupa un timp nu mai trebuia sa te ocupi in mod constient de fiecare pas. Inconstientul se ocupa automat si simultan de aproate tot ( calculeaza traictoria, mentine echilibrul, etc.). Un alt exemplu sunt jucatorii de sah, odata ce au facut o serie de mutari de suficiente ori nu mai au nevoie sa o gandeasca pas cu pas, de aceea pot juca la o viteza mare, pentru ca inconstientul se ocupa de succesiunea mutarilor si jucatorul decide strategia pe care sa o urmeze.
Ceva asemanator cu ceea ce spun eu este atunci cand numeri in gand, de la 1 la x si te gandesti la altceva. Pentru ca stii numerele bine, chestia a devenit instinctiva, si tu poti gandi peste, incercati si voi, e prea simplu.
Sint multi si multe care neaga aceasta atentie dar ea exista si cel mai des intilnita la oameni este in timpul rutinarii actului sexual sau in timpul masturbarii.
Cind lucrez. Fac totul mai mult din instinct, deci mai usor, insa sunt atent la ce fac, si gindesc ce fac. Insa asta nu ma opreste sa ma mai gindesc si la alte chestii, sa-mi planific unele lucruri, sa imi fac ordine in idei, sa ma gindesc la ce am de facut cind termin cu ce fac.
În momentul de faţă fac următoarele chestii:
Exist
Respir
Gândesc
Stau pe scaun
Stastez
Mestec gumă
Conversez cu o fiinţă pe messenger
Îmi imaginez chestii legate de bere
Ascult muzică
Mă minunez de cât de inapţi pot fi unii de pe aici
Sunt mai multifuncţional decât o imprimantă multifunctională.
Nu ati inteles, cititi ceea ce a spus @StefanelAlex.
Lol. De ce îi vorbeşti aşa formal? Mai lipsea să zici,, domnule Woodenpints".
Am vazut odata pe discovery o emisiune, in care au dovedit ca de fapt omul nu face mai multe lucrui deodata, ci trece foarte foarte repede de la un gand la altul. Nu se refera la lucrurile pe care le facem automat (gen aprinsul becului, ridicatul lingurii cu mancare), doar la lucrurile mai grele care necesita multa atentie.
Sigur ca da, in fiecare zi, e ceva normal deci nu te ingrijora nu esti vr-un psihopat.
Numai bine.
Se numeste atentie distributiva si sunt multi care o folosesc. Eu cel putin, cam 90%!
De exemplu eu acum conduc, scriu raspunsul si vorbesc si cu nevasta-mea pe telefon prin handsfree.
Ar trebui sa-ti dau o "fundita" care s-o prinzi in par, m-ai amuzat foarte tare.
Razi in loc sa iti para rau!
Imi pare putin rau ca o fata draguta ca tine a ramas fara permis, dar in acelasi timp ma amuza foarte tare, parca imi si imaginez ceea ce ai facut. ))))
Ehh, lasa o luna il pui pe prietenul tau sa conduca, sau mergi cu transportul public.
Pai nu vad ce mai astepti?!
Da,pentru ca mintea omului produce mii de ganduri intr-o zi, iar cand iti apare o idee automat vine alta, dar sunt momente in care cele doua se suprapun
Nu ma refer la o simpla gandire peste lucrul instictiv pe care il faci...
Ma refer la o gandire profunda peste o alta gandire la fel sau poate mai profunda. Cum sa va explic eu... sa zicem ca, cu emisfera stanga gandesti ceva iar cu cea dreapta gandesti altceva.
Cele 2 emisfere cerebrale sunt conectate si lucreaza ca un intreg ce te impiedica sa faci 2 lucruri grele simultan, cum ar fi sa extragi un radical si in paralel sa te gandesti la o compunere despre toamna.
Da, ai dreptate, prima oara m-am gandit ca unii oameni pot sa cante si la chitara si cu vocea de-odata, dar actiunile astea deja au ajuns in reflex.