S-ar putea sa suferi de Synesthesia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Synesthesia
http://www.livescience.com/169-rare-real-people-feel-taste-hear-color.html
E incredibil de rara;)
In anumite privinte sinestezia e minunata, in alte privinte insa...
icoana cu leduri, vaza cu trandafiri de plastic pusa pe mormant, tabloul cu marea si lupul cu ochi rosii urland la Luna, versurile prea multor artisti la moda, Casa Poporului, vizorul cu cap de leu auriu, buzele cu contur tatuat aratand ca vaginul macacului, peretii vopsiti cu rola in culori dulci si cu palmieri ca model, aici sinestezia poate duce direct la coma, parerea mea.
Poftim? La ce te referi?
Calitatea sinestezicilor este abilitatea de a face analogii intre domenii aparent fara legatura. Asculta sunete si simt mirosuri, citesc litere si aud sunete, privesc culori si simt gusturi. Pana aici e clar, da? E ca o metafora pe care creierul o compune ca pe o forma avansata de interpretare. Dar sinestezicul nu interpreteaza doar chestiile minunate, ale caror rezonante se transmit catre toti receptorii ( vizual, tactil, auditiv etc.) ci si chestiile kitsch, pe care le resimte dezastruos, iti dai seama. Si am dat exemple naspa, pe care un sinestezic le-ar simti ca pe o mancare stricata, sa zicem, la nivelul metaforei.
Ai nenorocul sa auzi o muzica proasta, asta este, dar ce trist de sinestezic, el ii simte si duhoarea de hoit.
Cu alte cuvinte, incercam sa-mi imaginez amploarea emotiilor, si bune dar si rele.
Eu cred ca i-a pus maica-sa in camera un glade sau air wick automat si nu stie.
Eu chiar am sinestezie din asta... cum ii zice, dar e asa partiala. De fiecare data cand vad hoitul lui Woodenpints pe site imi miroase a W.C. public, voma, bere ieftina si mortaciuni.
Cand o vad pe greece12 simt o briza a marii... ai ai ai! Deja miros nisipul de pe o plaja exotica.
"Calitatea sinestezicilor este abilitatea de a face analogii intre domenii aparent fara legatura. Asculta sunete si simt mirosuri, citesc litere si aud sunete, privesc culori si simt gusturi..."
Asa e mai @marionel, pardon, Leocerba...scuze Leo bla bla bla...in fine. Măi oamo, cand iti vad ochelarii am senzatia de praf in aer. Ochelarii sunt la fel ca ai unui sudor autogen pe care il priveam gura-casca in timp ce imbina doua tevi si brusc ii sare furtunul de alimentare (cu oxigen) din brener si s-a oprit direct intr-o cada plina cu ciment vrac. S-a facut o prăfăraie in camera aia de nu mai vedeam pe unde iesii iar sudorul striga cat il tinea bosogii la un tip care era aproape de tubul cu oxigen.
-Măi Achime, opreste măi oxigenul de la tub.
-Nu pot bre nu pot ca mi-o intrat praf intre ochi, lătră acesta. (Atentie!, intre ochi).
O scena perfecta de thriller anarhic Are ritm, suspans, schimbari de situatie, e si hilara faza dar si tensionata, o singura problema de structuralitate ar fi: ce naiba cautai dumneata gura-casca intr-o camera cu o cada plina cu ciment vrac, cu un sudor si cu Achim pe deasupra? De ce te expui in halu` asta?
Mai Leo iti spun doar tie, asta ca sa nu ma divulg la toti din considerente de slabiciune pentru chestiuni practice. Eu temperamental fiind din vrej(nastere) am asociere cu temperaturi inalte in scop comun. Intamplarea face ca trecand prin apropiere, nervii mei din zona periferica nu au transmis informatiile la scoarta cerebrala direct, ele fiind retinute prin impletiturile nervilor (plexuri) si de aceea am stat gura-casca expus incostient. Explicatie data de caprele mele si nu am nici un motiv sa nu cred chiar daca habar nu am despre ce e vorba.
Hombre, cariera ca si karma si-o face omul cu mana lui iar dumneata explici asa expresiv incat iti prevad o cariera grozava fie la revista Stiinta si Tehnica, fie la Teleenciclopedia, acolo unde ni se analizeaza scoarta cerebrala, sistemul nervos si caprele. Dar s-ar putea sa suferi putin si de Synesthesia.
Felicitari, esti unul dintre fericitii posesori de sinestezie. Se poate dezvolta in clarmiros, daca nu cumva a facut-o deja dar nu stii sa faci diferenta. Psi.wikia.com
Mie mi se intampla des, logic ca nu mai stiu explicatia stiintifica, dar stiu ca exista una si nu e vorba de o boala, e ceva normal, legat de amintiri.
Da,mi s-a intamplat. Dar cel mai des cand privesc o imagine. Dureaza putin si nu o pot controla.
Da, şi mie mi se întâmplă uneori să fac această legătură între lucruri, cum ar fi o melodie şi un anumit miros, dar nu la o intensitate foarte mare.
Paulvasile10 întreabă:
RoxanaM întreabă:
AvalohAlyn întreabă: