Vad ca nu mai afiseaza raspunsurile-sper ca pana termin eu de raspuns aici, sa apara. Desi par la prima vedere niste tipare constrangatoare, "etichetele" astea surprind esenta. Fiecare om are un eu feminin si un eu masculin, indiferent ca e barbat sau femeie. Oamenii echilibrati sunt in contact cu ambele euri si se pot folosi de caracteristicile fiecaruia dupa nevoie. Cei care sunt blocati sunt blocati intr-unul dintre ele, de obicei barbatii sunt blocati in eul masculin, iar femeile, in ultima vreme (culmea) tot in eul masculin. Trasaturile eului feminin sunt: senzualitate, emotivitate, hrana, afectiune, protectie, intuitie, diplomatie, finete etc. Trasaturile eului masculin sunt: autoritate, siguranta de sine, sociabilitate, dinamism, implicare activa etc. In functie de situatie, ar fi bine sa fim capabili sa apelam cand la unele cand la altele. Daca am de facut un proiect, sa imi activez resursele eului masculin si sa ma implic, sa alerg, sa lupt, sa il prezint, sa "make it happen", daca petrec o seara cu iubitul meu, sa pot fi senzuala, feminina, ca o apa moale. Nu stiu daca autorul se refera CHIAR la planete; ma gandesc ca, poate, e mai potrivita legatura cu zeitatile venus si marte. Venus era senzuala, feminina, seducatoare, iar marte era razboinic, dinamic, masculin la extrem. Undeva, la mijloc, sunt "zeii" echilibrati Avem, intr-adevar, limbaje diferite si iese un haos total cand femeile nu inteleg ca barbatii isi exprima mai greu emotiile, iar barbatii nu inteleg de ce femeile vorbesc atat de mult. Putina toleranta reciproca si mai mult contact cu propriile parti masculine/feminine ar face minuni.
Dumnezeu, e perfect adevarat. Si cheia unei relatii fericite e tocmai sa intelegem si acceptam asta Asa ca fara crize de gelozie si invadat spatiul personal, fara bocete despre insensibilitatea barbatilor sau barfe la o bere despre cat de mult palavrageste nevasta.
Da, pentru femei este foarte important sa fie intelese, sa se simta iubite. Of, vai, draga de tine fac minuni. Posibil ca barbatii sa nu fie dispusi la discutii indelungi cu tema cum te simti, de ce te temi, cum ma iubesti iar partenerele lor sa simta tinute la distanta. Nu stiu cum e cu denumirea de Marte si Venus dar faptul ca barbatii actioneaza, rezolva mai mult si femeile simt, doresc sa aiba comuniune mi se pare adevarat. Nu cred ca o femeie ar trebui sa aiba de la sot asteptarile de la cea mai buna prietena, ca va fi dezamagita.
In vremurile noastre unii oameni se comporta ca si cum ar veni de pe alta planeta, dar afirmatia spusa de tine nu are vreo baga logica sau stiintifica pentru ca s-au facut studii care dovedesc faptul ca pe alte planete, inclusiv venus, nu exista viata.
Atoatestiutorule, dupa zisele psiholoagei nu mai e loc de adaugiri, dar fiindca Tu ne inspiri, incercam: femeile au muntele lui venus, si atunci le-au zis venusiene, dar barbatii aveau si ei nevoie de o planeta/zeu calauzitor/toare, si nu puteau, din motive, cred, evidente, sa aleaga Mercur. Sau mai rau, Uranus.
Nu.chiar daca traim aparent in lumi diferite, avem idealuri putin diferite, ne credem superiori ca sex unul altuia, nu cred ca planetizarea exprima concret situatia.doar daca faci referire la muntele lui venus...atunci suntem venusiene... dar martieni? mi-ai dat un subiect de gandire pentru azi.
Deaad întreabă:
AvalohAlyn întreabă: