anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vi se pare mai interesanta cartea decat filmul? De ce?

Răspuns Câştigător
| Bossulet a răspuns:

Cartea evident ofera mult mai multe detalii decat filmul, dar si filmul te poate lasa masca prin efectele uimitoare ale tehnologiei din ziua de azi!

15 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Depinde de carte, depinde de film.
De pildă filmul "Never let me go" (2011) este net superior cărţii cu acelaşi nume. Nu se poate trasa o regulă în acest sens.

| NickiMinaj a răspuns:

In general, da. insa unele filme fac exceptie, de ex. the godfather.

| Amidepsi a răspuns:

Pai la mine e o regula sa vad filmul inainte sa citesc cartea.De ce? Filmul e un rezumat stupid de scurt care nu va satisface niciodata imaginatia mea dupa ce am citit cartea.Deci daca vreau sa ma bucur de ambele sunt atenta la ordine.Plus,cartea te pune mai bine in legatura cu personajele si te lasa pe tine sa construiesti locurile, chipurile, etc.Ambele sunt interesant numai ca in moduri diferite.happy

| elasexygagica a răspuns:

Niciodata

| FRE3wILL a răspuns:

E evident raspunsul.Cartea intotdeauna va fi mai buna decat filmul,tocmai findca filmul e bazat pe carte,astfel ca regizorul produce filmul asa cum si`l imagineaza ei si in functie de simturile ce-i sunt stimulate,asadar imaginatia ta ce tine cu tine ar intalni un blocaj in momentul filmului. Iti dau un exemplu,daca in carte ai citi, ca intr-un apus de soare pe malul marii se aud doar pescarushi in departare si valuri izbindu`se timid de mal, iar in frumusetea aia.ar sta cea mai frumoasa femeie din lume privindu`te...ti-ai imagina.tu singur cele mai frumoase lucruri posibile in functie de ce ai vazut,si drept cea maif rumoasa femeie,pe o tipa care iti place cu adevarat fie ea si actrita,insa in film,apare de ex Julia Roberts,sau Salma Hayek, sau Angelina Jolie, si poate niciuna din ele nu`ti place...asadar cea mai frumoasa femeie imaginata de tine nu coincide cu ceea ce ai vedea in film,la fel e si pentru toate celelalte descrieri,metafore si mai ales, multitudinea de actiuni, care in film din pacate se taie sau nici nu se iau in discutie din cauza timpului scurthappy

| houyhnhnm a răspuns:

Sunt doua moduri diferite de a exprima ceva. Daca regizorul e bun, se poate ca si filmul sa fie foarte bun. Dar literatura si cinemaul sunt doua arte diferite, care redau idei prin medii ce difera (vorbesc aici de filmele adevarate, nu toate porcariile comerciale). O carte e carte pentru ca nu puteau fi exprimate ideile din ea prin alt mijloc mai bine. La fel si filmul. Daca ar exista cartea "Pulp Fiction", cu siguranta nu mi-ar placea mai mult decat filmul, indiferent de cine ar fi scrisa.

| CrysisMD a răspuns:

Cartea e mai interesanta ca filmul din motiv ca toată acțiunea ce se petrece în carte tu trebuie să ți-o imaginezi, iar in film tu primești totul de-a gata si plus la asta filmul iți face reducere de timp.

| InnocentSmile a răspuns:

Cartea deoarece primesti mai multe informatii si iti dezvolti imaginatia creindu-ti personajele tale asa cum vrei tuhappy

| fuckThisLife a răspuns:

Cartea,pentru ca acolo primesti mai multe detalii

| chibiusa a răspuns:

Da.
in filmele facute dupa carti mereu sunt omise anumite parti sau sunt modificate. nu se tine asa mare cont de detalii, plus ca filmul, este doar intrerpretarea unui persoane a unei carti.

imi place mult mai mult sa citesc, sa-mi creez singura personajele in minte si sa acord importanta partilor care mi se par mie importante, sa am libertatea de a ma bucura de fiecare detaliu si de mirorosul cartii (unii sunt de parere ca majoritatea cartilor au un miros intepator sau ca put, dar mie imi place blushing ).

si inca o chestie, in carte personajele sunt mereu adevarate si implicate in actiune si trairi, pe cand in filme intalnim nu de putine ori actori care isi bat joc de personajul pe care il joaca.

| Zippy a răspuns:

Mie imi place mai mult filmul pentru ca un film dureaza in medie 2 ore, maxim 3 ore, iar daca vrei sa citesti o carte iti ia zile, chiar saptamani(si chiar ani la cat de mult citesc eu.de fapt la cat citesc eu o carte imi va lua o viata sa o terminlaughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nici un film din lumea asta nu ma poate transpune intr-o poveste, asa cum o poate face o carte. Citind, pari sa faci parte din poveste. Vizionand filmul, esti la mana viziunii regizorului.
Deci, votez pentru carte!

| Cosmin3D a răspuns:

Un exemplu(priveste de ce e mai interesant filmul):
-Cartea Harry Potter Prisoner of Azkaban: http://www.onread.com/reader/191031/
-Filmul(scuze e doar trailer): http://www.youtube.com/watch?v=8sqvHtAknkY
Compara tu! Funda?

| SanduGeanyna a răspuns:

Sunt in favoare cartilor, intotdeauna voi prefera sa citesc cartea si apoi sa vad filmul. Mi se intampla adeseori ca atunci cand imi place mult o carte sa am tendinta sa o citesc din nou si din lipsa de timp as vrea sa vad o ecranizare buna, ceea ce este foarte rar dar sunt si exceptii.
Eu am citit toate cele 4 carti din seria Twilight si pot sa spun ca sunt foarte bune.Filmele pe de alta parte mi s-au parut foarte proaste.
Prefer sa citesc o carte decat sa vad un film.Citind iti formezi o viziune despre personaje si poveste care cu siguantza e diferita fata de cea a unui regizor. Oricum nici un film nu se compara cu o carte bunahappy si nici un actor nu poate juca un personaj asa cum l-a creat scriitorul happy

| george_8656 a răspuns:

Da mise pare pentru ca este plina de aventuri iar filmul de sperie cateo data dar imi place cartile