Visele de multe ori sunt o refulare a problemelor de peste zi, recente, dar si a celor mai vechi nerezolvate inca. Un somn linistit presupune in primul rand un suflet linistit in general. Imaginile pe care le vedem atunci cand dormim pot avea o semnificatie ascunsa, mai precis, simbolurile intalnite in vise reprezinta modalitatea subconstientului de a ne atrage atentia asupra unei probleme. Visele deci reflecta evenimentele de zi cu zi din viata individului iar conform unor cercetatori, visele reprezinta modul in care omul asimileaza toate informatiile primite pe durata uneia sau mai multor zile. Ceea ce le influenteaza poate fi teama de nereusita, teama de a nu dezamagi sau chiar teama de intimitate.
Bună.
Toate sunt legate într-un lanţ, totul urmează să fie declanşat ca să şi simţim.
Pa, pa.
Se poate sa aiba. de exemplu, daca adormi fiindu-ti frica de ceva, cum ar fi locul in care dormi sau ceva ce te-a speriat peste zi, se poate sa visezi doar lucruri inspaimantatoare si care iti vor da senzatia de teama. De asemenea, daca ti-e frica de anumite lucruri cum ar fi inaltimile, spatiile inchise etc. si tu visezi ca esti pe un bloc inalt sau inchis intr-o camaruta, e logic ca iti va fi frica. Se poate ca aceste temeri sa iti dea aceste visuri (cosmaruri) si de aici si senzatia de teama
Evenimentele ce au avut loc in decursul zilei respective, la nivelul subconstientului, genereaza aceste vise sau dupa caz cosmaruri. Daca iti este teama de ceva si ai avut o legatura recent, cu acel ceva este foarte posibil sa ai un cosmar cu asta. Bineinteles ca daca esti obosit nu vei mai visa nimic, mie asa mi se intampla. Aveam unele zile cand ma jucam toata ziua pe calculator, iar seara, de parca nu era indeajuns ca asta faceam in fiecare zi, mai si visam despre jocul acela
Cei care cred in vise(bineinteles, daca si le amintesc) si au un cosmar, vad ceva groaznic in viitor, au o anumita teama sa repete lucruile din vis sau sa se apropie de acele imprejurimi.
Poti sa te culci cu frica si posibilitatea de a avea un cosmar creste.
Poti trai o drama in care iti este teama de ce se va intampla in viitoare secunda, n-ai incredere in nimic. In acel timp, lucrurile se pot schimba radical si totul are sa-ti para ca un vis, cosmar. Aceasta este clar cea mai frumoasa legatura.
Da, daca imi este frica de ceva visez acel ceva.
Iti dau un exemplu real :
Mie imi este frica de unii caini
Nu neaparat de cei mari ca de multe ori am tupeul sa pun mana pe un caine lup fara nici'o teama
Eu am vazut o secventa din cainii ucigasi
Si am visat ca sunt la tara, era iarna si parca totul era mort
Usor, usor iti dadeai seama ca viata exista datorita fumului care iese grabit din horn
Dar dintr'o data ies niste caini si ma ataca
Am visat asta de 2 ori
Si de fiecare data pilota mea era ravasita si eu eram moarta de frica plus ca un pic transipirata si cu o respiratie ingreunata.
Deci da, frica are legatura cu visu si invers.
RAY întreabă: