Nu draga, omul rational se trage de boaşe cand citeste aceasta intrebare interminabila.
Zice-se ca cei care cred ca sunt creatia lui Dumnezeu, sunt creatia lui Dumnezeu, iar cei care cred ca se trag din maimuta, se trag din maimuta.
Eu unul nu cred nici in ideea ca un mosulica cu barba s-a jucat cu noroiul, dupa cum nu cred nici ca intr-o zi o maimuta a nascut un om (da, stiu ca e vorba de milenii, dar pana la urma punand totul sub microscop, tot trebuie sa existe un prim exemplar al noii specii, care se trage dintr-un exemplar al unei alte specii).
Eu cred in designul inteligent si mai cred ca vom avea o teorie mult mai buna atunci cand oamenii de stiinta isi vor concentra atentia spre posibile alternative, renuntand sa mai tina orbeste de teoria evolutionista.
Am mai dat exemplul acesta: pe baza argumentelor evolutioniste, am putea demonstra ca Mercedesul a evoluat din Trabant.
In nici una.Eu stiu de ce am evoluat din acelasi stramos cu cimpanzeul.Nu cred.E ca si cum ai intreba pe cineva daca crede in gravitatie. Daca nu crede tot e adevarata gravitatia.Asa e si cu evolutia. Daca a fost conceput de Dumnezeu, inseamna ca acel zeu a fost unul sadic pentru ca ne-a dat un habitat atat de imperfect.
Buna.Imi displace la culme faptul ca oamenii cred stiinta si cu religia nu se interpun.
De fapt ce scrie in Biblie? Biblia spune ca Dumnezeu a creat animalele in 5 zile iar omul in a 6-a zi.Dar oare :stau si ma intreb:cat timp a durat cele 6 zile? Nimeni nu stie, nimeni nu poate spune exact, poate a durat milioane de ani.De unde nu stim noi ca in a 5-a zi Dumnezeu nu a creat maimuta apoi s-a hotarat sa creeze ceva care sa evolueze din mamuta.
Biblia este scrisa de oameni care au fost insuflati de Dumnezeu.Dar oamenii au incercat sa redea pentru ca si mintea oamenilor sa priceapa.
Desigur iti trebuie ceva gandire ca sa descoperi Biblia,de aici se trage si faptul ca multi judeca Biblia la suprafata desi iau din Biblia numai ce vor ei, iau din contextul care face toate cuvintele, nu reflecta si nu isi pot da seama ce vrea sa spuna Sf Scriptura.
Totusi daca meditam cu profunzime si cerem ajutorul Sfantului Duh El ne va insufla cu ajutorul mintii noastre ce vrea sa spuna cuvantul lui Dumnezeu.
Asadar, nu este ceva imposibil sa descoperi Biblia deoarece ea a fost adaptata capacitatii si mintii omului, tot de niste oameni.
De aceea nimeni nu stie cu precizie cum s-a produs evoluarea si ce urmari a avut si nu stim cat a insemnat cele 6 zile.
Vreau sa mai spun inca o dataumnezeu reprezinta toata stiinta pentru ca El a creat lumea si ordinea minunata in care traim iar faptul ca credem in Dumnezeu reprezinta credinta.
Oamenii de stiinta au fost insuflati de Dumnezeu in descoperile lor, chiar daca ei cred ca meritul e al lor. Dumnezeu ne-a descoperit multe lucruri ca sa ducem o viata cat mai suportabila cu putinta.
Stiinta si credinta de fapt convietuiesc dar mai mult de atat ele coexista.
P:Saca mai ai alta nelamurire nu intarzia sa ma intrebi
Of,of biologia asta, omul este o specia care a aparut acum o suta de mii de ani, apartine genului homo si este maimuta primata
desi nu se trage din maimute este o maimuta ca si restul specilor de maimute, cimpanzeii rudele noastre apropiate, gorile, uragutani etc
De fapt, omul, maimuta, si oricare alta vietate de pe Terra, chiar si plante, au acelasi stramos.
Bună!
Eu cred că se trage din maimuţe cum spui tu adică dintr-o specie de primată.
Nu contează aşa de mult.
Pe curând!
Dragos gresit, omul este maimuta, maimutele =specii diverse, noi nu tragem din maimute sutem maimute =mamifere primate
Gresit,omul nu este maimuta insa este primata.
Maimuta=MAIMÚȚĂ, maimuțe, s. f. 1. Nume generic dat animalelor tropicale cu conformația exterioară foarte asemănătoare cu a omului, inteligente și sociabile, cu un spirit de imitație foarte dezvoltat. 2. (Fam.) Epitet depreciativ pentru o persoană foarte urâtă sau care obișnuiește să imite pe alții. – Cf. ngr. maimú, tc. maymun.
Primată=Primatele sunt cele mai dezvoltate mamifere (din latinescul "prima" - prima/primul). După Feider et al., 1976, primatele formeză un ordin al infraclasei Eutheria. Primatele sunt mamifere plantigrade și cu degetul mare opozabil, având la toate membrele câte cinci degete. Majoritatea primatelor au coadă. Creierul este foarte dezvoltat. Aproape toate primatele trăiesc la tropice și subtropice, în păduri. Se împart în primate inferioare și primate superioare.
Bine maimuta primata
Http://www.lumea-copiilor.ro/animale/maimutele/maimutele.php
Maimutele sau primatele fac parte din categoria celor mai inteligente mamifere de pe pamant. Au un vaz extrem de dezvoltat, sunt foarte bune cataratoare, avand degete in loc de gheare, fapt care le ajuta foarte mult la prins si la sarit din copac in copac.
In lume exista 233 de specii de primate: 172 de maimute propriu-zise si 61 de specii de pre-maimute, ultimele existand pe pamant de peste 70 de milioane de ani. Cele mai cunoscute si mai interesante specii sunt maimutele mari (urangutanul, gorila si cimpanzeul), maimutele mici - cum ar fi gibonul si primatele (babuinul, mandrilul, maimuta urlatoare si tamarinul).
Urangutanul (sau Omul-padurilor in limba indoneziana) este un mamifer greoi si mare, cu blana roscata, care traieste in padurile ecuatoriale din insulele Borneo si Sumatra, in arhipelagul indonezian. Sunt animale arboricole, facandu-si culcusul numai in varful copacilor, unde si traiesc aproape 90% din viata. Acesti uriasi ai arborilor ating greutati de peste 120 kg si o inaltime de circa 1, 2 metri. Urangutanii sunt vietati nesociabile (mai ales masculii), care se bat deseori pentru cuibul in care isi cresc puii. Micii urangutani se nasc o data la 8-9 ani si raman agatati de mama lor aproape 2 ani, pe langa care stau pana la 8 ani, cand parasesc culcusul.
Hrana de baza a "omului-padurilor" sunt in principal fructele, mai ales un soi anume de pepene salbatic. De asemenea, fiind animale omnivore, mananca si mici animalute, frunze, flori, termite sau larve de fluturi. Stiati ca urangutanul este cel mai mare mamifer arboricol din lume?
Gorila face parte, ca si urangutanul, din categoria maimutelor foarte mari, existand doua specii mai cunoscute: gorilele vestice si cele estice, ambele pe cale de disparitie, putine exemplare putand fi intalnite doar in cateva tari din centrul si vestul Africii (Uganda, Zair, Congo sau Rwanda). Mai mare decat celelalte maimute din familia ei, gorila adulta poate avea pana la 150 kg si o inaltime de 1, 7 metri. Traieste in grupuri numite haremuri, conduse de unul sau doi masculi dominanti, alaturi de 5-6 femele si mai multi pui, masculii fiind inlocuiti cand ajung la varsta de 12 ani.
Gorilele sunt vegetariene, hrana lor constand in plante, radacini, seminte si foarte multe fructe, pe care le gasesc la sol, fiind maimutele care traiesc cel mai mult pe pamant, si nu in copaci.
Stiati ca gorila de munte, care traieste in zona vulcanilor Virunga din Uganda si Zair, este cea mai rara dintre speciile de maimute?)
Cimpanzeul este maimuta cea mai inteligenta, fiind favoritul studiilor asupra capacitatilor intelectuale, precum si al gradinilor zoologice. Majoritatea cimpanzeilor traiesc in muntii si padurile din Africa, hranindu-se cu fructe, plante, deseori cu pui de mistreti sau puii altor mici animale si, ocazional, cu termite. Este des intalnit in grupuri mari, fiind un mamifer foarte sociabil.
Stiati ca cimpanzeii inteleg foarte usor limbajul international al semnelor, existand exemplare care, invatate de oameni, pot vorbi cu acestia prin cel putin 200-300 de semne?
Babuinul (Papio Ursinus) este cea mai mare maimuta din familia primatelor din Noua Lume, fiind - in comparatie cu rudele amintite mai sus - un animal relativ mic: nu depaseste 35-40 kg si 60 cm inaltime. Babuinii traiesc in Etiopia, Somalia sau chiar Peninsula Arabiei, convietuind in grupuri mari, de pana la 200 de membri, impartiti in bande de cate 8-10 haremuri, conduse fiecare de un mascul. Hrana de baza este formata tot din plante, fructe sau pui de porc mistret. Masculul babuin este mai interesant ca studiu decat femela, el avand pielea capului, gatului si umerilor rosie, neacoperita de blana. Ajunge la maturitate la 7 ani si tine sub o comanda stricta toate femelele din harem, crescand adesea puii orfani.
Stiati ca babuinii, in captivitate, pot trai pana la 37 de ani?)
Mandrilul este o ruda mai mica a babuinului, fiind intalnit in Africa Centrala si de Vest (Camerun, Gabon sau Congo). Ca si celelalte maimute, este omnivor, mancand plante, fructe sau termite, traieste in grupuri mari (20-50 de maimute) care se aduna in cete numeroase si foarte galagioase, de pana la 200 de mandrili. Femela face un singur pui, pe care il naste intre decembrie si aprilie, mandrilul avand sanse de viata de pana la 40 de ani (in captivitate).
Stiati ca mandrilul este cea mai colorata maimuta, avand nasul rosu inconjurat de diferite nuante de albastru strident?
Maimuta urlatoare - ca si gibonul (sau maimuta care canta) - este o specie de primate care, dupa cum ii spune si numele, scoate niste sunete ciudate in timpul imperecherii sau in timpul luptelor cu alti masculi, ca un cantat prelung. Traieste in padurile ecuatoriale bogate in frunze ce contin multa apa din Brazilia, Paraguay si Argentina, fiind o maimuta arboricola si diurna (doarme noaptea si se hraneste ziua); coboara uneori din copaci pentru a bea apa. Maimutele urlatoare femele au blana aurie pana la galben-inchis (in timp ce masculii sunt complet negri la maturitate) si nasc un singur pui, care foarte rar supravietuieste.
Stiati ca masculul maimutei urlatoare are limba roz si neagra pe margini?
Charles Darwin nu a facut decat sa sustina aceasta afirmatie. Chestia cu ''evolutia dintr-un patruped'' era dezvoltat inca dupa sinodul al 8-lea ecumenic.
Asa pot sa afirm si totodata sa sustin ca maimuta se trage din om si nu omul din maimuta, ca de exemplu, daca la atei a ''functionat'' acest demers de gandire, pot sa-mi dau cu parerea si singur ca nu vor accepta aceasta afirmatie.
Oricum, merg pe teoria creationista si totodata adevarata.
Ultima teorie despre facerea lumii (pe scurt):
Dumnezeu a facut intai pamantul si o baltoaca. A pus niste bacterii complexe gen drojdii, care aveau caldura si lumina de la soare. Si azi a facut un covrigel, maine covrigelul urias si uite asa pana s-a mai gandit el si a facut o paine ( adica maimuta ). Dar avea nevoie si de desert, asa ca a mai adaugat ceva ingrediente si a iesit un cozonac numit om. Si daca ne gandim ca a muncit la asta vreo 3-4 miliarde de ani, eu zic ca a facut treaba buna ( doar pe alocuri a mai gresit reteta la unii ).
funda?
Omul nu se trage din maimuta, nimeni nu a zis asta, doar au parafrazat ceea ce au spus evolutionistii.Iar ei au zis ca intre maimuta si om este o diferenta de 2% (parca).Cel putin asa am invatat la ora de stiinta.
αlεxTzure întreabă: