Sa mai vin cu o completare. Trupul este in viata pentru ca are sufletul. Sufletul anima trupul. Fara suflet, trupul nu se poate misca, nu are viata. In concluzie : trupul aflat in coma sau moarte clinica, inca mai are viata, deci sufletul inca mai este in trup.
Conform credintei crestine, cand sufletul paraseste trupul, acesta este mort (fara viata, fara suflare) si e luat si dus la judecata. Daca nu e asa, atunci pun intrebarea: Unde se afla sufletul in momentul cand trupul este in coma, si care inca mai traieste?
Intr-adevar Biblia este o colectie de carti. A nu se intelege gresit! Biblia nu este o singura carte, ci sunt mai multe, insa toate formeaza un totunitar, cuprinzand aceeasi idee, invatatura.
Pe langa aceasta, cartile care sunt cuprinse in Biblie, sunt reale, exista, sunt documente istorice veridice, si nu sunt povesti sau inventii. Doar cine nu vrea sa accepte dovezile arheologice si istorice (sau altele de acest gen) atunci nu vrea sa accepte aceasta carte Biblia, macar din punct de vedere istoric sau stiintific (sau cum vreti s-o luati) daca nu si invataturile din ea.
Bogdan2010, din acea carte au fost scoase si introduse paragrafe si povesti in decursul timpului, in functie de interese, greseli de traducere etc
Dragă chelstone,
Dacă creștinii evanghelicii sunt în opinia ta '' fanatici religioși '' atunci zelotismul ce mai e? În cazul ăsta mă îndoiesc de cunoștințele tale vaste. Bisericile evanghelice au un mesaj de pace. Există anumite religii teiste care se manifestă prin fanatism, dar cel mai dur fanatism, a fost și este manifestat în religiile ateiste, să nu uităm acest lucru!
Dacă nu te superi, tu în ce crezi? Care este ideologia ta?
Wales, probabil acelasi mesaj de pace l-au avut crestinii si cand omorau oameni care nu credeau in dumnezeu.
eu nu sunt fanatic, vreau doar sa descoper, nu pot crede in ceva doar pentru ca asa cred si altii, sau pentru ca asa spun altii ca este bine, aceia nu se numeste credinta, vreau sa descopar adevarata realitate pentru ca altfel degeaba as crede intr-un dumnezeu in care gasesc lacune.
Dragă chelstone,
Dacă creștinii evanghelicii sunt în opinia ta '' fanatici religioși '' atunci zelotismul ce mai e? În cazul ăsta mă îndoiesc de cunoștințele tale vaste. Bisericile evanghelice au un mesaj de pace. Există anumite religii teiste care se manifestă prin fanatism, dar cel mai dur fanatism, a fost și este manifestat în religiile ateiste, să nu uităm acest lucru!
Dacă nu te superi, tu în ce crezi? Care este ideologia ta despre viaţă?
Am explicat în repetate rânduri, minunile nu se pot demonstra și nici explica prin logică umană, iar întrebarea ta sare de sfera normalului, explicația logică umană nu are ce cauta în sfera supra-naturalului. Încearcă să înțelegi și nu mai fi zăbavnic la minte.
@chelstone :
"spiritul tau ar putea el sa traiasca unde vrea insa odata ce ti-a parasit corpul nu se mai intoarce"
Fals. Asa as fi crezut si eu pana la calatoriile astrale, apoi m-am convins ca nu e asa. De altfel si in folclorul romanesc se vorbeste de cordonul de argint, cel care leaga trupul de suflet/spirit.
Totul e sa reusesti macar o data (si chiar iti doresc asta) sa simti cum te separi de trup si pleci catre alte realitati (foarte interesante). Si apoi te intorci si esti viu, bine mersi, sanatos.
Uite si linkuri, cred ca ti-a fost lene sa cauti:
http://www.vopus.org/......trala.html
http://youtu.be/5v0SNa68gKw
AvalohAlyn întreabă: