Adică tu eşti practic un actor într-un film în derulare şi,, joci'' după un scenariu prestabilit?
Asta presupune eliminarea liberului-arbitru. Şi eliminarea liberului-arbitru înseamnă absolvirea de responsabilitate.
Dar atenţie. A nu se face confuzia între un Dumnezeu care în omniscienţa sa CUNOAŞTE destinul uman (trecutul, prezentul şi viitorul) şi unul care a stabilit El însuşi destinul uman. Există o diferenţă crucială.
Dumnezeul biblic este cel descris întâi.
Mai bine nu punea-i intrebarea asta, ai dat motiv pentru bataie de joc...
Nu exista destin sau alte c******i, toate astea au fost facute sa se profite de oameni pentru ca suntem p****i si naivi.
O seara cat mai placuta!
Nu cred ca cineva poate sa anticipeze in ce mod se va reflecta o actiune din prezent pe viitor.Si chestia cu soarta scrisa...nu stiu nu prea cred ca exista, inainte de a lua o decizie gandeste-te de doua ori si fa opusul, vezi ce se intampla.
Destin ce mai incolo si-ncoace.Cind m-am casatorit am crezut c-o sa-mi placa numai nevasta-mea spre deosebire de ceilanti barbati care si lor tot celelalte femei le placeau mai mult.
Uneori stau si ma gandesc chiar dupa ce am facut o actiune cu un impact foarte mic asupra vietii : daca faceam invers ce se intampla?
Stiu ca sunt multe persoane care o sa isi bata joc...dar vreau sa vad parerea voastra, a mea e ca putem sa ne influentam in mod direct soarta
@TheDifference
Da am prins ideea, doar ca nu stii niciodata ce se va intampla, totul se va intampla fara sa iti dai seama.
@vladsoare
Asta demonstreaza cata minte ai, si ca esti un copil fara minte...mai bine te abtineai, doar pentru niste rahaturi de puncte.
Nimic,indiferent de ce alegi o sa observi ca iata se deruleaza la fel fara sa tina seama de actiunea ta.Acuma,depinde de actiune, ca daca ai impuscat pe cineva normal ca nu mai e la fel...
Nu, nu exista destin si viitorul nu a fost niciodata scris de nimeni. Viitorul ni-l facem singuri. Viata noastra de azi este faurita pe baza gandurilor pe care le-am avut in trecut. Cu fiecare gand pe care il avem ne facem viitorul. Funda?
Dumnezeu ne-a dat o soartă fiecăruia dintre noi, numai că nu se poate demonstra ştiinţific.
Numai bine!
Eu cred ca cea mai buna metoda e sa fim neutri, ceea ce e foarte greu; in felul acesta am putea rezolva dilema pe care o avem cu " am facut bine?", " am facut rau "? Bineinteles ca acest lucru nu putem sa-l facem dar am putea gasi un echilibru al actiunilor noastre, in raport cu societatea in care traim si cu convingerile noastre. Acest Univers e un tumul de actiuni si reactiuni, de ce sa credem ca indiferent de ceea ce decidem sa facem, actiunile noastre au avut o predestinatie?; avem o inteligenta, deci hai s-o folosim!
Ma refeream la actiuni cu impact mic asupra vietii, daca as impusca pe cineva normal ca nu ar fi la fel)
Soarta ne-o facem noi, daca avem multi bani, cu atat mai bine. bineinteles, ca daca ar fi avut karma grija nu se mai plimbau hotii si criminalii in voie pe strada. avem puterea de a ne face soarta cu mainile noastre, dar din pacate aceasta putere e distribuita neuniform, asta din cauza ca putere inseamna bani. actiunile noastre ne pot influienta viata la fel cum si actiunile celor din jur o pot face.
...
Care e Dumnezeul descris de mine întâi?
Nu cel omniscient, care doar cunoaşte, şi NU dictează destinul omului?
Frate. Ai acolo două descrieri.
Prima e aşa, a doua e altfel.
Eu îţi spun că Dumnezeul biblic e cel descris în prima dintre ele.
Iar tu mă întrebi dacă e, deci,,, altfel''.
Parerea mea ar fi ca El ne cunoaste destinul, dar noi avem o influenta majora pentru el. Nu imi spune ca dintr`o clipa de nebunie sa te duci as impusti 10 persoane ai ajunge la concluzia ca pentru asta ai fost nascut. fiecare are un scop dar pe care il influenteaza
Raspunsul tau mi se pare cel mai convigator, sau pur si simplu imi place, dar imi place si ganditea ta @Filosoficus, ma mai gandesc la funda
Eu cred ca de la bing-bang incoace totul a fost prezis, adica discutia noastra pe acest site a fost influentata de la primul micro organism si mediul de acum 4 miliarde de ani pana in prezent. Desigur nimeni nu poate stii ce se va intampla in viitor, el este imprevizibil, dar acest imprevizibil a fost prezis acum 15 miliare de ani. Conceptia de a incerca sati schimbi destinul a fost si ea prezisa si face parte din ordinar. "Destinul tau este falsa perceptia ca ti-ai schimbat soarta, luand o decizie diferita ".
Depunde! Daca analizezi lumea in care traim la scara mare, realitatea in care traim nu prea pare a fi un mister, dar daca privesti lumea la o scara atomica vei descoperi ca realitatea ar putea fi doar o iluzie. Si ca orice actiune facuta la o scara atat de mica declanseaza o atiune in alt loc sau timp. Ceea ce inseamna ca da! ai putea ca savarsind o actiune in prezent sa declansezi o alta actiune oriunde si oricand. Este posibil sa iti influentezi atat prezentul cat si viitorul, chiar si trecutul.
Sper ca nu ti-a dat dureri de cap raspunsu :p .