Sentimentul in sine: e o calitate ce alcatuieste si reformuleaza in parte constitutia psihologica a omului. Parerea mea.
''Cum va imaginati lumea fara sentimente?'' - Mi-o imaginez prin prisma, a unor statuete, de la muzeul de arta.
Pentru ca alea nu au nevoie de aceste calitati. Nici durerea nu o stiu... si, nici receptive la necesitatile oamenilor, nu sunt.
Toata lumea ar fi serioasa, nu ar mai exista dragoste nici sex fiecare traieste pe cont propriu, nici crima nu ar mai fi. Sentimentele pot fi bune si rele depinde de fiecare cum e, fara ele am fi ca niste roboti programati.
Sentimentele... au efect asupra logicii, invers nu prea. Merg oarecum mana in mana. Mai degraba ucizi daca esti dominat de sentimente decat de logica. Daca se adauga un plus de inteligenta, sinceritate, pe langa sentimente si logica ar putea fi ceva frumos.
Ca sa raspund la intrebare... Sentimentele ne fac pe noi umani, ceea ce suntem de la natura, si daca e asa, nu ar fi mai bine sa nu avem sentimente. Si pana la urma... nu ai cum sa nu ai sentimente, iar daca sustii asta cu tarie te minti singur. Ar fi doar o iluzie, pentru ca nu ai cum sa nu ai ceva ce ai primit din momentul in care te-ai nascut.
Sentimente sunt bune și rele,bune(iubirea,bucuria) și rele(deprimarea,suferita).
Ele sunt specificul umanități,tratat modelat,o lume nesentimentala, o lume rece și nemiloasa.O lume prea sentimentala, o lume prea sensibila și naiva.
Mie unu, nu mi se par asa de importante deoarece ele nu fac decat sa spuna ceace ce noi chiar nu vrem! dar ele fac parte din natura umana(din pacate)
Cateodata ar fi mai bine sa nu iubim, ca doare iubirea mai tare ca orice suferinta, iubirea te ucide cu incetu mai ales cand nu esti iubit de pers iubita, tu nu te-ai simntit inca ca traiesti intr-o lume fara sentimente plina de ura? sau nepasare toala? eu da am simtit acea lume, iubirea e ca razele de soare iarna is frumoase dar sunt reci si doare asa tare
Ai dreptate. Poate daca nu am avea sentimente nu n-ar mai interesa de ceilalti si am fi exac ca ei. In viata e bine sa treci peste tot fara sa iti pese.
Inainte sa cunosc iubirea credeam ca iubirea = sex si nimic mai mult, am dat de ea si am ramas cu amintiri
Stiu cum e. Si totusi sunt asa multi oameni care nu vad acea diferenta.
Spre deosebire de sex iubirea e mai greu de descris
Tu ce baterii ai la mp3 player?
Saft
Pacat ca nu dau de marca acea
Poi nu ar fi bine pentru ca oamenii au nevoie de sentimente pentru a impartasi ceea ce gandesc. La o gluma buna, fara sentimente, nu am rade. La moartea unei rude, fara sentimente, nu am plange. A fi imulni la tot. Cam asa imi imaginez eu.
Pai sentimentele ne fac umani, ne fac sa simtim de la o intepatura de ac, la o inima franta sau o noua iubire. Daca nu am avea sentimente, lumea asta ar fi plina de barbari, fara scrupule, iar placerea lor ar fi sa faca numai lucruri oribile, de la omorarea unui om, la a da foc caselor in care sunt oameni. Ei ar strica aceasta lume, si ar face-o fara parere de rau. Dar oricum si in ziua de azi exista oameni fara sentimente, care sunt in stare sa omoare, sa faca tot felul de lucruri fara cap. Dar fara sentimente chiar nu am putea trai, am fi ca niste roboti. Nu am iubi, nu am ura, nu am suferi, nu am putea simti, nu am placea. Sentimentele ne ajuta fiind ca putem deosebi raul de bine, iubirea de tradare, si asa mai departe. Dupa parerea mea, daca ar exista o astfel de lume eu sincer i-as compatimi. Probabil ca nici macar nu stiu ce e aia iubire, ar fi ca niste cai cu ochelari, ar vedea numai in fata, adica la ceea ce au facut ei de secole. Cam asta e parerea mea despre sentimente si despre lipsa lor.
Oamenii care nu dau foc la case si nu omoara nu fac asta datorita logicii (ce castigi daca faci rau) nu datoria sentimentelor.
Parerea mea este ca sentimentele nu ar trebui sa ne influenteze.
Sentimentele au partea lor buna si partea lor rea, cand e vb de iubire sentimentele sunt bune daca dai de o persoana cu care sa le impartasesti atunci e bine, daca dai de o persoana care iti vrea doar averea sau nu stiu profitoare atunci sunt de prisos toate sentimentele sunt de prisos.Sentientele sunt bune daca stii catre cine sa le indrepti sau cu ce scop le indrepti, daca nu sti atunci s-ar putea de multe ori ca ai avut sentimente.
anonim_4396 întreabă: